PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=272871}
7,3 9,0 tys. ocen
7,3 10 1 8956
7,7 3 krytyków
Południe-Północ
powrót do forum filmu Południe-Północ

Chcialabym poznac wasze opinie na temat wielorakiej roli Roberta Więckiewicza. jak oceniacie ten pomysł? Co autor miał na myśli :P zabieg artystyczny, czy było to ot tak bez powodu...

skarabeusz_2

Myślę, że nie chciał "mieszać" w głowie widza i chciał przez to przekazać, że nieważne, jaką koleś ma twarz, ale ważne w jakiej scenie jest przedstawiony ;) na pewno wiązało się to również z kosztami produkcji, które przecież były niewielkie.

ocenił(a) film na 2
MsJustysia

dziwny pomysl wg mnie ;\
prawdopodobnie niski buzet:P
->mozliwe tez ze jest jakims znajomym rezysera i wystapil nie biorac za to pieniedzy:P

ocenił(a) film na 9
skarabeusz_2

Dobry pomysł- widać go w wielu sytuacjach i Robert W. wychodzi z nich obronną ręką.

ocenił(a) film na 9
staszpio

a mnie się bardzo podobal w roli rzeznika (no czy jak to tam mu był). ogolnie uwazam ze jest dobrym aktorem.

Barbra20

dziwny, ale ciekawy pomysł i przed wszystkim świetnie zagrany!

ocenił(a) film na 9
skarabeusz_2

"Bóg przychodzi do nas czasem przez innych ludzi"

Czemu grzybiarz wskazał akurat tą drogę?
Czemu jako kierowca TIR-a zawiózł ją akurat do Jakuba?
...

skarabeusz_2

On mi się najbardziej podobał w tym filmie, choć nie mam absolutnie nic do zarzucenia Szycowi i Grochowskiej, którzy mnie oczarowali :)

ocenił(a) film na 9
elfka77

Wg mnie miało to na celu pokazanie, że nie jest ważne kim się jest, tylko jakim się jest człowiekiem i Więckiewicz świetnie to pokazał.

ocenił(a) film na 7
skarabeusz_2

to nie była kwestia niskiego budżetu. wg mnie to miało ukazać, że różnimy się tylko wnętrzem.

ocenił(a) film na 9
skarabeusz_2

Więckiewicz miał tu role raczej sentymentalną.
Jak napisał Vitoss Bóg przychodzi w różnych postaciach...
RObert pokazywał różne osoby w jednym ciele, oni nie zauważają tego tylko my widzowie..tzn. że jakims sposobem są one podobne do siebie bo są/ jest to ludzie/człowiek zwykli. Chyba miało to jakiś cel ukazania głównych bohaterów jako ludzi innych, niepowtarzalnych.

ocenił(a) film na 10
skarabeusz_2

Robert pokazał na co go stać:) świetny aktor!!! pozdrawiam:D

skarabeusz_2

Szyc już miał zwidy i każdy mu tak samo wyglądał.

ocenił(a) film na 6
skarabeusz_2

Moim zdaniem to taka postać Anioła stróża głównego bohatera , bo zawsze pojawiając się pomaga mu, nawet paradoksalnie jako Tirowiec podwoził Julię i spotkali się dzięki niemu ponownie. Postać Mańka pokazuje, że Anioł też błądzi, ale po spotkaniu się jakby "nawrócił" i w jakimś sensie im pomógł mentalnie i materialnie (jedzenie).

ocenił(a) film na 9
skarabeusz_2

Jak dla mnie świetny pomysł, nie wiem co artysta miał na myśli obsadzając go w wielu rolach, ale zdecydowanie dobre posunięcie!