Pogrzebany

Buried
2010
6,6 63 tys. ocen
6,6 10 1 63043
6,5 23 krytyków
Pogrzebany
powrót do forum filmu Pogrzebany

jak dla mnie zdecydowany faworyt i to we wszystkich kategoriach, co więcej jeden z najgłupszych filmów jaki w życiu oglądałem - tyle niedorzeczności w thrillerze??
wymienię tylko kilka najgłupszych:
---UWAGA SPOILER---

-90 minut w trumnie?? WTF (a w rzeczywistości leżał dłużej bo nie widzimy jak go zakopują i po jakim czasie się ocknął, a w dodatku w pewnym momencie bohater usypia i nie wiadomo ile tam se śpi)
-ognisko w trumnie (to mnie rozbawiło najbardziej:D grill z węża mniam:) ale zapalniczka też była w dechę tym bardziej że później znalazł latare (nie mógł se wcześniej przeszukać trumny?)
-no i głupota Arabów (rozumiem że Amerykanie prowadzą z nimi wojnę i oczerniają ich na każdym kroku ale bez przesady), jak chcieli okup to po ch... go dawali do trumny?? i do tego z nie naładowanym telefonem i nie zmienionym językiem na angielski (no chyba że mu tam też ładowarkę i instrukcje obsługi zostawili:D
ech szkoda pisać..

NIE POLECAM - tylko dla głupich nastolatek albo przed kompem z głupiej ciekawości:)

magmacak

- wiadomo ile śpi.. gdyż ma zegarek
- (nie mógł se wcześniej przeszukać trumny?).. chciałbym ciebie w takiej akcji ogarnąć""
- wszystkie twoje argumenty wskazują na to , że lubujesz sie w produkcjach typu teksańska masakra etc
- gdyby głupie nastolatki oglądały tego typu produkcje musialbyś chodzić na szczudłach bo do pięt byś im nawet nie dorastał;)
Ambitne Indywidualne Kino dla konkretnych widzów.. POLECAM;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
ewski

Ambitne z tego to by mogło byc słuchowisko, film jest średniakiem powiedziałbym nawet zaniżającym względem średniej filmów jakie oglądałem (wg mnie of course).
a w ocenie zero jedynkowej która najbardziej szanuje dałbym mu 0 :)
ale jesli ktos chce zmarnowac sobie troche czasu no to niech oglada (a co mi tam) moze nawet myskec że to jakies "ambitne kino" choc to typowy film robiony na "kase" (z budżetem chyba około 100-200 dolarów bez wynagrodzen aktorskich)

,a ponadto tak jesli chodzi o zapalona zapalniczke w realnej sytuacjii to był by typowy debilizm, ale gdy byt to było realne to by nie był film tylko słuchowisko jak juz nie raz mówiłem bo bysmy tylko słyszeli co sie dzieje i od czasu do czasu moze przez jakies niewiem 10-8% filmu by było cos widac. Dlatego własnie w scenariuszu wymyslili ze Paul bedzie miał zapalona zapalniczke zeby było widac jego facjate (tzw "gre aktorską" przy pomocy mimiki w wiekszosci).

ewski

Dokładnie - wiadomo ile spędził w trumnie, przynajmniej od momentu, kiedy film się zaczyna. Zapraszam do przeczytania mojej recenzji:

http://podtytulem.blogspot.com/

BTW, budżet filmu wyniósł 3mln dolarów, więc znawcy którzy piszą że to film niskobudżetowy...

ocenił(a) film na 7
magmacak

1. Gdzie w filmie było powiedziane, że on tam siedział 90min. Tylko w ulotkach, czy w tv spot'ach mówili że główny bohater ma 90min. nadziei, a wiadomo ile śpi bo miał zegarek.

2. Może nie zauważyłeś, ale Paul miał ograniczony ruch, a zapalniczka nie oświetlała całej trumny, poza tym to było by budować napięcie w filmie.

