2/10
Strasznie idoityczny film jak malo ktory. Rece mi opadaja, jak widze tak fajnych aktorow w takim gniocie. Jak dla mnie, to ten film jest strata czasu. Bardziej przypomina film sci-fi takie tu sie dzieja sceny. Malo realistyczny.
Filmy to forma rozrywki dla ludzi inteligentnych, ktorzy wiedza czego szukaja i tez takie sobie filmy dobieraja. Po co ogladac cos na sile? Czy trollowanie na forum jest swego rodzaju dopelnieniem w pustym zyciu? To jakas misja czy tez zwykla glupota? Czy normalny czlowiek kiedy cos sie mu nie podoba biegnie na forum aby w infantylny sposob wykazac wszystkim, ze cos jest ZŁE?
I co wlasciwie wynika z Twojej wypowiedzi i czego konkretnie ona dowodzi? Co moze z niej wywnioskowac potencjalnie zinteresowana filmem osoba? Rozumiemy, ze chcesz zablysnac ale daruj sobie.
Może chciał ostrzec innych, by nie tracili czasu na tę szmirę??
Ja np. widzą Sly'a i Arnolda w trailerze mocno się napaliłem na ten film - średnia ocena na FW też była przyzwoita... a niestety ostatnie 30min filmu było traumatycznym przeżyciem :/
Lubie filmy robione z dystansem np. Crank czy Machete ale tutaj film był do połowy robiony na poważne - a druga połowa to jakiś żart...
Zabrakło tylko by w końcówce Sly odleciał na wielkim, różowym smoku :)
Zarówno recenzje bywają mylne jak i opinie na tym forum,więc po prostu oglądajmy...
Ja tam "obstawiałem" że go na księżyc wysłali ;)
A film rzeczywiście tragedia - 2/10 + 1 gwiazdka z sentymentu dla głównych aktorów....
Film nawet OK się zaczął, choć też to było naciągane, ale potem już tylko gorzej.
Rozwijając moją wypowiedź:
Machete wpisuje się w pewną konwencję, gdzie słowa klucz to m.in. dystans, celowe przejaskrawienie - ale by to dostrzec trzeba posiadać IQ co najmniej dorosłego cho-mika (co ciekawe FW nie pozwala opublikować normalnie napisanego słowa cho-mik - ach cóż uczynił ów słynny portal do wymiany treści).
Plan Ucieczki natomiast to zupełnie inna konwencja - do połowy film robiony raczej "na poważnie", w drugiej zaś części łubu-du do kwadratu - czyli typowy film akcji dla mało wymagającej gawiedzi niespecjalnie skupiającej się na myśleniu podczas oglądania filmu...
I właśnie takie filmy jak Plan Ucieczki parodiują później twórcy filmów takich jak Machete :)
Stary Maczeta i Adrenalina to inny gatunek filmu (oba zarąbiste) tutaj masz film akcji w starym dobrym stylu gdzie nikt nie doszukiwał się logiki a tylko cieszył się seansem ;p. Zluzujcie gacie panowie bo gra nie warta świeczki :D.
Film jako kino akcji jest bardzo dobry. Oczywiście wiadomo że idea takiego wiezienia nie ma sensu, bo to się by nie opłacało ekonomicznie.
Ja myślę, że są o wiele lepiej strzeżone więzienia. Dla "wybitnych" kryminalistów to chyba jednak się opłaca.
Cofnij sie w czasie o 100 lat i pokaż tam ludziom film o internecie. Takie luźne powiązanie.
Tak to jest na starość. Oni już nie wiedzą co jest tak na prawdę dobre, a reszta ich robi w...bambuko.
A jak żresz kebab, to bierzesz łagodny falafel na cienkim czy dwa razy ostrą baraninę na grubym?
ten film był jak kebab z najlepszej knajpy - super-ostry, na grubej, mocno przypieczonej bułce z pięknie podpieczoną baraninką...
...niestety wszystko było super tylko z pozoru - bo w środku była stara podeszwa od buta a potem 3-dniowe rozwolnienie :(
Z całym szacunkiem ,dla tych ,którzy uważają ten film za hicior,jest to tylko przeciętny film akcji,i nie ważne kto w nim gra,czy też z uwagi na sentyment do obu panów nie miałbym odwagi dać więcej niż 5/10,w przeciwnym wypadku ,moja córka,a chyba nawet wnuczek wyrzekli by się mnie gdybym dał mu więcej.Podsumowując 10 pkt. dla tego filmu to ostre przegięcie pały.
TEN ZAŁOŻONY TEMAT JEST IDIOTYCZNY !!!!!!!!!!!!!!! JAK CI SIĘ NIE PODOBAŁO TO IDŹ OBEJRZEĆ TELETUBISIE ALBO BOLKA I LOLKA
Od kiedy to można zakładać wątek tylko z opinią pozytywną ? Przynajmniej wypowiedział się normalnie a nie drąc się tak jak Ty.