Plan doskonały

Inside Man
2006
7,6 158 tys. ocen
7,6 10 1 158484
7,0 41 krytyków
Plan doskonały
powrót do forum filmu Plan doskonały

Ostatnio obejrzałem ten film. Podobał mi się. Dobry scenariusz, klimat, obsada. Mam tylko jedno pytanie: po co kopali tę dziurę?

ocenił(a) film na 8
mkrol07

może to była po prostu prymitywna ubikacja dla Owena ;)

zadawałeś już to pytanie w innym wątku, niepotrzebnie dublujesz tematy

mkrol07

Nie może, tylko napewno. Trudno nie srać przez tydzień. Po sieci krążą napisy, w których "now that's a good looking shithole" idiotycznie przetłumaczono jako "to dopiero dobrze wyglądająca dziura" (znalazłem nawet durniej: "to dopiero ładnie wyglądający ściek"). A tu akurat "shithole" to po prostu sracz/latryna, dosłownie "dziura na gówno", a nie po prostu dziura (odbyt). I tak złe napisy wprowadzają zamieszanie...

ocenił(a) film na 10
mkrol07

jak nie zrozumiałeś po co była ta dziura to zrozumiałeś w ogóle film ? bo chyba jeden z ważniejszych motywów z tego co sobie przypominam

ocenił(a) film na 8
remik09

Dziura na sranie była najważniejsza w tym filmie? hehehehe dobre.
Film dobry ale nie do końca rozumiem na czym tak naprawdę zależało rabusiom. Na pozbawieniu morale bankiera? Na szantażowaniu bankiera? Czy na pieniądzach za kopertkę? Czy może na diamentach ze skrytki? Wszystko na raz? hmmmm...

ocenił(a) film na 7
TCWolf82

Upiekli dwie pieczenie na jednym ogniu - tzn. sami się wzbogacili (zabrali diamenty), ale przy tym chcieli także zdemaskować bankiera (bohater Owena naprowadza detektywa na trop ciemnych sprawek Case'a z czasów wojny). To byli rabusie "ideowi" ;) Kopertę z tego co pamiętam zatrzymali, może jako zabezpieczenie, a może w odpowiednim momencie wypłynie, by pogrążyć bankiera. Zresztą nieważne - najważniejsze, że policja zaczęła węszyć wokół Case'a.
A dziura na sranie była istotnie dość ważnym punktem planu - w końcu bez niej trudno byłoby mu tyle wysiedzieć w banku w ukryciu ;) Plus dla autora scenariusza, że nie zapomniał o takich przyziemnych sprawach :)