Pogorzelisko

Incendies
2010
8,1 56 tys. ocen
8,1 10 1 55506
8,1 39 krytyków
Pogorzelisko
powrót do forum filmu Pogorzelisko

to film z kategorii tych wciągających, ale jak człowiek zacznie się zastanawiać to z logiką
trochę jest nie tak; chodzi mi głównie o wiek bohaterów, nie umiem sobie tego poukładać;
zakończenie mnie nie zaskoczyło, ale ogólnie film na 8 :)

ocenił(a) film na 9
misiagoga

Wczoraj po raz pierwszy obejrzałam ten film i bardzo mną wstrząsnął. Lubię takie filmy. Jedno co mnie zastanawiało to również wiek bohaterów. Skoro główna bohaterka urodziła się w 1949 r. to coś mi tu nie pasuje. Może ktoś ma na to jakieś wytłumaczenie? Po prostu jestem bardzo ciekawa.

ocenił(a) film na 9
Margo1010

SPOILER!!!
a co tu do wyjaśniania? Zaszła w ciążę jako bardzo młoda, niepełnoletnia dziewczyna (niechby miała z 16-17 lat), może w filmie aktorka wyglądała doroślej ale przyjmijmy że poprostu taką ma urodę... Jej syn (gwałciciel) mógł mieć z 20 - 20 parę lat - pamiętajmy, że wojna powoduje że ludzie szybciej dojrzewają i stają się dorosłymi a i wygląd osób z tamtej grupy etnicznej może dla nas, europejczyków być mylący (ciężko po ich twarzach określić wiek, podobnie zresztą jest z murzynami czy azjatami). Bliźniaki niech mają też ok. 24-25 lat i wszystko się zgadza. Ich brat/ojciec miałby wtedy w końcówce filmu ok. 43-44 lat czyli Nawal mogła w chwili śmierci naprawdę mieć 60. Zresztą czy takie wyliczanki są komuś niezbędne do odbioru tej przejmującej historii?