7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 157259
6,9 53 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

"Pokłosie" to propagandowy paszkwil zrobiony pod interesy menadżerów Holocaustu... Coś w rodzaju "Heimkehr"...

ocenił(a) film na 9
robokopo

A chce ci się chłopie takie głupie tematy zakładać?

ocenił(a) film na 1
Raze

A tobie chce się odpowiadać? Najpierw przypatrz się samemu sobie...

ocenił(a) film na 9
robokopo

" Najpierw przypatrz się samemu sobie..."
-widać że ciompa ci wisi z nosa. do podstawówki chodzim jeśco?

ocenił(a) film na 1
Raze

Prostactwo myśli i słowa aż bije i jeszcze ma czelność cokolwiek mówić o innych w tym sensie...

ocenił(a) film na 9
robokopo

nie moja wina, że jesteś chamem ze wsi, wyciągnij to łajno z zębów , bo ciężko zrozumieć co masz do przekazania. A czego można się spodziewać po wieśniaku co dopiero opuścił pole ziemniaków.

ocenił(a) film na 1
Raze

Wypowiedź całkowicie niemerytoryczna. Po prostu dno.

ocenił(a) film na 9
robokopo

bardzo dobrze, że opisujesz każdą ze swych wypowiedzi.

Raze

To było do ciebie matołku.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
robokopo

"Raze" to pewnie hasbara więc nie zaśmiecaj sobie wątku. A co sądzisz o "postulatach powrótu do Polski trzech milionów Żydów i ustanowienie hebrajskiego drugim językiem urzędowym"?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Pierwszy-kongres-Ruchu-Odrodzenia-Zydowsk iego-w-Polsce,wid,14731713,wiadomosc.html?ticaid=113907&_ticrsn=3

http://culture.pl/pl/wydarzenie/sila-wyobrazni-berlinski-kongres-ruchu-odrodzeni a-zydowskiego-w-polsce

http://www.tvp.info/7905690/informacje/ludzie/hebrajski-drugim-jezykiem-urzedowy m-w-polsce/

ocenił(a) film na 9
sztetl

Cześć "reoms", tylko na to cię stać. Ja kocham Żydów.

ocenił(a) film na 5
Raze

misiu co reoms co reoms? myślisz że jesteś nauczycielem że może wszystkich napieprzać swoją linijką i wywoływać do tablicy ? przecież ja tu nic w tym temacie nie pisałem ... ehh ,tobie chyba w szkole z mózgu zrobili jesień średniowiecza bo niby coś piszesz a sam niewiesz co.

ocenił(a) film na 9
reoms2

chyba ty majaczysz i to zdrowo

Raze

A ty upiłeś się i bredzisz od rzeczy.

Raze

To jedź do Izraela. Tam jest ich więcej. Kochaj i bądź kochany.

ocenił(a) film na 1
sztetl

A sądzę to, że sobie tu ich nie życzę. Niech zostają u siebie.

robokopo

a może jest to po prostu film ukazujący jedną ze stron sytuacji polsko-żydowskiej w czasie wojny? nikt nie mówi, że Żydzi byli święci, ale nie zmienia to faktu, że Polacy też tacy nie byli. poza tym, Holocaust ma "menadżerów"? co to za głupie określenie! nie rozumiem jak możesz Holocaust traktować tak instrumentalnie.

razzjel

Ten paszkwil nie uwzględnia oczywistych faktów, że nie było wówczas żadnej żydowskiej własności oraz, że nie było nigdy takiego zbiorowego mordu dokonanego przez Polaków. Polacy na tle innych narodów Europy, śmiało mogą być określani jako święci.

