Słowa te wypowiedział redaktor naczelny pewnej gazety. Komentarze obrońców tego paszkwila utwierdziły mnie w przekonaniu, że miał rację. Za 50 lat dzieci w szkołach na całym świecie będą się uczyć, że Polacy wywołali II wojnę światową i są odpowiedzialni za Holocaust na równi z nazistami, których pochodzenie jest nieznane.
Za 50 lat? Ja twierdzę, że nawet 10 lat nie trzeba będzie czekać. Jak już izraelskie gazety piszą o "polskich obozach zagłady" a Polacy milczą i nie protestują.
W sumie masz rację. Z tym, że o polskich obozach śmierci piszą nie tylko izraelskie gazety, ale gazety w wielu krajach. A już szczytem wszystkiego było wypowiedzenie tych słów przez obamę, który rzecz jasna nie zrobił tego przypadkowo. Oczywiście jaśnie pan nawet nie raczył przeprosić i sprostować. Wiadomo dlaczego. On i wiele innych osób chce, żeby ludzie myśleli, że Polacy odpowiadają za holocaust. Żadna osoba, która mówi o polskich obozach śmierci nie robi tego przez przypadek. To jest propaganda, która trwa już od wielu dekad.
Albo weźmy taki Żydowski Instytut Historyczny i wypowiedź jednej z jego pracowników, Dr Aliny Cały, która twierdzi że "Polacy są w pewnym sensie odpowiedzialni za śmierć 3 milionów Żydów". Na własnym podwórku pozwalamy się walić po gębie.
Ten pożal się boże instytut istnieje właśnie po to, żeby szkalować Polaków. Czytałam wiele podobnych wypowiedzi jego pracowników. Żydzi NIENAWIDZĄ narodu polskiego, niezależnie od tego skąd pochodzą. Ostatnio modne jest obrażanie Polaków w UK. Słyszałeś może o Gilesie Corenie? Przebrzydły człowiek. Wiele protestów wysłano z powodu jego artukułów, ale rząd Wielkiej Brytanii uznał, że nie może nic zrobić, bo jest wolność słowa. No litości! A gdyby ktoś coś takiego napisał o Żydach? Oczywiście są jeszcze normalni, np. Shlomo Sand czy Norman Finkelstein. Albo ci z tych artykułów:
http://www.rp.pl/artykul/497485.html
http://astromaria.wordpress.com/2013/05/23/brazylijski-zyd-broni-polakow-przed-o szczercza-kampania-nienawisci-2/
Ale zobacz, że nawet oni przyznają, że Polacy są zniesławiani.
Najgorsze jest to, że Żydzi mają kontrolę nad mediami w większości krajów. Oni rządzą światem. Jak mamy się przed nimi bronić?
O Gilesie Corenie słyszę po raz pierwszy. W wikipedii piszą, że opublikował artykuł o negowaniu przez Polaków swojego udziału w Holokauście. Jak się przed oszczercami bronić? Wszystko można załatwić bojkotem i kartką do głosowania. Ja np. nie kupuję książek wydawanych przez wydawnictwo Znak ani popularnej Żydowskiej Gazety dla Idiotów. Staram się też edukować swoich znajomych.
Co do Corena:
Twierdzi on, iż jedną z rozrywek naszych przodków było zamykanie Żydów w synagogach a następnie ich podpalanie. Karze również nam, współczesnym "Polaczkom" (obraźliwe słowo w języku angielskim - Polacks/Pollocks), wynieść się [z Wielkiej Brytanii]. W odpowiedzi na pełne oburzenia komentarze Coren pisze również, iż Polacy wciąż nie mogą zaakceptować swojej odpowiedzialności za Holocaust.” To oczywiście tylko fragment, napisał on wiele obraźliwych, nieprawdziwych rzeczy na nasz temat.
Ok, w Polsce to może dać rezultaty, ale to nie zmienia faktu, iż na Zachodzie już prawdopodobnie zawsze będziemy tak postrzegani. Przeciętny Amerykanin nie uważa Polaków za ofiary II wojny światowej, ale za oprawców, którzy tylko mordowali Żydów.
Ten Coren to typowy przykład szowinisty. Jak zmienić nastawienie Amerykanów do Polaków? Nie mam pojęcia. Może jeżeli Polską będą rządzić ludzie, którzy będą kierowali się polskim interesem narodowym i nie będą gnoili Polonii amerykańskiej, jak to robi od 20 lat tzw "polskie MSZ", to może coś się w USA zmieni.
