Ten cudowny film razem z mężem obejrzeliśmy w ciągu 5 minut na przyśpieszeniu.
Poczatek zapowiadał się emocjonująco, gdy dostawał orgazmu w trumnie, ale kolejne 90 minut jego okrzyków, stało sie troche nudne, więc filmu nie polecamy.
Gdyby ta kamera chociaz na chwile wyszła z trumny, to może warto by było oglądać dalej. Film niskobudzetowy - zbudowanie trumny i wsadzenie tam kamery, zapalniczki i telefonu :D
1/10
A mnie zastanawia czemu ludzie ciągle tutaj zaniżają oceny filmom, których nie widzieli, bo oglądanie na przyśpieszeniu nie można zaliczyć do obejrzanych filmów.
Polskie małżeństwa... Najbardziej chora instytucja obok CIA, i Al-Kaidy. (ok nic o niech praktycznie nie wiem, ale fajnie to brzmi).
A tak na serio... Czy to, że film jest w swój sposób nowatorski, oryginalny, a ciekawa historia jest opowiedziana w niekonwencjonalny sposób, bez wybuchów, pościgów i strzelanin (a właśnie tak mogła być opowiedziana), jest jego wadą? Naprawdę nie masz prawa się o nim wypowiadać po "przewinięciu" go.
Moim zdaniem niski budżet został tu wykorzystany w iście mistrzowski sposób, a całość nakręcona w drewnianej skrzynce to wielki atut tego filmu, który nadaje mu pewnej charakterystyczności (której tak mało we współczesnym kinie). Genialne budowanie napięcia, zastosowanie czasu rzeczywistego i świetna gra aktorska jednego człowieka sprawiają, że "Buried" to bardzo dobry film.
mnie dziwi jedno czemu w tytule są napisane 3 państwa? Francja, Hiszpania, USA chodzi o nie wiem miejca gdzie krecono czy ludzi ?
Better902, hmm, niech no pomyślę! Może te kraje współpracowały przy produkcji? :|
Co do filmu to mam zamiar go obejrzeć w najbliższym czasie i chcąc dać RZETELNĄ ocenę, nie będę go przewijać. Kto w ogóle wpada na tak absurdalne pomysły? A potem dziwić się, że oceny na filmwebie są totalnie zaniżone albo też zawyżane - bo oceniają tacy, jak "szanowny" użytkownik "bawach". Żenada :/
mysle ze bez Ciebie Twoj maz moglby obejrzec ten film i by mu sie na pewno podobal. ja ze swoja zona tez nie ogladam tego typu filmow! kobiety potrzebuja romantycznych komedii (oczywiscie mowie tu o stereotypie i wcale nie twierdze ze takie sa kobiety, choc w tym przypadku mamy tego doskonaly przyklad) i nie rozumieja ambitnego kina, przy ktorych choc troche trzeba wysilis swoj tzw mozg,
pozdrawiam wszystkich fanow kina, takich jak bawach i tych prawdziwych
Ej, jestem kobietą, a oglądam prawie wyłącznie same horrory i thrillery. Romansów nie trawię - mam na nie uczulenie:) Więc te stereotypy to kompletna głupota.
nie ja wymyslilem te stereotypy i powiedzialem ze nie twierdze ze takie sa kobiety, wiec spokojnie, na pewno nie mowilem o Tobie:)
Cieszę się:) Nieważne kto wymyślił te stereotypy, ale faktem jest, że nie powinno się opierać swoich przekonań na ich podstawie. Ale spoko, nie gniewam się:)
Mnie też podobał się ten film. Na końcu nawet miałam ciarki :P Ciekawy sposób zobrazowania historii. I dramatyczny...