Ja osobiście jestem urzeczony zakończeniem jak i całym filmem. Osoby, którym się nie podobał: proszę Was o podanie mi tytułów ciekawszych filmów o podobnej tematyce, z ciekawszą akcją i bardziej zaskakującym zakończeniem. Bo mi nic nie przychodzi do głowy :/ Pozdrawiam!
Mi się film podobał a jeśli chodzi ciekawsze tytuły to: Memento, Świadek oskarżenia, Psychoza.
W "12 gniewnych..." są świetne pokazane charaktery poszczególnych bohaterów, sporo tu psychologii w najlepszym wydaniu, a "Podejrzani" to jednak "tylko" kino sensacyjne...
Podejrzani to to nie jest żaden film sensacyjny tylko czarny kryminału klimatem, a postaci w nim również są wyraziste i w przypadku gniewnych ludzi, poza tym oba film łączy fakt iż są jednymi z najlepszych debitów reżyserskich w historii
Jednak o 'Podejrzanych" nie pisze się w książkach do psychologii :)
"12 gniewnych ludzi" to arcydzieło", "Podejrzani" to po prostu dobry film.
koncepcja inna, przecież to napisałem. natomiast klasa ta sama, oba film z najwyższej pułki
Z pułki to może, ale na pewno nie z półki;p Ja jestem takiego samego zdania jak aariciaa, "12 gniewnych ludzi" to prawdziwy klasyk, może i arcydzieło, ale jak tylko mogę to unikam tego słowa, a Podejrzani to jedynie przyzwoite kino.
Podejrzani to również arcydzieło po wieloma względami począwszy od scenariusza, aktorstwa, reżyserii, muzyki i wielu innych elementów sztuki filmowej