Ciekawe, ze tego typu smieciom nie przeszkadzaja armie muzułmancow zalewajacych jego kraj, wysadzajacych sie w autobusach, czy obcinajacych glowy mlodym żołnierzom w stolicy jego kraju. Ale ja dobrze wiem czemu mu nie przeszkadzaja, bo jak napisze cos o nich, to nastepnego dnia rano jego glowa bedzie z daleka od reszty ciala. Niestety, ale moim zdaniem POlacy to jest stado baranów, kiedys bym w zyciu tego nie powiedzial, ale dzisiaj ? Dzisiaj w 100% sie z tym zgadzam. Kosci ludzi, ktorzy walczyli z takimi smieciami jak Coren, czy innymi tego typu kłamstwami, dzisiaj walają sie w ziemi pod Smolenskiem, a "naród" sie z nich smieje i POd niebiosa wychwala komuchów i parchów, ktorzy zawsze ich gnoili, wiec czego tu wymagać ? Naród przegrańców i tępych baranów, takie moje zdanie na dzien dzisiejszy. Ja jestem mlody i wyjechalem juz z tego kraju, narazie idzie nie najgorzej i obym do POwskiej Bolandy nie musial wracac.
To wszystko prawda co piszesz,prawda też jest że Żydzi w Anglii i w USA w czasie wojny wiedzieli o tym co Niemcy robią z ich pobratymcami i w tej sprawie nic nie zrobili.
A mogli ostrzec swoich pobratymców Żydów z Francji i innych krajów zachodnich ,żeby nie wsiadali do pociągów które wiozły ich do Auschwitz.
Nasuwa się wniosek że Żydom z Anglii i Ameryki była na rękę ta zagłada ,żeby później wysunąć roszczenia co do powstania państwa Izrael i roszczenia odszkodowań od Niemiec ,teraz wyciągają zachłanne pazury do Polski.
Wykład profesora Wolniewicza na ten temat
http://www.youtube.com/watch?v=KUaV3oRPWXs
Odkłamać Jedwabne chciał wspaniały reżyser polski Bohdan Poręba ,niestety nie zdążył.
http://www.youtube.com/watch?v=-CtNxUAen9o&list=FLAJuLODfI1YIRh4iNJ-kVMQ&index=3
A co sie dziwisz? Wojna wybila najinteligentniejszych ludzi w kraju, komunizm skazil zdrowe umysly ludiz.. Teraz jestesmy niemal dnem którego nikt nie próbuje leczyc.. Daleko nam jeszcze do takich faszystów jak szwedzi..
Zydzi tez byli bardzo inteligentnym i zacnym narodem.. Ale na wojnie wyginal.. Zostal tylko totalny motloch intelektualny który jest gorszy niz faszysci.
Dużo Żydów mieszka w USA, przed wojną też mieszkało, nie wierzyli w to co się dzieje w Europie, chociaż powinienem napisać - nie chcieli wierzyć. Mimo że wydaje się to nieco absurdalne, taka sytuacja mogła być im na rękę.
Fajny trolling ale przejdźmy do faktów nawet przed wojną Polska nie była żadnym intelektualnym siedliskiem, tylko duże aglomeracje zawierały szkołę podstawową i jako tako radziły sobie z pismem. Żydzi czapki z głów wszyscy potrafili czytać pisać, dobrze znali pisma urzędowe a co więcej czytali w to co wierzyli czyli stary testament oraz Talmud.
W 100% nie zasłużyli na taki los a ksenofobii bym nie rozpowszechniał tylko dlatego że któremuś dupkowi film się nie spodobał, tak się składa że znam parę osób z Izraela i rozmawiałem z nimi na te tematy ich naprawdę Polska mało co obchodzi tutaj nie ma ani specjalnych interesów.
Chcecie się bawić w nostalgię proszę bardzo ale poza te forum ta nostalgia nie wyjdzie nikt tego nie wysłucha co więcej myślicie że Niemcom powiecie ej Polacy to jednak mają rację, kraj który rządzi całą Unią litości. Lepiej zamiast tak "kłaść makaron na uszy to zabralibyście się do literatury która jest nie skalana przez opcje polityczne bo Panowie narodowcy nie mają programu na zdrową gospodarkę ale żerują na jakiś dawnych żalach i agresji.
Chce ktoś sobie coś wyjaśnić lepiej się udać na matę i sobie wszystko wytłumaczyć a nie agresję szerzyć na forum.
