PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31562}

Podbój Planety Małp

Conquest of the Planet of the Apes
1972
5,9 7,3 tys. ocen
5,9 10 1 7331
4,5 4 krytyków
Podbój Planety Małp
powrót do forum filmu Podbój Planety Małp

Pamietam jak bylem nascie lat mlodszy i z jakimi emocjami ogladalem jak malpy zbuntowaly sie i potem trwaly te zamieszki. To bylo cos, szczegolnie ze w zadnej innej ze starych czesci nie bylo tyle akcji, a w dodatku poprzednia odslona zawierala jej najmniej (ale nie uwazam jej z tego powodu za zla!) a tu nagle taki skok. Do dzis gdy przypominam sobie podbój planety małp wyczekuje z niecierpliwoscia tych zamieszek, one sa swietne i ta muzyka! Druga moja ulubiona scena (ale to juz po latach bo nascie lat temu nie umialem jej docenic) jest gdy Caesar dowiaduje sie o smierci Armando i potem patrzy na plakat reklamujacy jego cyrk. Dla mnie to wzruszajaca i bardzo dobra scena. Polecam ten film. Ze starej serii czesci 3-5 sa jak dla mnie zdecydowanie najlepsze, natomiast druga najbardziej nijaka, takie jakby szybkie wypalenie sie, ale potem jest juz jak dla mie super - wbrew narzekaniu ogolu ze no wlasnie nie jest.

ocenił(a) film na 10
jacob6666

zgadzam się że fajne warto wracać do takich filmów

ocenił(a) film na 10
jacob6666

Ja za to bardzo lubię pierwszy film, ponieważ ma w sobie niesamowity klimat tego przyszłego i mrocznego świata. Nie zmienia to jednak faktu, że każdą Planetę Małp uwielbiam włącznie z serialem.