PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=272871}
7,3 9,0 tys. ocen
7,3 10 1 8956
7,7 3 krytyków
Południe-Północ
powrót do forum filmu Południe-Północ

Uwazam ze Południe- Połnoc moze byc fenomenem.... Ten film nie jest typowym szajsem o miłosci, o wielkim swiecie, o bogatym i biednej..To jest film o ludzie skrajnie roznych, o takich ktorzy na pierwszy rzut oka nie maja nic wspolnego, nie moga sie porozumiec.... Jest bosko ze polska kinematografia pozwoliła sobie na taki film.... Na brawa zasługuje fakt ze scenariusz nie powstawał przez 5 lat... NIe jest dopracowany..Dialogi proste...ale i dające dużo do myslenia.... Tudziez pozostaje nam czekac na premiere!!!

ocenił(a) film na 10
Klaux

Film widzialam na Warszawskim Festiwalu, wyszlam z kina oczarowana! Boski film! Premniera w styczniu, na miescie juz sa plakaty. Polecam!

ocenił(a) film na 10
taramta

To fantastycznie z etak mowisz, sprawiasz z emam jeszce większą ochote zobaczyć t odzieło!

Klaux

Zapowiada sie niezwykle ciekawie...

Klaux

Mysle ze fabula jest bardzo ciekawa a film jest mocno nie komercyjny ... Rzygam nachalnym kinem w rodzaju Nigdy w zyciu czy Dlaczego nie gdzie w co drugim ujeciu jest zblizenie na Actimelka ... lol

ocenił(a) film na 10
Klaux

Masz racje... po prostu FENOMEN! :):) Południe- Północ!

ocenił(a) film na 10
Klaux

Ja widzialam ten film na festiwalu w Wawie. Cudem jakos udalo mi się wejść. Tlumy klębily się przed wejściem i ludzie odchodzili z kwitkiem. Zabraklo biletów... i naprawdę, naprawdę się nie dziwię. Dawno, naprawdę dawno nie widzialam tak ciekawego, polskiego filmu.! W ogóle, to jakby nie polski film - jest nie podobny pod zadnym względem do wszystkich polskich produkcji. Zrobiony z rozmachem, wszystko dopracowane(chociaz podobno maly budżet????). Świetny scenariusz! Gdzieniegdzie może jakieś niedociągnięcia montażowe. Ale generalnie po prostu jestem totalnie poruszona tym filmem. I już się nie mogę doczekać aż go zobaczę raz jeszcze. To jest jeden z tych mądrych, dobrych filmów, które myślę, że można oglądać wiele razy!!!!

ocenił(a) film na 10
Klaux

To miło ze tak mowisz! Ja natomiast filmu nie widziałam ale wystarczyło mi przeczytac opis filmu i madre wypowiedzi rezysera i film zauroczył mnie w kazdym stopniu...Po pierwsze nie ma tutaj na pakowane wiele sław...Albo tych które przewijaja sie przez wszystkie seriale. Film ma bardzo ciekawy watek... Bo eymyslic cos takiego top trzeba miec głowe..Krajobrazy tez sa proste ale ciekawe..jednym słowem...26.01.2007! MUSZE BYC W KINIE! wiem ze sobie tego filmu nie odpuszcze..I jeszce twoja wypowiedz skłania mnie zebym poszła jakn ajpredzej do kina...

ocenił(a) film na 10
Klaux

http://gfx.filmweb.pl/ad/hp/Poludnie_188.jpg :)

Klaux

Widziałem trailer.. wszystko fajnie:) tylko nie podobało mi się, że włożyli tam część podkładu muzycznego z zielonej mili, nie lubię ksera, ot, taki mój fetysz;P
A trailer zapowiada naprawdę ciekawy film- na pewno pójdę na to do kina:)

p3run

Z american beauty, a nie zielonej mili;P sorry;P;)

ocenił(a) film na 10
p3run

Ja nie zwrociłam uwagii...Ale musz eCi powiedziec ze Trailery zazwyczaj posiadaja zapozyczona muzyke..w filmie nigdy a raczej azwyczaj nie ma takiej! Pozdrawiam! Jeszcze 2 Dni!

ocenił(a) film na 10
Klaux

"klaudusia" po co wypowiadasz sie o filmie ktorego nie ogladalas,,,przeczytalas opis filmu wiec jak mozesz pisac o swoich pogladach na jego temat??jaka istna paranoja!!

ocenił(a) film na 10
nellcia

Przepraszam! napisąłam ze wydaje mi sie ze moze byc fajny! przepraszam ze Cie uraziłam swoimi paranoicznymi wypowiedziami! Wynika to z mojej ciekawosci w stosunku do tego filmu!

ocenił(a) film na 10
Klaux

Byłam,widziałam i powiem jedno - NIE POMYLIŁAM SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zjawiskowy,rewelacyjny, autentycznie BOSKI!

