Plan doskonały

Inside Man
2006
7,6 158 tys. ocen
7,6 10 1 158484
7,0 41 krytyków
Plan doskonały
powrót do forum filmu Plan doskonały

kilka pytań

ocenił(a) film na 6

po co owen dał na końcu denzelowi diament i dlaczego zostawił w skrytce ten pierścień? bede wdzieczny

Farg

tez sie zastanawiłam nad tym, nurtuje mnie tez po co oni wyrąbali tą dziure???

Farg

co do pierscienia, to chodzilo o to, zeby dac przynete na szefa banku gliniarzom bez jednoczesnego ujawniania siebie i dokumentow; diament byl wyrazem szacunku Russella dla gliniarza, a poza tym kiedy rozmawiali gliniarz powiedzial mu ze jest biedny i dlatego sie nie zeni; to taki niuansik, ale dodaje smaczku; dziura byla zapewne dla zmyly; film absolutnie doskonaly, az sie chce dokonac napadu na bank :)

ocenił(a) film na 6
kamczat

Wszystko zdaje sie byc logiczne.... ale:p ale w takim razie dlaczego nie zostawił też dokumentów przecież one doszczętnie zrujnowały by właściciela banku?

ocenił(a) film na 10
Farg

aha! jeszcze pytanie o dokumenty. dokumenty były potrzebne tylko po to zeby zaszantarzować dyrektora. zależało im tylko o diamentach, a dokumenty dawały gwarancje ze dyrektor nie zgłosi kradzieży ich, bo wtedy musiał by o nich powiedzieć. :)

hanuella

z ta rura w poscie na dole masz zapewne racje, ale za pierwszym razem nie da sie wylapac wszystkich detali, tym bardziej ze rezyser nie chcial wszystkiego wytlumaczyc wprost; i dobrze! jest jeszcze jeden fajny motywik; napadu dokonali zapewne ortodoksyjni Zydzi; widac to po ich strojach na koncu; Russel nie zrobil tylko tego dla pieniedzy, bo z kobieta laczylo go ewidentne uczucie; poza tym chodzilo takze o wydanie bylego kolaboranta Centrum Scigania Zvrodniazy Wojennych; temu sluzyl pierscien i zreszta spelnil swoja rola; gdyby tylko chodzilo o wbogacenie sie to nie oddalby chocby jednego diamentu; jeden mankament filmu, to rola J. Foster, zarowno jej znaczenie w scenariuszu, jak i sama keracja wydaly mi sie troche naciagane; spadam, bo jade do Wrocka na Era Nowe Horyzonty; pozdrawiam

kamczat

Moim zdaniem rola Foster była ciekawa. Zwróć uwagę na scenę u fryzjera. Ona też sprzedała swoją duszę.
Nie jestem tylko pewna czy na koniec jednak jej nie odkupiła, kiedy przyjmuje od Frazer'a wizytówkę tej organizacji ściagającej zbrodnie wojenne. Przecież w razie procesu musiałaby zeznawać. Koniec jej sławnej dyskrecji.

ocenił(a) film na 10
kamczat

zgadzam sie ze wszystkim oprócz dziury. jak pewnie zauważyliście gdy wykopali ta dziure to bardzo ucieszyli sie na widok rury kanalizacyjnej. gościu siedział tam tydzień-musiał sie gdzieś załatwiać!

hanuella

na widok wykopanej dziury jeden z nich mowi
"now that's a good looking SHIT HOLE" :))

ocenił(a) film na 10
Farg

Drogi Farq, trochę kultury, kto to widział żeby zaraz wrzucać kilka tych samych postów na forum?

ocenił(a) film na 10
Farg

Ja też mam pytanie. Pod koniec filmu jak ten detektyw wchodzi do domu, to na kanapie już tam ktoś leży... Z kim on i jego dziewczyna mieszka?

ocenił(a) film na 8
niedzielka_2

widać jak uważnie oglądałaś film ...

mieszka z bratem swojej dziewczyny ... który non stop ma problemy z policją ...