Po jego budowie ciała i umiejętnościami sztuk walk zaprezentowanych w filmie jestem ciekawy czy ten aktor w realu jest zawodnikiem MMA ? chociaż przyznam , że nie słyszałem nigdy o nim.
MMA z tego co wiem nie, ale ma siedem czarnych pasów w różnych sztukach walki. Między innymi Kyokushin, Tae Kwon Do itd. Ogólnie rzecz biorąc z nim jest podobnie jak np. z Scottem Adkinsem. Obaj są naprawdę doświadczeni w sztukach walk, obaj mają mnóstwo sportowych osiągnięć na koncie i wg mnie spokojnie by sobie poradzili w MMA gdyby porzucili karierę aktorską. Btw. obu panów możesz obejrzeć razem na ekranie w Undisputed II: Last Man Standing- Polecam!!
Gdzieś kiedyś czytałem że on kiedyś dostał propozycje z UFC kiedy był jeszcze bardzo młody a sama organizacja nie miała jeszcze takiej renomy a Jai White nie dość że miał już sukcesy na poziomie amatorskim to wystąpił w Tysonie. Także pewnie liczyli na sprzedanie takiej walki. Ale w sumie nie wiem dlaczego w końcu nigdy on nie spróbował swoich sił w MMA. Najwidoczniej bardziej interesowało go aktorstwo.
Nom ja bym na jego miejscu wykorzystał taką okazję, ale to był jego wybór w dodatku jestem przekonany, że nawet teraz w wieku 45 lat spokojnie dałby rade powalczyć na wysokim poziomie :]
Nie każdego ciągnie w stronę MMA. Facet ma kilka czarnych pasów i najwidoczniej czuł się spełniony w sporcie. Poza tym wtedy UFC wcale się tak mocno nie liczyło teraz to co innego. A co do tego czy by sobie poradził to kto wie. Fizycznie widać że jest w wyśmienitej formie choć musiałby zrzucić 10 kg bo z tego co czytałem waży ok 130 kg a limit w ciężkiej jest do 120. Ale tak czy siak ciekawie byłoby go zobaczyć w akcji.