Takie filmy przywracają mi wiarę w polskie kino... Trudno mi znaleźć słowa, którymi mogłabym go opisać, czysty, prawdziwy, urzekający, wzruszający, unoszący, krystalicznie piękny. Nie wiem jaki jeszcze, nienazwana reszta jest we mnie...
Czuję dokładnie to samo. Wczoraj film obejrzałam po raz drugi i jeszcze bardziej mnie zachwycił. Jako pierwszy tak naprawdę do mnie trafił i mogłam go właściwie przeżyć. Kino polskie? Najlepsze - zawsze!
Idealne wypowiedzi! Cudowny film! Zawsze lubiłam Szyca i Grochowską ale to co pokazali w tym filmie...Perełka! Tak sie tym filmem wzruszyłam,ze nie mogłam zasnąć...Naprawdę niesamowity................
Trafiłam wczoraj na ten film przez zupełny przypadek i co mogę powiedziec? Oby było jak najwięcej takich "przypadków" w moim życiu ;) Ten film po prostu ma w sobie to "coś", co nie pozwala ani na chwilę oderwac wzroku od ekranu, a już na pewno przejśc obok niego obojętnie. Przywrócił mi wiarę w polskie kino ;)
W tak pięknym towarzystwie, aż się prosi napisać coś o rzeczywiście wyjątkowym filmie... Obejrzałem go w sumie przypadkowo i z zapartym tchem- Pilica jest niesamowitą rzeką, ale tu wygląda jeszcze lepiej niż na żywo.
Kamera idzie razem z nami i podróż Jakuba staje się naszą przygodą; czekamy na ten upragniony cel....
W tym roku nie widziałem lepszego polskiego filmu ( nie miałem okazji "Sztuczek", "Futra", a "Katyń" to humbook).
Takie polskie kino powinno być awizowane na zachodnich pokazach jako promocja Polski i nie tylko.
Mimo, że film nie odniósł spodziewanego sukcesu cieszę się, że są jeszcze ludzie, których takie filmy zachwycają:)
Wszystko działo się nad Pilicą? Muszę się wybrać w wakacje w te miejsca, przez które wędrowali bohaterowie...