Plan ucieczki

Escape Plan
2013
6,9 82 tys. ocen
6,9 10 1 81609
5,7 17 krytyków
Plan ucieczki
powrót do forum filmu Plan ucieczki

2/10

ocenił(a) film na 2

2/10
Strasznie idoityczny film jak malo ktory. Rece mi opadaja, jak widze tak fajnych aktorow w takim gniocie. Jak dla mnie, to ten film jest strata czasu. Bardziej przypomina film sci-fi takie tu sie dzieja sceny. Malo realistyczny.

obi99

Filmy to forma rozrywki dla ludzi inteligentnych, ktorzy wiedza czego szukaja i tez takie sobie filmy dobieraja. Po co ogladac cos na sile? Czy trollowanie na forum jest swego rodzaju dopelnieniem w pustym zyciu? To jakas misja czy tez zwykla glupota? Czy normalny czlowiek kiedy cos sie mu nie podoba biegnie na forum aby w infantylny sposob wykazac wszystkim, ze cos jest ZŁE?

I co wlasciwie wynika z Twojej wypowiedzi i czego konkretnie ona dowodzi? Co moze z niej wywnioskowac potencjalnie zinteresowana filmem osoba? Rozumiemy, ze chcesz zablysnac ale daruj sobie.

ocenił(a) film na 3
zerosouL

Może chciał ostrzec innych, by nie tracili czasu na tę szmirę??

Ja np. widzą Sly'a i Arnolda w trailerze mocno się napaliłem na ten film - średnia ocena na FW też była przyzwoita... a niestety ostatnie 30min filmu było traumatycznym przeżyciem :/

Lubie filmy robione z dystansem np. Crank czy Machete ale tutaj film był do połowy robiony na poważne - a druga połowa to jakiś żart...

Zabrakło tylko by w końcówce Sly odleciał na wielkim, różowym smoku :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
zerosouL

Zarówno recenzje bywają mylne jak i opinie na tym forum,więc po prostu oglądajmy...

Bosqi_El_Deviantero

Machete to jest badziewie nad nad badziewiami !!!!!

ocenił(a) film na 3
Bosqi_El_Deviantero

Ja tam "obstawiałem" że go na księżyc wysłali ;)
A film rzeczywiście tragedia - 2/10 + 1 gwiazdka z sentymentu dla głównych aktorów....
Film nawet OK się zaczął, choć też to było naciągane, ale potem już tylko gorzej.

ocenił(a) film na 10
Bosqi_El_Deviantero

Widać po gustach... Machete? Ten film jest dorobiony? Bez komentarza.

ocenił(a) film na 3
Bosqi_El_Deviantero

Rozwijając moją wypowiedź:
Machete wpisuje się w pewną konwencję, gdzie słowa klucz to m.in. dystans, celowe przejaskrawienie - ale by to dostrzec trzeba posiadać IQ co najmniej dorosłego cho-mika (co ciekawe FW nie pozwala opublikować normalnie napisanego słowa cho-mik - ach cóż uczynił ów słynny portal do wymiany treści).

Plan Ucieczki natomiast to zupełnie inna konwencja - do połowy film robiony raczej "na poważnie", w drugiej zaś części łubu-du do kwadratu - czyli typowy film akcji dla mało wymagającej gawiedzi niespecjalnie skupiającej się na myśleniu podczas oglądania filmu...

I właśnie takie filmy jak Plan Ucieczki parodiują później twórcy filmów takich jak Machete :)

ocenił(a) film na 6
Bosqi_El_Deviantero

Stary Maczeta i Adrenalina to inny gatunek filmu (oba zarąbiste) tutaj masz film akcji w starym dobrym stylu gdzie nikt nie doszukiwał się logiki a tylko cieszył się seansem ;p. Zluzujcie gacie panowie bo gra nie warta świeczki :D.

ocenił(a) film na 8
obi99

Film jako kino akcji jest bardzo dobry. Oczywiście wiadomo że idea takiego wiezienia nie ma sensu, bo to się by nie opłacało ekonomicznie.

ocenił(a) film na 7
Dj_Kid

Ja myślę, że są o wiele lepiej strzeżone więzienia. Dla "wybitnych" kryminalistów to chyba jednak się opłaca.

ocenił(a) film na 6
obi99

Cofnij sie w czasie o 100 lat i pokaż tam ludziom film o internecie. Takie luźne powiązanie.

ocenił(a) film na 5
obi99

Tak to jest na starość. Oni już nie wiedzą co jest tak na prawdę dobre, a reszta ich robi w...bambuko.

użytkownik usunięty
obi99

A jak żresz kebab, to bierzesz łagodny falafel na cienkim czy dwa razy ostrą baraninę na grubym?

ocenił(a) film na 3

ten film był jak kebab z najlepszej knajpy - super-ostry, na grubej, mocno przypieczonej bułce z pięknie podpieczoną baraninką...

...niestety wszystko było super tylko z pozoru - bo w środku była stara podeszwa od buta a potem 3-dniowe rozwolnienie :(

ocenił(a) film na 5
Bosqi_El_Deviantero

Zgadzam się ,dobra to była obsada i gra aktorska nic poza tym :)

ocenił(a) film na 5
Bosqi_El_Deviantero

Z całym szacunkiem ,dla tych ,którzy uważają ten film za hicior,jest to tylko przeciętny film akcji,i nie ważne kto w nim gra,czy też z uwagi na sentyment do obu panów nie miałbym odwagi dać więcej niż 5/10,w przeciwnym wypadku ,moja córka,a chyba nawet wnuczek wyrzekli by się mnie gdybym dał mu więcej.Podsumowując 10 pkt. dla tego filmu to ostre przegięcie pały.

użytkownik usunięty
PLFallenAngel

w sumie masz racje

obi99

TEN ZAŁOŻONY TEMAT JEST IDIOTYCZNY !!!!!!!!!!!!!!! JAK CI SIĘ NIE PODOBAŁO TO IDŹ OBEJRZEĆ TELETUBISIE ALBO BOLKA I LOLKA

ocenił(a) film na 4
predator118

Od kiedy to można zakładać wątek tylko z opinią pozytywną ? Przynajmniej wypowiedział się normalnie a nie drąc się tak jak Ty.

predator118

Usuń konto!

predator118

Teksty rodem z podstawówki...
Napisz jeszcze coś śmiesznego. Pośmieję się.

użytkownik usunięty
obi99

Gratuluję wysokiej oceny Maski w której nie ma wcale idiotyzmów.

obi99

Rozumiem twoje rozterki: Django na 1 to pewno Kac Wawa na 9. Rozumiem młody człowieku, że troszkę film skomplikowany i już się gubisz. Najlepiej ci się żyje w karaimie bajki i fantazji.