Klaux

Aha, pewnie tak jak "Dlaczego nie!" któremu też dałaś 'dziesiątke'... Arcydzieło! : /

ocenił(a) film na 10
Klaux

o gustach i gscikach sie nie dyskutuje...skoro mi sie podobalo to jakim prawem podważasz moja opinie!

Klaux

Nie musze nic podważać. Masz prawo do swojego gustu, a twój gust został zdefiniowany w moich oczach m.in. przez przyznanie "Dlaczego nie!" 10/10 (czyli arcydzieło). Dlatego uznaje Twoją opinię odnośnie filmu Południe-północ za kompletnie bezwartościową. Więcej - czytając Twoje pochwały na jego temat, nabieram przekonania że jest to nieudany obraz.
Tyle.

Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
dezz

Skoro tak mowisz... Przyznałam Dlaczego nie! 10 bo wszyscy gadali na ten film ze jest Gównem tandeta..i wszystkim w tym stylu! Byłam na Dlaczego nie...nie powiem ze porwało mnie niewiadomo jak... ale nie było na tyle złe zeby to krytykowac..stad 10! A Południe- Połnoc jest nieocenione w porównaniu do Dlaczego nie!

Klaux

Heh.. no, w takim razie Dlaczego Nie! powinno dostać mniej w Twojej ocenie jeśli jest gorszy.. no bo arcydzieło,, to arcydzieło, a film do obejrzenia to film do obejrzenia.. tyle w temacie. Trzeba być obiektywnym przy ocenianiu, to tak od siebie.. pozdrawiam!

ocenił(a) film na 5
p3run

Dlaczego zagraniczne filmy, nawet jesli nie maja wyraznie zarysowanej albo jakiejkolwiek pointy, sa wykonane w sposob porzadny i strawny, a film polski musi byc niemalze zawsze nieprzemyslany i wywolujacy niedosyt/niesmak? Poludnie-polnoc jest zwyczajnie niedopracowane.

ocenił(a) film na 7
Kalemusz

Filmidło wzrusza, pomimo sporej dawki drobnych niedociągnięć: prościutki scenariusz i muzyka ni z gruszki ni z pietruszki. Filmidło warte jednak obejrzenia. Momentami wzrusza, momentami bawi, pokazuje, że choć czasem pochodzimy z odległych, obcych sobie planet, to nasze orbity czasem się spotykają, zazębiają, a wtedy... :-)

ocenił(a) film na 10
owsianka

Ps. Zmienie ocene:P

Niedosyt...a tylko ja myslałam ze przesladuje mnie takie uczucie!!! Mnie sie podobał! Ale moze macie i racje że troche nie do konca.... dopracowany!! ehh...ale ja tam jestem zachwycona!

użytkownik usunięty
Klaux

Wiecie chociaż gdzie film był nagrywany? Jak coś to pytać, chętnie odpowiem na jakieś pytania. Film nagrywali w miejscu do którego jeżdżę na wakacje ;) moge coś opowiedzieć...

ocenił(a) film na 10

ehh;/ a Ty znowu o jednym!! Juz to wszyscy wiemy! i to ze masz zdjęcie z Borysem Szycem tez! Gratulujemy!!! :?

Jeśli wierzyć filmowi to oklice Piotrkowa, Szydłowca itd. Jeżeli inne to napisz gdzie. Jak Ci się podobał film?

użytkownik usunięty
darukur

Może to się wydać śmieszne ale nie oglądałem go jeszcze. Był nagrywany nad Pilicą, ta scena w której ratował dziewczyne akurat to widziałem-jeszcze kazał się odsunąć ;D no podróżowali po okolicznych wioskach i nagrywali, nie wiem czy to prawda ale chyba była scena jakaś na cmentarzu, jeśli była to ten cmentarz w wiosce do której jeżdżę. POZDRAWIAM

ocenił(a) film na 5

prawdziwy dziadzio... tylko wspomina i sie chwali:)

użytkownik usunięty
Kalemusz

Jeśli to miał być komplement to dziękuję, ale jednak skupmy się na filmie ;)

ocenił(a) film na 10

Ah!!! chciałabym Ci napisac ze zazzdrosze ale nie potrafie.....

użytkownik usunięty
Klaux

Nie chciałem się chwalić i żeby mi ktokolwiek zazdrościł tylko głównie chodziło mi o to że nagrywali tam ten film. Pozdrawiam Cię Klaudusia

ocenił(a) film na 10

Dobrze! Juz dobrze! Nawet fajnie ze wiesz... Bardziej mozesz sie wczuc w klimat filmu!! Chociaz sceneria zawsze inaczej wyglada w filmie..Jest doskonalsza.. :)