Zastanawia mnie jedno czy właściwie poprowadzona jest kwestia czasu w filmie, bo nie pasuje mi wiek syna-ojca Nawal. Czy było by możliwe żeby dojrzał do tego by być snajperem a potem oprawcą?
Mocno wyeksponowana wina chrześcijan z bliskiego wschodu, w zasadzie ukazani zostali jako mordercy "niewinnych" muzułmanów (co sugeruje scena z busem), potem chrześcijanin-oprawca w więzieniu, chrześcijanie dokonujący morderstwa honorowego i zabijający muzułmańskiego chłopaka Nawal. Film dobrze opowiedziany ale brutalizacja dotyczy tylko jednej strony a masakr dokonywano po obu stronach. Przyczyną wojny był narastajacy konflikt spowodowany obecnością uzbrojonych grup palestyńskich a w filmie to tylko "uchodźcy" do których strzela snajper falangi. Poza tym wiek Abu Tarika budzi zastrzeżenia, nie mogę się doliczyć czy mógłby być i snajperem i oprawcą. Ale mogę się tu mylić. :X
no mógłby być snajperem mając kilkanaście lat nawet więc myślę że jest to możliwe. i nie był to syn-ojciec nawal, tylko jej syn i ojciec jej dzieci.