3. Bo to raczej chodziło o zemstę, bo Arab który pochował Conroy'a stracił dzieci przez Amerykanów.

Dla mnie film jest bardzo fajny, trzyma w napięciu. Nie mam nic do ciebie, że "Buried" ci się nie spodobał, ale przynajmniej ten film udowodnił, że można zrobić porządny niskobudżetowy film, z jednym aktorem. Moja ocena 9/10.

ocenił(a) film na 2
Demolishor2

1. Film trwa 90 minut no to chyba nie trudno wywnioskować ile tam leży - jeśli wiadomo ile spał to napisz mi proszę - nie uważasz że scenarzyści robią z widza kompletnego idiotę który nie wie ile człowiek jest w stanie przetrwać w takiej trumnie??

2 i 3. Tutaj mogę się zgodzić z twoimi argumentami, tylko po co ta idiotyczna scena z podpalaniem węża w trumnie, przecież to nie komedia, a tu dali scenę rodem z filmu "Węże w samolocie".

ocenił(a) film na 8
magmacak

Scena z wężem była trochę przesadzona, prawda. Co do tlenu- masz rację. Możemy również się zastanawiać nad zasięgiem komórki. Czy porywacze sprawdzali wcześniej czy bohater będzie miał zasięg w trumnie. Ale zamiast wspominania że bohater dostał rurkę albo byutlę z tlenem, ważniejszy jest klimat, a film mimo ograniczonej przestrzeni potrafi zaskoczyć. Rozumiem, że skupiasz się na realiźmie.

Ja skupiam się na przesłaniu. A z tyloma durnymi filmami na ekranie ten brak tlenu jestem w stanie przełknąć.
Arabowie głupi? Dlaczego? Bardzo wygodne. Porwany nie ma szans uciec, nie ma szans podać lokalizacji i ma sam sobie poradzić żeby zdobyć pieniądze.
Jak zdobędzie pieniądze to dobrze, jak nie... i tak w jakiś sposób się zemścili.
Film pokazuje, że bohater był od początku przez wszystkich okłamywany. Jedynym szczerym rozmówcą był... porywacz (o ile by bohatera wypuścił za okup).
Myślę, że największe szanse na zdobycie pieniędzy bohater by miał gdyby spróbował skontaktować się z bogatą gazetą i obiecał im wyłączność na ten temat i wywiady. Albo do organizacji niezależnej potępiającej działania zbrojne.
Film pokazał też znakomicie stany emocjonalne tego człowieka: przerażenie, nadzieję, zrezygnowanie, pogodzenie ze śmiercią, panikę.

ocenił(a) film na 6
Dave27

Dave 27 masz rację, ja również uważam, że Arabowie wcale nie wypadają w tym filmie głupio - wręcz przeciwnie. Przecież nie jednego człowieka zakopali. Okup to dla nich dodatek, dwie pieczenie na jednym ogniu - bo moim zdaniem przede wszystkim zależało im na zemście.

Jeśli chodzi o to, że nierealnym jest przeżycie 90 minut w trumnie - w życiu dzieją się nieraz rzeczy, które wydają się być niemożliwymi :) Poza tym - to jest film. W dzisiejszych produkcjach pokazuje się o wiele bardziej nierealne i bezsensowne sceny... Typu bohater, który jest tak zajebisty, że potrafi zabić 10 przeciwników naraz i zawsze wygrywa, hahaha.