Nie słyszałeś o przedsiębiorstwie holocaust? Znajdź sobie film " Amerykański radykał " - Dr Norman G. Finkelstein i kwestia żydowska.

ocenił(a) film na 1
sztetl

W ogóle nie ma żadnej "żydowskiej własności". Jest własność Aarona Bergmana, Izaaka Singera, Mordechaja Bauma itd. I tylko ich spadkobiercy mogą dostać ich majątek. Albo ci, których zmarli umieścili w testamencie. Jeżeli umarli bezpotomnie i nie pozostawili testamentu, to ich majątek przechodzi na rzecz skarbu państwa, którego byli obywatelami, czyli tutaj Polski. Żadna hiena z Izraela czy USA żerując na Holocauście nic od nas nie dostanie!

ocenił(a) film na 1
robokopo

Prawdę piszesz, ten paszkwil miał być wzorowany na pogromie w Jedwabnem, którego historia nie jest wyjaśniona do końca. Dla niewtajemniczonych zalecam wysłuchanie wykładu dr Leszka Żebrowskiego na ten temat: https://www.youtube.com/watch?v=7HCa9cuIHvk

ocenił(a) film na 1
pawlo29

Słuchałem tego wykładu, bo się sprawą interesuję. Ale niestety pełno jest u nas pożytecznych idiotów zwijających mordki w trąbkę, gdy wygłaszają mądrości głoszone w Wyborczej, którzy sądzą, że "należy przepraszać". A Żydzi tylko zacierają ręce, bo myślą, że będą na tym robić kokosy.

robokopo

Śledząc drogę rozumowania Grossa, można dojść do zaskakujących wniosków. Skoro Gross podaje, że w Jedwabnem zginęło 1600 osób, podczas gdy w rzeczywistości mogło to być 200 - 300 osób, to jeżeli Gross twierdzi, że w II WŚ zginęło 3 miliony żydów z II RP, to możemy spodziewać się, że w rzeczywistości było to 200 tysięcy - 300 tysięcy?

ocenił(a) film na 1
skarbekzgor

Gross ma tu jedno zadanie: urabiać głupich miejscowych gojów pod obecne i przyszłe potrzeby jego plemienia. Gross powie absolutnie wszystko, żeby Żydzi się wzbogacili i mieli bezpieczny odwrót do Judeopolonii, jak Izrael się w końcu doigra z Arabami.

robokopo

Braun o Judeopolonii

https://www.youtube.com/watch?v=cRdv3HYy2X0

ocenił(a) film na 1
sztetl

Dzięki. Wyborcza Brauna nienawidzi. Wcześniej nie rozumiałem dlaczego. Jako młodzieniec, naiwny pożyteczny idiota myślałem: Jakiś nawiedzony niebezpieczny narodowiec. Teraz wiem, tak go ośmieszają, bo mówi prawdę o ich zamiarach, prawdziwych pobudkach.

sztetl

Będąc antysemitą przesiąkniętym do szpiku kości jadem nienawiści, nigdy nie będziesz obiektywny. Zatem Twoje wypowiedzi mogą wzbudzać jedynie politowanie. Rozumiem, że nie masz innego planu na życie, więc wybrałeś nienawiść do Żydów. Gratuluję polotu :)

alizim

Największą nienawiścią do żydów pałają sami żydzi. Mówi o ty między innymi film ''Defamation'' - prawda o antysemityzmie. Mogę jedynie współczuć żydowskim dzieciom wychowywanym w nienawiści do świata.

https://www.youtube.com/watch?v=NSErQFWJC9o

ocenił(a) film na 1
alizim

Będąc pożytecznym idiotą przesiąkniętym do szpiku kości syjonistyczną propagandą, zawsze będziesz obiektywny... Twoje wypowiedzi będą wzbudzać w pewnych kręgach wielkie zadowolenie... To nic z tego, że nic nie rozumiesz. Oni rozumieją i mają swój plan na życie - miłość do samych siebie (pieniądze i władza) kosztem innych... określanych w Talmudzie podludźmi, a w niektórych miejscach nawet zwierzętami... Gratuluję ci twojej pożyteczności...

robokopo

Ale który numer "Der Sturmer" cytujesz?

ocenił(a) film na 1
zweistein

A ty co czytujesz? "Głos Tel Avivu"?

robokopo

Serio, ten Głos jest taki sympatyczny, nie ziejący nienawiścią i apeluje, żeby nikogo nie wysyłać do gazu? Bo tylko to mogło dać ci podstawy do takich podejrzeń.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Już ci powiedziałem, żydowski agencie, że NIE UDA WAM SIĘ ZATKAĆ MORDY KRYTYKOM. Nie będziecie żerowali na Holocauście. Nie będziecie bezkarni.

