Akcja może momentami siada, ale dla samych aktorów WARTO!!!
Fenomenalny film. Ciekaw jestem czemu nie ma nawet przewidywanej daty polskiej premiery. Chociaż nie dziwie się. To nie jest film na polskie kina. My wolimy "Małą, wielką miłość" albo "Katyń"... a szkoda. Bo takiego dobrego i przyznam, specyficznego, kina dawno nie widziałem. Niesamowity duet, film dwóch aktorów to rzadkość. Poza tym z każdym następnym filmem w którym widzę Jude'a Lowa uzmysławia mi jak dobrym aktorem jest ten gość. Michael Cain to już weteran, a wciąż genialny. Miło było zobaczeć takie widowisko...i (oh i ah) wspaniały dom (chociaż jak dla mnie trochę za bardzo hmmm...interaktywny) :)
Super, wciągnął mnie totalnie, a gra zarówno Jude'a Low'a jak i Caine'a po prostu zdumiewająca, poza tym pozostawia pewne wątki do interpretacji własnej, nie wspominając że intryga choć zdrowo rypnięta :D także na najwyższym poziomie. Jestem oczarowany - 9/10
na świeżo po seansie, wyszłam z mieszanymi uczuciami, prywatnie mi przykro że tak okaleczono mój ulubiony film, przy głębokim szacunku dla świetnych aktorów i zrozumieniu dla tej nowoczesnej koncepcji coś jednak uwiera, całkiem możliwe że Milo może być tylko jeden i w swojej wyobraźni zamieniłam aktorów miejscami, powiem szczerze w mojej prywatnej opinii dałoby to lepszy efekt,
to co mi się nie podobało to dosadniej niż w oryginale pokazany wątek fascynacji męsko-męskiej
i tyle mojej nieskładnej wypowiedzi :] jestem na tak bo miłe wspomnienia przywołuje
a Sleuth sprzed 30 lat - cudo
pzdr
Sama koncepcja filmu jest ciekawa, ale moim zdaniem dużo lepiej sprawdziłby się w teatrze.
Aktorzy grali świetnie, postacie wykreowane przez nich - naprawdę pierwsza klasa. Wnętrza... jest to rzecz gustu oczywiście ale mi wydały sie mocno psychodeliczne.
Najbardziej jednak podobało mi się to napięcie między nimi. Zotawiło pewien smaczek.
Ogólnie film niezły, ale spodziewałam się czegoś może nie lepszego, ale nieco innego.