Pokój z widokiem

A Room with a View
1985
7,3 13 tys. ocen
7,3 10 1 12623
6,7 19 krytyków
Pokój z widokiem
powrót do forum filmu Pokój z widokiem

Był

ocenił(a) film na 9

Był wczoraj w nocy, dla mnie świetny. Tylko irytuje mnie to że tak długo nie mogli się zejść a w końcówce od razu pocałunki na oknie, ale to angielskie kino i rzadko oglądam, więc chyba o to chodziło.

ocenił(a) film na 9
bu160

Według mnie film wybitny. Parę razy już się rozczarowałam tego typu rzeczami ale "Pokój z widokiem" to naprawdę coś :) Żadnego przekłamania czy melodramatyzmu, a prócz tego świetne kreacje aktorskie. Nie wiem nawet czy do kogokolwiek mogłabym się przyczepić. H.B.C. stworzyła niesamowitą postać, a prócz tego dostarczyła miłych bodźców wzrokowych :) Maggie Smith jak zawsze rzuca na kolana, D.D.L. przezabawny :) Widoki zachwycające :) Dawno nie widziałam tak miłego i szczerego filmu.

ocenił(a) film na 7
mrs_robinson

Wczoraj juz miałam iśc spać gdy właśnie zaczął się "Pokój z widokiem" co mogę powiedzieć...Spać mi się napewno odechciało i jescze długo nie mogłam zsnąć...Wspniały film,aktorstwo...Ogólnie zachwycający.

mrs_robinson

gdy tylko zobaczyłam w programie tel. że leci "Pokój..." aż oniemiałam....z dwa lata już tego w tv nie było....ale jednak w końcu:):) radość moja była wielka bo film ten już daaawno temu wywarł na mnie ogromne wrażenie...co prawda u mnie najpierw była książka, ale reżyser podołał... aktorzy dobrani w sam raz... choć pewnie dziś zamiast heleny byłaby keira(wręcz wszechobecna w kostiumie z wlk. bryt.- ale i dobrze). klimat świetny...bardzo lubię atmosferę filmu z tamtych lat...opowieść świetna....nie tak cukierkowa jak inne...poprostu rewelacja...tv mogłoby więcej takich filmów puszczać....

mrs_robinson

Zgadzam się - rewelacja!
Bardzo miło było go obejrzeć, pośmiać się, nawet wzruszyć - lekki (stosunkowo), przezabawny i niezwykle przyjemny! Piękne zdjęcia, widoki i aktorzy ;)

ocenił(a) film na 9
bu160

Zgadzam się... Rewelacja! Już miałam iść spać a tu patrzę zaczyna się film, którego jeszcze nie widziałam - i to do tego angielski film (uwielbiam!). Chociaż było późno i byłam zmęczona, to obejrzałam do końca, bo mnie wciągnął ^^ Bardzo przyjemny, warto było tak długo siedzieć :)

ocenił(a) film na 9
martitka_89

Z tą Keirą to faktycznie obłęd ostatnio. Ale nie wyobrażam jej sobie w roli Lucy. Zaczęłaby robić te swoje zadumane miny i byłoby po filmie :)

ocenił(a) film na 8
mrs_robinson

Miło się oglądało. Słodka, sympatyczna Helena w roli Lucy bardzo przyciąga na ekran w czasie filmu oczów nie oderwałem od niej:) Film ładny, miły ale otrzymany zgrabnie odtwarzając dobrze tamte lata. Świetne aktorstwo film utrzymywało na wysokim poziomie. Ironia w postaciach troche była a no po to by przyjemnie obserwować poczynania. Film zostaje w pamięci

ocenił(a) film na 9
hellhammer_mich

A scena z kompielą w stawie - Przekomiczna.

ocenił(a) film na 8
bu160

przykre że tylko to ci w głowie utkwiło w tym filmie:/

ocenił(a) film na 9
hellhammer_mich

Oj, nie przesadzasz ty czasem? Nie pisze przecież, że tylko to mu utkwiło. A scena naprawdę była zabawna. Dla mnie to taki hołd dla radości życia :)

użytkownik usunięty
martitka_89

Zupełnie jak ja:D Świetny film, chciałabym go jeszcze raz obejrzeć

ocenił(a) film na 8

Mógł wybrać inną scenę a wybrana została właśnie ta ze stawu by ją opisać więc być może jako całość mu się nie podoba ten film tylko to miałem na myśli

ocenił(a) film na 9
hellhammer_mich

Napisał przecież "dla mnie świetny". Więc może jednak mu się podobał... Ale może się mylę ;)

ocenił(a) film na 8
mrs_robinson

przepraszam bardzo, nie załważyłem komentarza na górze :)