robokopo

Dobrze, już dobrze. Bo się jeszcze zgrzejesz. Teraz weź wiaderko, łopatki (o mordzie nie zapomnij) i do domu na bajeczkę.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Chciałbyś... Pewnie na bajeczkę sprokurowaną przez Hasbarę... O dobrych, skrzywdzonych Żydach, którym trzeba bulić do końca świata, którym trzeba zapewnić bezkarność...

robokopo

Nie, moje wypowiedzi dotyczą czegoś innego: niezgody na namawianie do wymordowania jakiegoś narodu. Czyli próbuję zachwać prostą przyzwoitość, co dla ciebie jest niepojęte, prawda?

ocenił(a) film na 1
zweistein

Nie, nie... Powinieneś dodać, że "niezgody na wymordowanie narodu, jeżeli chodzi o naród żydowski"... Bo na wymordowanie innego, mniej wartościowego oczywiście, narodu, jakim jest naród palestyński, już ma być zgoda, bo jak nie, to będzie szantaż Holocaustem...

robokopo

Nie ma planu wymordowania narodu palestyńskiego. Naród palestyński nie jest eksterminowany cyklonem B, nie jest palony w piecach krematoryjnych. Ale oczywiście, każde - choćby hasłowe - nawoływanie do wyniszczenia jakiegoś narodu powinno wywoływać sprzeciw u każdego normalnego człowieka. Rozumiem, że każde takie wezwanie jest gnojstwem totalnym. Ty nie.

"Szantaż Holocaustem" znakomicie usprawiedliwia ryk " Żydzi do gazu!". Bo w takim przypadku nie ma nic, oprócz twojej nienawiści i wezwania do mordu. Mordowania wszystkich. Kobiet, dzieci, mężczyzn. Starców, dzieci w kołyskach. Tych Żydów, którzy wspierają politykę Izraela, i tych, którzy ją krytykują. Wszystkich Żydów. To właśnie robisz, wołając Żydzi do gazu!". Trzeba być głupszym niż kuc szetlandzki, żeby nie rozumieć co kryje się za nazistowskich hasłem morderców Polaków i Żydów. I co oznacza wprowadzenie w życie tego zawołania. Naprawdę jesteś w stanie stanąć w morzu krwi z nożem rzeźnickim w ręku? I "pracować" nim - aż do ostatniego żywego Żyda? Naprawdę wiesz, do czego wzywasz i za czym tęsknisz?

ocenił(a) film na 1
zweistein

Jest plan wymordowania narodu palestyńskiego. Śmierć w komorze gazowej Żyda od niemieckiego cyklonu nie różni się od śmierci Palestyńczyka ginącego od żydowskich bomb. Śmierć to śmierć.

Rozumiem, próby wyłudzenia, żerowania na czyjejś tragedii (ci, którzy u was żerują, nie zginęli w Holocauście, najczęściej nawet nie byli w Europie), nie powinny wywoływać sprzeciwu... A dlaczego? Ano dlatego, że tak naprawdę to nie Niemcy są nadludźmi, tylko wy! Talmud jest znany nie tylko wam. Wasza kultura, to, co tu wyrabialiście przez tysiąclecia, począwszy od Egiptu poprzez Hiszpanię, Rosję, Niemcy, a skończywszy na Gwatemali jakiś miesiąc temu, skąd też was przepędzono. Może wiesz, skąd ta koincydencja? Może trzeba było tych Gwatemalczyków też zaszantażować Holocaustem?

I dobrze wiem, co się kryje za Holocaustem jeszcze, poza żerowaniem finansowym: domaganie się bezkarności. NIE DOSTANIECIE JEJ!

robokopo

Śmierć to śmierć. Także wtedy, gdy ginie nie Palestyńczyk, tylko Żyd (fajnie, ze się tu zgadzamy, prawda?) Ale skala daleko inna - bo Żydzi nie mordują palestyńskiej ludności cywilnej "z zasady" - jak robili to naziści z Żydami. Nie za szybko, kucyku, nadążasz? ;)

Powiedz wprost - chcę śmierci każdego żydowskiego mężczyzny, kobiety i dziecka. Bo są Żydami. Można prosić o konkretną deklarację? Przecież chyba możesz się zdobyć na tę odrobinę szczerości?