Przypominam też że Jezus Chrystus był Żydem i mówił że kto od miecza wojuje to od miecza ginie fragment ewangelii Mateusza 26,52.
Dlatego jeżeli jesteście chrześcijanami to nawoływanie do nienawiści jest grzechem.
Trollingiem teraz nazywaja wszystko z czym sie nie zgadzaja.. Norma. Juz w koncu trollingiem sie zacznie nazywac stwierdzanie faktów jak to iz slonce jest gorace itp..
Polska od XVIII w. malo znaczyla.. Nie mniej jednak gospodarka rozwijala sie w miare ok. do czasó komunizmu..
Przedwojennie zydzi byli inteligentni - Obecni to motloch intelektualny.
Nigdy nie mówielm ze żydzi nie zasluzyli na taki los.. Polacy, Cyganie itp tak samo. Jedyne kraje które praktycznie nie ucierpialy to Hiszpania i Szwajcaria.
Nie ogladalem Poklosia. Czytalem tylko opisy.
Nie rozpowszechniam "ksenofobii" (o ile wiesz co to oznacza) i nie jestem dupkiem.
Izrael to siedlisko idiotów. Ostatni inteligentni żydzi na swiecie żyja w USA.. Ewentualnie w Hiszpanii troche jest.. Izrael polityka dorównuje III Rzeszy której tak nienawidzi..
Niemcy rządza cala unia - Nigdy tego nie kwestionowalem... Adolf Hitler bylby zapewne nieziemsko dumny z powstania Unii Europejskiej. .W koncu III Rzesza i UE różni sie tylko sposobem zajmowania terenów, i ludzmi do których kieruje nienawisc.. W kocnu ksiazki nazistów sa zakazane bo ludzie zauwazyli by kolosalne podobienstwo UE do III Rzeszy..
Oczywiscie nazisci byli znacznie madrzejsi od polityków z UE ale nie ma sie co dziwic - Dyktatury sa okrutne ale z reguly inteligentne.. w demokracji wybiera sie debila by rzadzil.
Narodowcy w gruncie rzeczy nie sa zli.. Niewatpliwie lepsi niz PO, PiS, RP, KPP itp.. Jednak nacjonalizm nie ma sensu bo chroni interesu narodu a interes narodu nie istnieje.. Zreszta obecne partie narodowe skladaja sie z idiotów.. Czasy osób pokorju dmowskiego nie powróca.
Jezus Chrystus mieszkal w palestynie - Tyle mówi biblia...Zydem pewnie byl ale to tylko bohater ksiazki której autentycznosci nie mozna bvyc pewnemu.
Obencie jedyni chrzescijanie to protestanci, anglikanie i zielonoswiatkowcy.. katolicy, prawoslawni, swiadkowie jehowy itp (którzy ze soba walcza a sa jednym i tym samym jak PiS czy PO) nie maja z chrzescijanstwem nic wspólnego. Prawdziwy chrzescijanin popiera kare smierci a katolicy to jej przeciwnicxy..
Ja do nienawisci nie nawoluje i szanuje zasady chrzescijanskie ale chrzescijaninem nie jestem.
Widzisz z czymś potrafisz się ze mną zgodzić, ale podważając moje słowa o ksenofobii podważasz sprawę że nie znam definicji taka złośliwość nie wynika z Twojej niewiedzy ale to celowa zagrywka.
Słowo motłoch dotyczy ludzi którzy nie potrafią się zachować w towarzystwie, np buczą albo przerywają. Takim motłochem jest praktycznie każdy większy wiec który nie potrafi się poprawnie zachować.
Zobacz masz strajkujących związkowców którzy chcą byś miał 100 zł więcej w pensji danej profesji aby to zrobić podnoszą cenę butów o 150 zł, wszyscy pozostali ponoszą koszt tej decyzji nawet nami związkowcy bo niby dostają więcej ale cała reszta za to zapłaci bo budżet masz jeden. Ich decyzje są totalnie bezcelowe ale oni tego nie rozumieją bo myślą że można wszystko wykrzyczeć.
Takimi podobnymi ludźmi którzy próbują coś wykrzyczeć są narodowcy, chcą przesunąć pomniki pozamieniać symbole ustawić katolicyzm. Tyle że nie rozumieją że ludzie kierują się głownie swoim interesem i dla każdego kto inny jest bohaterem na murze.
