PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=837}

Podziemny krąg

Fight Club
1999
8,3 642 tys. ocen
8,3 10 1 642296
8,6 97 krytyków
Podziemny krąg
powrót do forum filmu Podziemny krąg

nie wiem czy zauwazyliscie ale pod koniec filmu tuz przed napisami koncowymi mrugnol... penis ;)

ocenił(a) film na 9
danonek_boss

Taaak zauważyłem to. Fincher po prostu robi sobie jaja z ludzi. Na miejscu producentów nie zleciłbym mu nigdy zrobienia kreskowki bo uraczyłby takim 'smaczkiem' niczym nieświadome dzieciaki :)

ocenił(a) film na 10
danonek_boss

"W filmie wykorzystane zostało najkrótsze bodaj ujęcie w historii kina. Pojawia się ono pod koniec filmu i składa się na nie ledwie kilka kadrów. Przedstawia... męskie przyrodzenie. Podobne, tyle że pojedyncze kadry wmontowywał do taśm filmowych bohater filmu (Tyler), gdy pracował w kinie. Tam jednak stanowiły one źródło bodźców podprogowych, co oznacza, że obaraz pojawiał się na ekranie na zbyt krótki moment, by można go było świadomie percypować. Pozostawał więc pozornie niezauważony, ale zostawiał ślad w umyśle widzów." - z ciekawostek

Na poczatku trzy razy widać Taylera. jego zdjęcia zostały wmontowane w podobny sposób

ocenił(a) film na 9
godrom

Faajnie że napisałeś bo przecież my biedne upośledzone ludzie nie wiemy gdzie ciekawostek szukać. :P

ocenił(a) film na 10
Aldo_Martinez

Pewnie, że zauważyliśmy :)

Ah, jak ja uwielbiam ten film :D nei wiem co on w sobie ma, ale mogłabym go oglądać 24 godziny na dobe i dalej nei miałabym dośc :D jest tak świetnie walnięty ;) JUż tyle razy go widziałam i dalej nie odpuszczę jak leci w tv ;P

pozdro :)

użytkownik usunięty
_Agnieszka_

Penis jest ale nie tylko na końcu.Z tego co wiem to pojawia sie pięciokrotnie.Ja zauważyłem 3:D

_Agnieszka_

Agnieszka:
Wiesz co ten film ma w sobie? Wiesz czemu podoba się tylu osobom? Pewnie dlatego że co jakiś czas pojawia się dwudziesta piąta klatka z napisami "PODOBA CI SIĘ TEN FILM" albo "OBEJRZYJ PONOWNIE" ;-) To sprawka Tylera (albo Taylera - nie wiem jak to się pisze)
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
godrom

Zdjęcie Tylera było wmontowane 4 razy a nie trzy ;)

ocenił(a) film na 8
godrom

No właśnie! Piszecie, że 4 razy wmontowano jego zdjęcie, ja widziałam raz. W scenie kiedy narrator, czyli Norton jedzie bodajże schodami ruchomymi (Tyler 'przejeżdża' obok, w przeciwną stronę). A ja myślałam, że mi się wydaje! :D No ale byłam dość zmęczona więc.. no ale poczułam sie głupio- bo wiedziałam co widziałam, a zdrugiej strony... nie pomyslałam że to tak specjalnie by mogło być :)

ocenił(a) film na 9
mawu

A ja widziałem dwa razy ale już nie pamiętam dokładnie kiedy... no może trzy... kurde mota mi sie obejże jeszcze raz :)

ocenił(a) film na 10
Aldo_Martinez

* W biurze, gdy Narrator coś kseruje
* Gdy rozmawia z psychologiem i ten mówi że jak pójdzie na te terapie to zobaczy prawdziwy ból (dokładnie wtedy, na korytarzu już)
* Już na terapii, gdy ten lekarz masuje pacjentowi barki (Tyler jakby obejmuje lekarza), nie na pierwszym ujęciu, chwilkę później

* Penis na 2-3 sekundy przed napisami końcowymi

A reszta kiedy???

ocenił(a) film na 10
K_B_

- na samym poczatku kiedy narrator stoi w biurze i cos kseruje ("Wszystko jest kopią kopii...")

- W szpitalu kiedy rozmawia z lekarzem o swojej bezsenności. Po słowach: "Chcesz zobaczyć prawdziwe cierpienie? Idz na spotkanie facetów z rakiem jąder..."

- Na spotkaniu facetów z rakiem jąder kiedy prowadzący spotkanie staje za plecami Thomasa i kladzie mu rece na ramionach ("Bierzcie przyklad z Thomasa. Niech kazdy z was otworzy się przed drugim człowiekiem."). Na lewo.

- Po tym jak poznaje Marle. Narrator obserwuje ją jak odchodzi jakimś tunelem. Tylera widac wlasnie w tym tunelu.

- W scenie gdzie na telewizorze cała ekipa hotelu wita rozkładając ręce, w pierwszym rzędzie całkiem na prawo jest Tyler chociaz to juz nie bylo w taki sposób wmontowane

- i oczywiście ten penis na końcu ;)

Chyba więcej nie było ale mogłam jakiś przeoczyć

mawu

Mawu: chyba nie rozumiesz co mamy na myśli pisząc "wmontowane". Kiedy Norton jedzie ruchomym chodnikiem rzeczywiście mija Tylera. Ale oprócz tego Tyler pojawia się kilka razy na ułamek sekundy - jego postać została wmontowana do filmu tak jak Tyler wmontowywał genitalia do "Jelonka Bambi". Ja naliczyłem go pojawiającego się cztery albo pięć razy.

danonek_boss

no to juz wszystko wiemy... pozostaje wierzyc, ze bedzie sie czego doszukiwac w kolejnym filmie (kiedy? kiedy?)

danonek_boss

to nie penis tylko NOS Giertych sie tam pojawia i to wiecej niż 6 razy