Dla mnie "Pogrzebany" to wartościowy film, dający do myślenia, wzruszający. Dałam 6/10, bo czegoś mi jednak zabrakło. Widziałby mi się bardziej rozszerzony wątek dotyczący żony bohatera, bo było tego troszke za mało. Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 9
kkarolinkka2

Film niezwykły. Naprawdę mocny, klimatyczny. Ukazujący bezwzgledność korporacji wobec jednostki. Nie myślałem, że film z jednym aktorem, dziejący się na tak małej przestrzeni może mieć takie zwroty akcji. Akcja z wężem mi bardzo przypadła do gustu. Co do zarzutów to naprawdę człowiek nie wie jak sam by się zachował w takiej sytuacji. Na świecie działy się różne rzeczy;). Co do braku tlenu, to tu sam się nad tym zastanawiałem. I jeszcze te wypalanie go ogniem.... Nie wiem, bohater nie był głęboko zakopany, wąż do niego dotarł, więc może i jakoś tlen się przedostawał (heh). Ale film rewelacyjny.

ocenił(a) film na 2
Davidoff_Novothny

jeśli takie akcje z wężem ci się podobają polecam film "Węże w samolocie" też Ci się spodoba

ocenił(a) film na 9
magmacak

Widać, że nie "kumasz" o co mi chodzi. Chodzi o to, że na tak małej przestrzeni wydawać by się mogło, że nie można "rozegrać" porządnej akcji, trzymającej w napięciu i właśnie akcja z wężem idealnie wpisuje się w tempo jakie serwuje nam reżyser. Zrozumiałeś już? Lepiej?

ocenił(a) film na 7
magmacak

magmack tak robia z zakłdanikami (oczywiscie nie wszystkimi) ! zakopuja ich kolo miasta z komorka jak niewiwesz to sie nie wypowiadaj a pozatym uzywał zapalniczki bo był w panice i niewiedzial o co chodzi ciekawe jak ty bys sie zachował jak dlamnie swietny film 8/10 nie znudził mnie ani na moment i masakryczne zakonczenie

ocenił(a) film na 2
Dakar0202

cóż mogę powiedzieć idiotyczny film dla idiotów!! nie wiesz po co ktoś miałby zakładnika zakopywać z komórką jak po 1-nie miała by zasięgu po 2-zakopany gość ma ok 20min życia(nie jest w stanie załatwić okupu w tym czasie) -dodatkowo w filmie dali mu komórkę ale już zapomnieli jej naładować, co więcej związali go i zakneblowali więc jak miał z nimi rozmawiać?? to że się uwolnił to fuks a w panice był tylko kilka minut później prowadził racjonalne rozmowy a mimo wszystko spalał tlen zapalniczką przez cały film

magmacak

Dla kogo ten film to nie mnie oceniać ale zgadzam się pod większością zarzutów....zapalniczka i ognisko rules. Na pewno była to bardzo produktywna strata tlenu, szczególnie jak przyświecał sobie zapalniczką ekran telefonu no bo przecież podświetlenie tegoż urządzenia było widocznie za słabe. Korporacje są be, wojna jest be i w ogóle okrutna, łolaboga też mi odkrycie, jakby kiedyś była inna czy innymi prawami się rządziła. Że zginie na końcu to się spodziewałem od początku filmu, w sumie nie bardzo mi się chciało wierzyć, że jeśli nie skontaktuje się z mediami, które mogłyby narobić nieprzyjemnego rabanu to ktoś by się tym na serio przejął.

magmacak

po 1 powiedziane jest w filmie ze nie jest gleboko zakopany bo ma zasieg i sam widziales ze czesto mu znikal, po 2 to powiedz mi jak potrafia miescic w filmach tygodnie a ty masz problem ze zmiescili kilka godzin w 90min. wolales ogladac jak on spi i sie przewala z boku na bok ? w ziemi jest wilgoc i troche chlodniej niz na dworze to chyba logiczne ze sie szybciej wyladuje, odnosnie zwiazania na poczatku rozmowy "terrorysta" myslal ze to zolnierz a taki sobie powinien z tym poradzic, wolalbys swiecic telefonem (jedyny ratunek) czy zapalniczka ?