Zgadzam się katolicyzm to pewien rodzaj pogaństwa bowiem chrześcijaństwo zabrania wiary w inne bóstwo ponad Ojca i jego 2 pozostałe wcielenia czyli jego syna i ducha w katolicyzmie masz odstępstwo od podstaw w postaci ubóstwienie Marii oraz czczenie relikwii czego nigdzie w Biblii nie ma. Dodatkowo prowadził złą krucjatę przeciw prawosławnym przez co Polacy są nie lubiani na wschodzie.
Jak można twierdzić że dany chrześcijanin jest lepszy nad innym a przecież prawosławni i katolicy mają jedno źródło. Świadczy to tylko o obłudzie. Jeżeli ktoś twierdzi że Polak jest lepszy niż jego braterski sąsiad jest filozofią upadłą nie można wywyższać danej nacji bo jest ona tylko wytworem.
Moje poglądy wynika z wiedzy a nie ze złośliwości i jestem je wstanie obronić u źródła, jeżeli ktoś mówi do mnie pedale matołku to oznacza że nie jest chrześcijaninem a kultywatorem.
Jeżeli ktoś nie wierzy proszę przeczytać co mówi nawet sam Franciszek który oczywiście dobrze zna pisma.
Ksenofobia to niechec do innych narodów... Ksenofoby jak i Ksenofile to oszolomy.. Ja oceniam człowieka a nie naród.
Zwiazkowcy to ewidentnie debile - Zamiast żadac zniesienia podatku dochodowego, przymusowych skladek itp (Co spodowoalo by ze zarabiali by okolo 3800 zł) oni chca zarabiac te 1000 zł wiecej z czego 450 zł zagarnie panstwo..
ONR, NOP, RN sklada sie z debili - Nie mniej jednak narodowcy mgoa byc madrzy.. Ale nie ich wyborcy.
Katolicyzm w Europie nie wyparl poganstwa tylko sie z nim polaczyl - To najsluszniejsze wyjasnienie.
Zielonoswiatkowcy opieraja sie na biblii a katolicy na katechizmie kosciola katolickiego który od biblii odbiega.. Prawdziwymi chrzescijanami tutaj sa zielonoswitkowcy.
Papiez Franciszek robi wszystko co najlepsze dla kosciola - MUsi to robic..
masz wiele odmian które są biblii wszystkie reformowane ruchy np adwentyści wszystkie oprócz świadków jechowy bo ci ostatni to niedouczeni ludzie którzy są groźni dla swego zdrowia.
Tak więc wracając do wątku dla tradycji państwo odbiera nam naszą kasę z portfela nie ważne jaka ta tradycja jest, bo dla mnie w ogóle nie powinno być żadnych pomników bo to marnowanie kasy nie ważne czy to Wojtyła czy Lenin dla mnie to jest takie samo wywalanie środków w błoto. Czy stawiasz studium Leninizmu czy Licheń to czcisz ludzką głupotę.
Wiesz ja im tego nie mówię nie dlatego że jestem na nich zły czy też film pokłosie jest jakiś super ale przez to że to że narodowcy to również lewica tylko sobie sprawy z tego nie zdają.
Jak ktos chce sobie wybudowac pomnik swój lub swojego idola (w tym wypadku Wojtyly) to niech buduje.. ale za swoja kase.. Moze z nia zrobic co chce
Narodowcy lewica nie sa... NIektózy sa ale.. np Korea Pólnocna - Tam jest tak zwany "Narodowy Komunizm" (Junche czy cos takiego).
Albo taki Narodowy socjalizm lub inna odmiana faszyzmu.. faszyzm godzil w wolnosc człowieka robiac z niego niewolnika.. zakladal panstwo opiekuncze i ingerowanie w życie ludzi..Faszyzm i komunizm stoja ponad podzialami ale jakbysmy chcieli wcisnac każda idealogie miedzy prawica i lewice to każda totlaitarne idealogia byla by idealogia lewicowa.
Ale niektórzy prawicowcy jak np Dmowski byli narodowcami... Ja mam malo narodowe poglady ale patriota jestem.
Stalin od Hitlera w metodyce niewiele się różnił, chyba nawet był bardziej przerażająco skuteczny i dlatego wygrał ale jakby wygrał Hitler to by była ta sama nędza bo był chory umysłowo, jedyne co Niemcy dostali w prezencie to zakaz utrzymywania armii i dzięki temu zakazowi mieli kasę na gospodarkę i ruszyli do przodu, my zaś pomniki armia i wszelka pomoc socjalna dziś jesteśmy ruiną ale z ruiny wyjść nie chcemy bo mentalnie nadal jesteśmy w tamtym systemie.
