Byłam w kinie i muszę przyznać, że jestem zachwycona efektami specjalnymi, grafiką. Niestety odstraszył mnie polski dubbing, który nie pasował do niektórych postaci. Nie przepadam za czytaniem napisów w kinie więc poszłam na polską wersję językową. Druga sprawa: fabuła. To nie jest tak, że jest nudno, przewidywalnie ( no powiedzmy , że fabuła nie powala na kolana) i nie ma akcji. Akcji było dużo i nie dało się przy tym nudzić, jednak niektóre rzeczy nie pasowały do siebie. Dla kogoś kto kocha Pokémony będzie to najlepszy film świata, jednak niektóre sceny ze stworami były wepchane po to by jakoś dopełnić film ale nie było źle. Dzieci, które siedziały na sali kinowej świetnie się bawiły i dorośli również. Wygląd Pokémonów jest niesamowity. W końcu trzecia sprawa: humor i dialogi. Były momenty, gdzie byłam troszeczkę zażenowana a w niektórych momentach wybuchałam śmiechem. Znajdują się tu dialogi dla dojrzałych odbiorców jak i dla młodszej widowni. Czy polecam ten film? Owszem. Nawet jeśli kogoś nie interesują zagadki kryminalne to warto obejrzeć choćby dla samych Pokémonów które prezentują się epicko. Filmowi daję 7.