ocenił(a) film na 6
Dakar0202

Dobry film i odmienny niż większość współczesnego kina, gdzie o pozytywną opinię widza zabiega się przede wszystkim za pomocą wrażeń wizualnych :) Zabawne są wypowiedzi ludzi, którzy uważają że który terrorysta tak robi, a czemu bohater nie pomyślał o tlenie, latarce wcześniej czy inaczej itd :D Połowę z Was chętnie bym postawiła w takiej lub zbliżonej sytuacji jak główny bohater i nie sądzę by każdy był wzorowym McGayverem :p

magmacak

...szkoda czasu na ogladanie...

pucia85

Dokładnie,. Film jest absolutnie bez treści. Pisanie, że ma przesłanie, bo przedstawia rozpacz bohatera, bezsilność (lub celowy brak zaangażowania) władz kraju, czy zemstę pokrzywdzonego Araba, jest nadużyciem. Tego typu przesłanie ma co drugi film, a najważniejsza jest forma ich przedstawienia,. W Pogrzebonym, moim zdaniem forma jest bardzo słaba, bo po pierwsze film jest nudny (tak naprawdę nie ma w nim żadnej mniej lub bardziej skomplikowanej fabuły. Po prostu przez 90 minut facet leży w trumnie i co chwilę rozmawia przez telefon), po drugie nie ma żadnych atutów w, nazwijmy to, "pobocznych kategoriach", bo ani reżyseria, ani dialogi, ani muzyka, ani nawet gra aktorska, nie jest na zbyt wysokim poziomie. Jak dla mnie film nie jest ciekawy i co więcej wcale nie jest ambitny. Także moim skromnym zdaniem - cienizna.

pucia85

popieram!!

magmacak

To co się dzieje na filmwebie zaczyna mnie wkurzać. Z założenia miał umożliwiać dyskusję na temat filmów...ale nie mogę zrozumieć dlaczego pod każdym filmem, który oglądam ludzie muszą się wyzywać zamiast po prostu kulturalnie wymieniać opinie. Nie możecie po prostu powiedzieć" Ok, ja mam inne zdanie i go nie zmienie?" zamiast się nawzajem pojeżdżać?

ocenił(a) film na 2
K2aeS

no i kto kogo obraża ? lepiej się zastanów nad sobą bo to właśnie tacy jak ty są trollami - i czemu się mnie czepiasz jak to mnie obrażono pierwszego-

ocenił(a) film na 4
mejki

Mi osobiście film się trochę nudził, ale podobało mi się zakończenie. Było kilka głupich wątków, kilka dziwnych sytuacji i naprawdę nie wiem jak ten wąż znalazł się w jego spodniach:)

ocenił(a) film na 2
kina116

każdy facio trzyma swojego węża w spodniach:P

ocenił(a) film na 3
kina116

na jak to jak? Pewnie szukał przyjemności, to pewnie była pani wąż ;p ale tak na serio to film był nijaki, nudnawy ale zakończenie również według mnie jest ok, bo już by mnie strasznie wkurzył gdyby go jednak odratowali, i jeszcze wszyscy by wokół klaskali i się uśmiechali i sobie gratulowali że się udało i w ogóle, bo to by było już hollywoodzkie i denerwujące, a tak, no zginął, dobra, przynajmniej realne zakończenie, bo raczej nikt kto jest zamknięty w trumnie nie jest w stanie przeżyć gdy nikt nie wie gdzie ta trumna właściwie jest.

użytkownik usunięty
magmacak

No to ogladaj Pile 3d i avatara - to,akurat, filmy dla ciebie.
Tam nie ma "niedorzeczności".

