PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699976}

Point Break - na fali

Point Break
2015
6,0 16 tys. ocen
6,0 10 1 15927
4,4 10 krytyków
Point Break - na fali
powrót do forum filmu Point Break - na fali

Oglądałem dzisiaj i idąc na seans nie spodziewałem się niczego błyskotliwe, byłem nawet przekonany że będzie to film na maksymalnie (jeśli mnie pozytywnie zaskoczy) 7/10, jednak wyszedłem z kina naprawdę znudzony i odradzam wydawania na bilet nawet 20zl. Fabuła miałka (chociaż oryginal i tematyka filmu dawały potencjał na coś fajnego), dialogi mają na celu prawie wyłącznie przekazanie czemu bohaterowie znajdują sie w tym konkretnym miejscu na świecie ( co jest pretekstem dla zróżnicowanych i swoją drogą pięknie przedstawionych krajobrazów). Jednak szczytem głupoty były sceny wykonywania "sportów ekstremalnych" podczas których np surfing czy szybowanie z góry w specjalnym kombinezonie (niestety nie znam prawidłowej nazwy tego sportu) był zrobiony w rzucajacym sie w oczy, sztucznym CGI, jaki jest sens takiego filmu? Cały klimat znika i przez 1.5 h na ekranie zostają z nami drewniani bohaterowie, miałka fabuła, dziwnie doklejone zakonczenie (rozumiem zamysł jednak w praktyce wypad to naprawdę słabo) i sporty ekstremalne w wersji CGI.

ocenił(a) film na 6
ChaosTheory

A szczycą się,że mało było niby CGI,mnie akurat najgorzej zniesmaczyło te ich wspinanie na ta górę.