Podróż na Tajemniczą Wyspę

Journey 2: The Mysterious Island
2012
6,2 51 tys. ocen
6,2 10 1 50522
4,8 9 krytyków
Podróż na Tajemniczą Wyspę
powrót do forum filmu Podróż na Tajemniczą Wyspę

po obejrzeniu ( spoiler)

użytkownik usunięty

Jest to jeden z niewielu filmów , w czasie których zatracam poczucie rzeczywistości .
Siedzę w kinie i przez cały film nie patrzę na salę , nic mnie nie rusza , tylko patrzę na ekran i
o niczym nie myślę . Czuję się jakby w środku filmu . Nie ma mnie w kinie . Efekty specjalne
naprawdę fantastyczne . Nawiązania do książek Juliusza Verne'a udane . Ale ten film jest
przeciętnym filmem przygodowym .
SPOILER
Jak zobaczyłam "wirującą klatę miłości" czy jakoś tak , to wróciło mi chwilowo poczucie
rzeczywistości . Abym mogła przez ten moment patrzyć na coś innego , a mianowicie ulotki z
kina .

ocenił(a) film na 6

Można się zrelaksować na tym filmie przygodowym. Szkoda tylko, że zdecydowano się na tyle plastiku i tak łatwo wszystko się udaje, ale w końcu to kino familijne, dla mniej wymagającego odbiorcy, takie filmy też są potrzebne!

Efekty specjalne 3D rzeczywiście robią wrażenie, nawet oglądając bez specjalnych okularów. Ten film przypomina mi "Park Jurajski", który oglądałem kilkanaście lat temu. Ale nic poza tym. Fabuła "Podróży na Tajemniczą Wyspę" i akcja chwilami nuży.