magmacak

Po I co z tego ze film trwa 90 - nigdy 90 min akcji nie odzwierciedla 90minut realnemu swiatu zwlaszcza kiedy ma sie to miec miejsce bez przerwy. To tak jak w jakim kolwiek innym filmie akcja toczy sie godzinami, dniami, tygodniami. Czepianie sie czasu w tej kwesti jest niedorzeczne. Druga kwestia moze sprobujemy z Toba, zakopiemy Ciebie i zobaczymy czy zachowasz tak zimna krew by szukac latarek, telefonow itp. Na zdrowy rozsadek malo kto potrafilby zachowac spokoj w sytuacji kiedy ma ograniczony ruch, a juz tym bardziej kiedy ma klaustrofobie - moze wlasnie owy bohater na ta przypadlosc chorowal. Kolejna rzecz z ktora sie z Toba nie zgodze to kwestia tlenu, jak wiadomo piasek a nie ZIEMIA jest w Iraku, a kolejna rzecza jak wiadomo to fakt iz piasek przepuszcza wode i tlen wiec do jasnej cholery czepianie sie ogniska jest nieuzasadnione, poza tym trumna miala dwie dziury a nie jedna ktore owszem zatkal ale trudno dopasowac deski tak by wspolgraly calosc bez szczelin wiec tlen mial prawo sie dostac do trumny!
Jesli chodzi o telefon, jesli byl na tyle plytko to mial prawo zlapac sygnal zwlaszcza jak dostrzegliscie w pewnej scenie szukal go po katach. Poza tym telefon byl "kombinowany", wiec moglbys rozbudowany o dodatkowa antene wzmacniajaca sygnal. Trudno by naladowac komus telefon w trumnie nie majac pradu? A po co komus telefon na dluzej skoro ma czas do 21 i pozniej umrze? To chyba posmiernie mu nie potrzebny jest, nieprawdaz?
Co do wypowiedzi o glupocie Arabow, nawet nie zdajesz sobie sprawy co sie dzieje na swiecie, jakie przypadki spotykaja ludzi. Zyjesz mediami i tym co Ci one przekaza. Proponuje ogladnac troche dokumentow dotyczacych iraku, afganistanu ogolnie zwiazanego z terroryzmem. Po ch*j dawali do trumny? Po to by jak to ktos ujal nie mial szans ucieczki ani mozliwosci przekazania jakiejkolwiek informacji dotyczacej wlasnego polozenia. I jak to ujal Brenner to sa ludzie prawie tacy jak kazdy inny, w biedzie posuwaja sie do niewyobrazalnych czynow, poczawszy od kradziezy konczywszy na masowym ataku poprzez zadanie okupu jak w powyzszym filmie. Bo rownie doskonale moge zadac pytanie po kiego grzyba mieliby go wsadzac do studni? Po to by tobie sie podobal i wydal moze bardziej realny, nonsens.
Wszystko co napisalem jest wynikiem wiedzy jaka uzyskalem na studiach, a wlasnie koncze kierunek Bezpieczenstwo Narodowe.

magmacak wiedziales moze o tym ze rzady sponsoruja swiatowy terroryzm? Czy moze nie, bo media o tym nic nie wspominaja? I jest to nierealne i niedorzeczne? Bo jak to jest mozliwe by to rzad, ktory teoretycznie "walczy" z terroryzmem go wspiera. Jak chcesz to Ci podam tytul filmu dokumentalnego dotyczacego owego tematu.

Reasumujac film jak dla mnie zasluguje na 7/10, uwazam iz magmacak sie zapedzil w ocenie, bo rownie doskonale jego faworyta rowniez moglbym ocenic na 2 gdyz film nie przypadl i do gustu i rowniez nonsensem mogloby byc kilka scen z filmu...
Co nie zmienia faktu iz szanuje kazdego gust nie mam nic do ciebie ale Twoje argumentu dotyczace realizmu filmu sa skromne i znikome do moich, lepiej bylo napisac iz sie nie podoba przez fabule lub scenerie, gre aktora, niz czepiac sie realizmowi i jakis szczegolow jak to zwales palenia weza.