ocenił(a) film na 1
zweistein

Nędza, agencie Hasbary, nędza intelektualna... Pewnie dlatego jeszcze jesteś na tym stanowisku, bo robisz to dobrowolnie... Gdyby ci płacili za działalność wywrotową na rzecz Izraela, a skutki byłyby tak marne jak tutaj, to już dawno byś wyleciał...

robokopo

Kuce szetlandzkie trzymają się mocno.

ocenił(a) film na 1
zweistein

"Śmierć to śmierć. Także wtedy, gdy ginie nie Palestyńczyk, tylko Żyd"...

I co, żydowski agencie? Myślisz, że takie coś jak "implikatury konwersacyjne", bardzo przydatne m.in. do prowadzenia propagandy na rzecz zapewnienia sobie luksusowego życia, bezkarności zgodnych z zaleceniami Talmudu, znane są tylko "narodowi wybranemu"? Myślisz, że nikt was nie prześwietli? Np. to twoje zdanie od razu ma taką implikaturę: "no cóż, zginąć może każdy, np. Palestyńczyk, ale to nie to samo, gdy zginie Żyd, jak zginie Żyd, to ho ho"...

Ja ci powiem wprost, dlaczego wy mordujecie Palestyńczyków: z CHCIWOŚCI i poczucia, że jesteście NADLUDŹMI. To jest dokładnie ten sam mechanizm co u nazistów. Tylko wy się nieco bardziej mitygujecie. Za to froncie bezczelności i obłudy nadrabiacie w sposób nieporównywalny do nich...

robokopo

Ale słyszysz, czy słyszysz....? W tle, nieśmiało, ale po chwili coraz mocniej i śmielej słychać pogłos, krzyk i w końcu ryyyyyyk radosny: "Siiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeg heil!"

ocenił(a) film na 1
zweistein

Tak, tak, agencie Hasbary, wiem, jesteście nieustępliwi, podstępni, perfidni. Wiadomo to od was od wieków... Na wszystkim zarobić, nie pracować, tylko pasożytować, żyć z innych ludzi. Nic jednak nie przebije szlagieru, jakim jest Holocaust... Na tym dopiero można kokosy zbijać... Mało tego! Dzięki Holocaustowi stajecie się nietykalni i bezkarni...

robokopo

Szanowny kucu, czy zamiast cytować obficie Mein Kampf mógłbyś podać konkretne numery stron, żebym mógł sam się dokształcić? Nie bądź taki, podziel się wiedza i mądroscią.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Tak, tak... Nauczyli cię tej mantry na kursach agentów Hasbary w Izraelu i powtarzasz jak małpa: "Ten, kto choćby skrytykuje Izrrrael jednym słowem, jest zbrrrodniarzem"... Tylko że problem polega na tym, że mało kto już się na to nabiera. Żerowanie na Holocauście się kończy...

robokopo

Czyli nie dasz. OK, zapamiętam to sobie. Nie wiedziałem, że kuce szetlandzkie są takie nieużyte.

ocenił(a) film na 5
robokopo

on cytuje niemiecki punkt widzenia wobec ktorego powinnismy sie podporzadkowac bo jak nie to wp***l ale jak sie zydki dobrze z nimi dogadali dzis oni tu zjezdzaja bo sa obozy zaglady a nie do niemiec.Te niemiaszki sa sprytniejsi niz ladniejsi.Co pewnie mamy przejac wine za holocaust jak to wsrod zydow obiegowa opinia jest ... a za ile ? dajcie 10000000000000000000 euro ... to moze przejmiemy zydzi sa na poziomie nazistow wiec te 10000000000000000000 ledwo co by wystarczylo na amunicje a gdzie reszta kosztow.Niemcy po prostu zwalili problem na Polske i czują sie fajnie ... To proponuje zmniejszenie tej kwoty o polowe i wywiezcie sobie te obozowe k***to do siebie.

reoms2

Naprawdę lubisz pływać w pomyjach?

ocenił(a) film na 5
zweistein

nie ale lubie wiedzieć z wyprzedzeniem co naziści mają na myśli.