PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=207851}

Plan doskonały

Inside Man
2006
7,6 157 tys. ocen
7,6 10 1 157365
7,0 43 krytyków
Plan doskonały
powrót do forum filmu Plan doskonały

Kto mi wyjaśni, skąd Dalton wiedział o tej skrytce (392)? Obejrzałem film i tego nie rozumiem. Może od tego żyda w samochodzie?
A film swoją drogą niezły, tylko w środku trochę nudnawy.

ocenił(a) film na 9
Salmonella

ja tez mysle, że od Rabina, który udawał zakąłdnika, a okazało się, że był w paczce :)

Salmonella

a ja mam pytanie po co oni w ziemi wykopywali dziure, moze jestem jakis nie kumaty ale to pytanie mnie caly czas gryzie:]

ocenił(a) film na 8
slowek1

To była rura kiblowa. Jak myślisz, po co ją odkopywali? ;-)

ocenił(a) film na 8
Salmonella

To od kogo wiedzial nei bylo wyjasnione. Na tym wlasnie polegal element zaskoczenia bo kazdy myslal ze bedzie chial kase z tamtad zwinac ;) Zreszta jest to nie istotne od kogo to wiedzial.

ocenił(a) film na 8
Carnagge

Co ty gadasz, że nieistotne? Przecież to pierwsze pytanie jakie się nasuwa po filmie. Case mu powiedział ? Dalton miał objawienie? ślepy traf a może Case powiedział rabinowi? może rabinowi zajęło 60 lat żeby się dowiedzieć?
Mnie irytuje fakt, że 4 metrowa kanciapa w której tydzień przesiedział Dalton, skróciła się o metr i nikt tego nie zauważył. Niech nikt nie pisze, że może nikt tam nie wchodził przez tydzień, bo po napadzie na pewno była jakaś inwentaryzacja robiona

ocenił(a) film na 6
Salmonella

A jak oni tam kuliw podłodze , a potem nową wylewke kładli i stawiali ściankę to troche by zalatywało ciętymi deskami czy farbą.......

ocenił(a) film na 9
Salmonella

A ja mam inne pytanie: po co Arthur Case trzymał w niej obciążające go papiery? Nie mógł ich zniszczyć, a może stanowiły przykrywkę dla wyjaśnienia pochodzenia klejnotów?

ocenił(a) film na 7
Sertan

Ja tez uwazam,ze to nielogiczne. Case powinen zniszczyc te dokumenty wiele lat temu. Po cholere je trzyma?

ocenił(a) film na 9
fidelio

Bo jak sam powiedzial przez te wszystkie lata chcial odpokutowac za dawne grzechy kiedy byl mlody i ambitny. Pewnie w glebi serca chcial zeby ktos kiedys znalazl te dokumenty. Wiem, wiem - naciagane... :)

fidelio

dlaczego nie logiczne - umysł ludzki jest nie zbadany, nasze motywy tym bardziej... zatrzymał to może z tych samych powodów dla których seryjni mordercy zatrzymują pamiątki po ofiarach, a może z tych samy dla których zostawiamy sobie pamiątki po zmarłych, a może chciał siebie w ten sposób ukarać za to co zrobił jednocześnie czując się bezpiecznym, a może podobało mu się to uczucie zagrożenia że może kiedyś coś się zdarzy i ktoś to odkryje... jak widac motywów może być bardzo dużo..

ocenił(a) film na 7
fidelio

Może chciał pamietać o swojej przeszłości

Salmonella

Tak filmik jest naprawdę niezłyi milusio się go ogląda, troszeczkę w środku człowiek przysypia, ale na krótko;). szkoda tylko, ze tyle jest w nim niejasności i niedoróbek ............. A tak swoją drogą w jai sposób denzel odzyskał "długopis-dyktafon" skoro podarował go razem z wizytówką w restauracji. Kolejny czarodziejski trick:-)

Brat_2

w drodze czynności operacyjno-dochodzeniowych.No co ty,nie wiesz jak policja pracuje czy jak?

kaczyzm2

a mnie kto wyjaśni co się stało z tymi papierami obciążającymi Case'a? Kto je ostatecznie zatrzymał? I skąd detektyw wiedział że w skrytce było coś dla wydziału zajmującego się zbrodniami wojennymi?