gizmo1089

A i zapomnialem dodac o tych zatkanych dziurach, no to ze zatkal to nie znaczy ze tlen tez. Material w koncu przepuszcza tlen wiec i owymi dziurami sie on dalej dostawal do trumny. Poza tym jeszcze kwestia ruchu w trumnie, skad wiadomo jakie ona miala wymiary? Moze akurat w odpowiednim ulozeniu, sciskajac sie w bolu jest sie w stanie obrocic o te 180stopni... To ze araby sa niskiego wzrostu i nie znaczy iz mial on taka sama trumne jaka sie dla nich robi.

ocenił(a) film na 2
gizmo1089

"Wszystko co napisalem jest wynikiem wiedzy jaka uzyskalem na studiach, a wlasnie koncze kierunek Bezpieczenstwo Narodowe." - stary tylko nie pisz jaka to szkoła bo bardzo małą wiedzę Ci przekazali:)
-w ogóle nie wiesz na czym polega oddychanie, co powstaje w wyniku spalania i co to jest zatrucie tlenkiem węgla - aha i zrób sobie taki eksperyment zakop głowę w piasku i daj znać ile wytrzymałeś
-akcja trwa 90 min taką mamy fabułę, jak obejrzysz film dokładnie zobaczysz że żadne sceny się nie dublują a akcja toczy się w czasie rzeczywistym, zresztą nawet gdyby akcja nie trwała 90 minut to nie może trwać krócej tylko dłużej a czym dłużej tym większa niedorzeczność
-przez szczeliny i dziury tlen się dostawał ale piasek już nie??
-Arab wiedział dokładnie że bohater uwolni się z węzłów żeby z nim pogadać i nienaładowany telefon wystarczy tyle czasu ile zaplanował??
"nawet nie zdajesz sobie sprawy co sie dzieje na swiecie" -zdaję sobie i oglądam tego typu dokumenty ale ty chyba już nie skoro myślisz że terroryści zakopują zakładników w trumnach w celu uzyskania okupu (do studni za to tak, słyszałem o takim przypadku)
"wiedziales moze o tym ze rzady sponsoruja swiatowy terroryzm?" -nie wiem co to ma do filmu, ale tak wiedziałem o tym a ty nie wiem skąd się dowiedziałeś jak właśnie nie z środków masowego przekazu?? i zarzuć tym tytułem bo może jeszcze nie widziałem - pozdro

magmacak

Chciałbym zamknąć ten wątek.

-te 90 minut jest jakoby reklamą filmu (jak ktoś już wspomniał o takowym info na ulotkach), jeśli widz idzie 1 raz oglądać film nie czepia się szczegółów lecz go po prostu ogląda. Może za 3 - 5 razem znajdą się niesnaski, które będą mu przeszkadzać i dlatego się ich doczepi (od tak bez powodu). Liczy się wrażenie.

-nie wiem jak to jest być zakopanym w trumnie, gdzie nawet nie mogę porządnie obrócić ciała (mając w datku nerwicę lękową, która potęguję całość), ale wiem, że na początku nie myślałbym logicznie bo jest to dla mnie sytuacja po prostu niewyobrażalna i tak, jak aktor musiałbym się "zaaklimatyzować" by potem zacząć myśleć jak się wydostać (uspokoić się).

-nie wiesz jak długo on i telefon leżeli w trumnie (w tym czasie 1 kreska baterii mogła już spaść), poza tym Arabowie mają tendencje do "show dla okupu", dlatego dali mu ten telefon i pod presją kręcić mu te filmy i robić co mu każe (w sumie będąc zakopanym w trumnie miał jakieś inne wyjście)? Dla takiego człowieka liczy się życie i aby go nie stracić zrobi po prostu wszystko - zwłaszcza będąc w sytuacji bez wyjścia.

