PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=775769}

Pokémon Detektyw Pikachu

Pokémon Detective Pikachu
2019
6,4 53 tys. ocen
6,4 10 1 52617
5,4 42 krytyków
Pokémon Detektyw Pikachu
powrót do forum filmu Pokémon Detektyw Pikachu

Kiedy oglądam zwiastun mam nieodparte wrażenie, że goście od CGI nie popisali się. Ok., rozumiem że aktorska wersja, to i design Poków musiał się zmienić na bardziej „realistyczny”, ale to im właśnie nie wyszło.

Pikachu wygląda jak jakiś pluszowy misiek, a większość stworków przypomina jakieś gipsowe odlewy albo plastelinowe/gumowe zabawki.
Czy w filmie z wielomilionowym budżetem naprawdę musiało zabraknąć na jakiegoś porządnego art designera, który „urealistyczniłby” kieszonkowe potworki w jakimś fajnym stylu?

robertas

Jak dla mnie Pokemony w tym filmie mogłyby wyglądać tak jak yo-kaie robione w cgi w trzecim filmie o nich

robertas

Ale one są urealistycznione w określonym stylu. Problem w tym, że po prostu nie trafili w twój gust, no trudno, zdarza się w sytuacjach, gdy wybiera się określony styl, a nie przenosi jeden do jednego. Nie można zarzucić, że są źle wykonane czy coś w tym stylu. po prostu design nie trafił w twój gust.

_Zero_

A w czyj gust trafiają bajkowe stwory o fantastycznych mocach, które w filmie wyglądają jak tanie chińskie pluszaki?

robertas

Poczytaj komentarze, wielu osobom taki design pokemonów się podoba. Ogólnie trailery są oceniane dobrze (na razie nie wiadomo jak bedzie w filmie), więc można zakładać, że w gust większości trafili. A przecież o to chodzi.

robertas

Akurat w mój trafiły - Zresztą jak cały humor w zwiastunie ;)

Co do chińskich efektów specjalnych - To są takie produkcje w których, efekty są naprawdę bardzo złe ;)