Tych Żydów tak apropo sprowadził Kaźmierz Wielki zajmowali się handlem i bankowością bo nasza szlachta nie chciała tego robić, nie trzeba było ich sprowadzać 1 słowem. A druga sprawa jest taka że mając informacje że alianci nam nie pomogą to ja bym się po prostu Hitlerowi poddał, miasta nie byłyby tak zniszczone ludzi by mniej zgineło, dziś gospodarczo bylibyśmy na wyższym poziomie.
Prawda jest taka że każdy kto miał nam coś kolwiek pomóc to nas zdradził więc prosta zasada liczyć tylko na siebie i nie brać udziału w wojnach zachodu.
Upraszczasz bo rządy krajów można kupić zwłaszcza małych krajów, korupcję rodzą koncerny i wielkie mocarstwa.
Wreszcie komentarz, który da się przeczytać bez nachalnie nasuwającej się, przykrej refleksji na temat kondycji psychicznej wielu ludzi w tym kraju...
A by się wydawało że Gomułka ich wszystkich wywalił a tu patrz parę się uchowało. Tak apropo kondycji psychicznej jest ona cienka skoro ludzie dają się nabierać na pralnie brudnych pieniędzy stylu amber gold i wydają kasę jak wlezie na najgorsze pierdoły.
Tak jak byli porządni Niemcy w czasie wojny i skończone bydlaki, tak jak byli dobrzy Żydzi, którzy byli sąsiadami i przyjaciółmi naszych pradziadków niejednokrotnie i źli Żydzi, tak samo byli dobrzy Polacy, którzy cenili ludzie życie i pomagali Żydom oraz sobie nawzajem, tak i byli Polacy zgnili i zepsuci porównywalnie do niektórych Niemców. Przecież mówimy o LUDZIACH, każdy jest inny, nieważne czy Polka, Niemiec, Żyd - każdy miał swoje sumienie i byli dobrzy i źli w każdej z tych grup... Dlaczego nie robić o tym filmów? Dlaczego pokazywać tylko stronniczy obraz historii? A najlepiej to całe Niemcy spalić, bo część z nich kilkadziesiąt lat temu zrobiła coś niewyobrażalnie... Najlepiej. Bo my to taki naród idealny, nieskazitelny i muchy byśmy nie skrzywdzili... A inne kraje o wybielanie swoich historii oskarżamy. Właśnie powinno się pamiętać, że ludzie są różni i do różnych czynów potrafią się posunąć, pamiętać, by takich błędów już nie powtarzać. LUDZIE, nie Polacy, Żydzi czy Niemcy, czy Rosjanie, czy ktokolwiek inny - po prostu ludzie.
A takie filmy jak Pokłosie ukazują część naszej historii, czy się to komuś podoba czy nie, więc należy przestać się spinać, bo patriotyzm to nie tylko ślepa gloryfikacja własnego kraju, ale też umiejętność przyjmowania prawdy i pochylenia głowy nad tym, że i my nie jesteśmy idealni, żeby rzeczy takie jak w Jedwabnem już się nie nigdy nie powtórzyły. Oczywiście, że od tego jesteśmy daleko, ale na Boga, kiedyś trzeba skończyć z tą nienawiścią.
PS. Ze skrajnym patriotyzmem (pseudopatriotyzmem wg mnie) idzie najczęściej również wiara - Bóg Honor Ojczyzna, wiadomo. Także tym bardziej należy z antysemityzmem skończyć, wszak Jezus Chrystus jak sam zapis nad jego krzyżem głosi (INRI - Jezus Nazareński Król Żydowski) był pochodzenia żydowskiego. Co też jest w Nowym Testamencie zapisane. No i skąd w tych wszystkich wierzących patriotach tyle nienawiści, skoro Jezus utrzymywał swoją naukę w miłości do bliźniego? Nobla dla tego, kto mi wytłumaczy, jak ludzie współcześni, uznający się za ludzi wierzących mogą po pierwsze nienawidzić lud, z którego wywodzi się ich zbawca, a po drugie, głosić nienawiść, kompletnie sprzeczną z jego naukami, hm?
