Pogorzelisko

Incendies
2010
8,1 56 tys. ocen
8,1 10 1 55506
8,1 39 krytyków
Pogorzelisko
powrót do forum filmu Pogorzelisko

Zawiodłam się, choć zapowiadał się ciekawie... Niezłe zdjęcia, muzyka, reszta - do bani. Nominowany do Oskara... za co? Czy tym dziadkom nominującym filmy, demencja już całkiem na mózgi padła?

sylda_2

Pisząc "demencja już całkiem na mózgi padła" obrażasz także wszystkich tych, którym ten film się podobał. A uwierz mi, jest tych osób całkiem sporo.

ocenił(a) film na 5
BartSmith

ależ wierzę. z jakiegoś powodu więcej osób woli oglądać takie "Pogorzeliska", niż np. filmy Felliniego... nad czym ubolewam :)

sylda_2

Jeżeli wybierają "Pogorzelisko" zamiast filmów Felliniego to jeszcze pół biedy. Gorzej jak wybiorą film w którym jest mnóstwo efektów specjalnych, a mało sensu i logiki.

ocenił(a) film na 9
BartSmith

A może mi się podobać i "Pogorzelisko", i filmy Felliniego (choć samo to zestawienie jawi mi się jako z czapy kompletnie)? Bo zabrakło mi tu zajęć w podgrupach.

J__van_den_V_

Z czapy (jak to żeś dziwnie określił) jest jedynie Twoja wypowiedź. Z tymi zajęciami to już w ogóle nie rozumiem. Od siebie dodam, że film mi się podobał. I co Ty na to?

ocenił(a) film na 9
BartSmith

Nie ma nic szczególnie dziwnego w określeniu "z czapy", bo łatwo się domyślić, że oznacza to mniej więcej tyle, co "ni z puszki, ni z wydmuszki".
Zajęcia w podgrupach oznaczają w tym wypadku całą kolosalną filmową przestrzeń, jaka rozpościera się pomiędzy zbiorem kina a la "Pogorzelisko" a zbiorem kina a la Fellini.
Film Ci się podobał? To fajnie, bo to bardzo dobry film jest.

J__van_den_V_

Aż taki bardzo dobry to nie jest wg mnie. Film miał kilka dość poważnych wad, choć mimo to jest to dobre kino, które warto obejrzeć.

sylda_2

Film nic nie zmienił w moim życiu, dlatego nie poleciłabym go.

iwonka_sl

W takim razie strach pomyśleć co spowodował film "Danger! 50,000 Zombies!".

BartSmith

Widziałeś, że się wypowiadasz??????????