Klubbe

o proszę , bogacz się znalazł. Dla mnie film nudny jak flaki z olejem . Każdy ma prawo do swojej oceny filmu. Ja oceniłem na 1/10 film mi się nie podobał i już ! A nawracanie kogoś na siłę i zmuszanie do przyjęcia czyjegoś toku myślenia to w ogóle zostawię bez komentarza. < Czekam na pociski ze strony ludzi którym film się podobał >
aha, zapomniałem dodać , że mam skalę ocen tylko 1 - film się nie podobał, 10- film się podobał .Nie jestem takim kinomanem żeby wiedzieć, że dany film zasłużył na 7 a zabrakło mu czegoś na 8 :|

ocenił(a) film na 7
dzastelot

hahhahah a skale to ty masz jak przedszkolak

dzastelot

No to w szkole wg ciebie powinni zrobic tez skale albo 1 alo 5, albo umiesz albo nie? Taki masz tok myslenia wg tego co napisales... Czyli jest albo czarne albo biale nigdy szare.

gizmo1089

oho ho ho ale mi pocisnęliście. Mówię tylko , że nie znam się na tyle na filmach aby oceniać czy gra aktorów była dobra za co dam np 7 ale efekty były słabe to odejmę pkt i dam 6 , ale z drugiej strony dźwięk był dobry to dam 8. Stawiam sprawę jasno : 1 nie podobał mi się 10 podobał :)

ocenił(a) film na 2
gizmo1089

@gizmo1089 weź że odpisz mi na posta powyżej człowieku , bawimy się dalej

Jerich0

jak dla mnie to nie byla trumna tylko jakas wieksza skrzynka :]

ocenił(a) film na 2
devisto

cudowna skrzynka która w każdym ujęciu zmieniała swoją objętość

ocenił(a) film na 10
magmacak

Możesz mi powiedzieć czemu uczepiłeś się tak tego filmu?
Już raz wyraziłeś swoją opinię, nie musisz jej powtarzać.. A jak chcesz to zrobić to kurcze rozwieś billboardy z Twoim fantastycznym odkryciem dotyczącym baterii.. Gościu, ogarnij trochę, bo jest w Tobie tyle jadu, jakby reżyser zachlastał Twoją mamę łyżeczką... Daj spokój !

ocenił(a) film na 6
magmacak

Ty spędziłeś dzieciństwo w skrzynce czy miałeś paraliż. Może poczytaj o perspektywie, o uwydatnianiu emocji poprzez skróty kamery. A potem idź obejrzeć Dystrykt, będziesz zadowolony.

magmacak

ludzie...wy nad każdym filmem się tak rozwodzicie?
czepiacie się szczegółów...

@magmacak
twoje życie musi być naprawdę smutne skoro tyle czasu i energii przeznaczasz na przekonanie wszystkich do swojej racji...

w moim rankingu film bardzo dobry - polecam

magmacak

jest bardzo proste wytlumaczenie uzywania zapalniczki - chodziło o światlo dla kamery - to zwykły techniczny problem dla zdjęciowca...wiec mozecie sobie darowac teksty ze to jadło tlen - gdyby nie było zaplniczki musielibysmy oglądać ten caaaaaaały film w zielonym lub niebieskim od komórki swietle - a to bardzo nie fajne.

ocenił(a) film na 4
Blasi

Eee noo nie, latarke dostal jeszcze ;). I to ze zmiennym swiatlem, jak czerwony to prawie jak na okrecie podwodnym by bylo. Az dziw ze to nie byl marynarz, marines moze. Jakby alibababa dorzucil jeszcze pare bateryjek, to operator dal by rade... ;D

ocenił(a) film na 6
maxcius_2

Wybaczcie, że nie przeczytałem całej tej waszej konwersacji, ale chcę tylko napisać coś do założyciela tematu

magmacak - tak bardzo niekumaty jesteś? Absurd twojego postu aż śmieszy, wskazujesz wady, których nie ma, czepiasz się szczegółów, które na dobrą sprawę nie są wcale błędami. Nie uważam, że film był rewelacyjny, ale słaby nie był z pewnością.