Podróż na Tajemniczą Wyspę

Journey 2: The Mysterious Island
2012
6,2 51 tys. ocen
6,2 10 1 50522
4,8 9 krytyków
Podróż na Tajemniczą Wyspę
powrót do forum filmu Podróż na Tajemniczą Wyspę

Obejrzalem właśnie z ciekawości. Twórcy zdobyli się na ciekawy zabieg: fabuła nawet nie udaje logicznej. Stężenie głupot jest tak wielkie, że po 15 minutach przestało mnie to obchodzić. Na początku miałem odruchy obronne. Potem już tylko patrzyłem, co wymyślą. Gra jest trochę telewizyjna a efekty mocno cyfrowe. Wszystko cukierkowe i milusie. Ale co tam. Za to mrówki wywracają drzewa :)

Woooo

Rozumiem doskonale czasami mam tak że muszę obejrzeć cos odmóżdżającego i często zastanawiam się później dlaczego mnie to porwało ;))

ocenił(a) film na 3
Woooo

Dwayne Johnson grający na ukulele i śpiewający "What a wonderful world" przebił chyba wszystko... ;)

ocenił(a) film na 7
martenka

Taaaaaaak :D

ocenił(a) film na 6
Wampirzycaaaa

Moim skromnym zdaniem The ROck nie odnalazł sie w tym filmie ... Zupełnie nie jego typ ale film niezły ...(Aczkolwiek the rock latajacy na pszczole.. :/ (troche tandetne)

ocenił(a) film na 7
coolerss

w końcu ideą tego filmu jest tandetność z humorem, czyż nie? A jak dla mnie pasował idealnie :>

ocenił(a) film na 3
Wampirzycaaaa

jeśli taka jest idea tego filmu, to faktycznie - można go znieść. Gorzej jeżeli twórcy zupełnie serio potraktowali scenariusz, bo w takim przypadku filmu nie da się oglądać.

ocenił(a) film na 7
Woooo

Jak dla mnie film byl wporzadku, wiadomo jakie sa jego glowne minusy ktorych nie chce wspominac. Jednak target to raczej ludzie bardzo mlodzi, lub przede wszystkim cale rodziny. Taki film, zeby zabrac swoje pociechy i samemu przy tym specjalnie sie nie nudzic i podejsc do niego jak do fantastyki dla dzieci, trzeba wkoncu pamietac, ze luzno opieral sie na swiecie Verne'a, a tam nie lada nonsensow jest, a jednak to klasyk :) Wiec jezeli ktos szuka dobrego wymagajacego filmu to nie ten, a jesli ma ochote obejrzec cos przyjemnego z rodzina, gdzie dzieciaki beda sie swietnie bawic, a my mozemy sobie razem milo spedzic czas to polecam ! Ewentualnie po ciezkiej pracy, cos na odpoczynek nie wymagajace skupienia i myslenia ;)

Aha, jak dla mnie gra aktorska byla wporzadku, momentami bardzo dobra, postacie wiarygodne, nie liczac oczywiscie tej dziewczyny, ktora byla mocno czerstwa, a The Rock, to The Rock o nim sie nie dyskutuje, bo zawsze jest zajebisty :D Scena spiewu super i rada jak poderywac laski - mocarz ! Ruszaj klata, a one robia sie mokre ! "Zawsze dziala !" :DDDDDDD