Te dwa Twoje powyższe posty, bardzo mi się podobają. Podpisuje się pod tym wszystkim i tak samo jak Ty dziwie się tej kochanej chrześcijańskiej nienawiści do bliźniego. To zadziwiające jak ludzie w głowach są w stanie pogodzić dwie dalekie skrajności, jakimi są miłość (w teorii) wykładana przez mesjasza i nienawiść do wszystkiego co inne. Śmieszne jest też zaprzeczanie polskich win i zbrodni przez prawicowców. Nie bardzo rozumiem skąd właściwie to chorobliwe przekonanie o naszej niewinności się wywodzi. I dlaczego jest takie silne, żeby nawet głównemu aktorowi tego filmu grozić w ten czy inny sposób. Gdybyśmy byli tacy święci to nigdy w Polsce nie powstałoby żadne więzienie. Też mieliśmy i mamy swoich kryminalistów, zbrodniarzy wojennych, dorobkiewiczów, lekkoduchów, dezerterów, czy innych zdrajców. Poza tym nawet prawy człowiek popełnia czasem jakiś błąd. Ale prawica lubi żyć w świecie iluzji i abstrakcji, najlepiej łudzić się i zaklinać rzeczywistość, mało w sumie o tym samemu czytając.
To, że nie przymykam oczu na to co się dzieje na świecie nie czyni ze mnie antysemitki. To, że przypisuje nam się współudział w holokauście to fakt. Zaprzeczysz temu? Podałam konkretne przykłady oczerniania nas. Czy dla ciebie stwierdzenie, że jesteśmy oczerniani to nienawiść? Piszesz o tym, że trzeba kręcić filmy o złych Polakach, bo źli ludzie byli w każdym państwie. Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, wiem, że byli źli Polacy przed, po i w trakcie wojny i pisałam o tym, ALE tylko Polaków można bezkarnie obrzucać błotem. Każdy broni Niemców i mówi, że młodsze pokolenie nie ma nic wspólnego z II wojną światową (z czym się zgadzam), jednak zdarzają się też opinie, że nie można obarczać ich winą za to co się stało, bo oni byli niewinni, a tylko garstka z nich, tzw. naziści byli źli, nie mówi się o niemieckich obozach tylko o nazistowskich (albo o polskich). Z resztą nawet sami Niemcy wciąż używają w prasie określenia polskie obozy śmierci. Zrozum, że nas i tak zawsze przedstawia się w zagranicznych filmach o wojnie jako nędzne, prymitywne kreatury, które tylko mordowały Żydów. O Polakach, którzy im pomagali nie mówi się na zachodzie praktycznie wcale. Tam jeśli chodzi o wojnę kojarzeni jesteśmy tylko i wyłącznie z tym, że mordowaliśmy Żydów, no i z tym, że nasi żołnierze atakowali niemieckie czołgi szablami. Jeśli chodzi o Jedwabne to śledztwo w jego sprawie nigdy nie zostało zakończone. Poczytaj sobie: http://naszawitryna.pl/jedwabne_309.html
Ostatnio na youtube oglądam sobie występ Polski na Eurowizji z 2010 roku, patrze na komentarze, a tu jakiś chłopak z Izraela się piekli, że "Polacy to gówno!", nic dziwnego bo tak nas się w tamtym kraju przedstawia. Byli też źli Żydzi (ale oczywiście przyznaję, że większość była ofiarami), ale co z tego? Mówienie o tym jest zabronione. Nikt tego nie pokaże, nikt nie nakręci filmu opowiadającego, np. o Samuelu Morelu. Obecnie historia II wojny światowej wygląda tak: Tylko niektórzy Niemcy byli źli, ale większość była dobra i nawet nic nie wiedziała o Holokauście, Żydzi byli wyłącznie ofiarami, no i oczywiście nie było innych ofiar holokaustu, a wszyscy Polacy byli źli, my nie byli ofiarami, nie byli więźniami obozów. Tak to wygląda, ale widać nie zdajesz sobie z tego sprawy. No i nie zapominajmy o krwiożerczej Akcji Wisła (może nakręcimy o tym film?). Co z tego, że był to odwet za to co się stało na Wołyniu? Co z tego, że metody którzy używali wtedy Polacy nie mogą się równać z bestialstwem upa. Ukraińcy jakoś nie kręcą filmów o tym co zrobili w latach 1943-44 (a warto dodać, że ich ofiarami byli także Żydzi). Oni są wręcz z tego dumni, a jakoś nikt ich nie potępia z tego powodu, a nawet każą nam o tym zapomnieć i wspomagać ich w trudnych chwilach twierdząc, że Polacy sami sobie na zasłużyli na to co ich wtedy spotkało.
I jeszcze jedno, nie jestem antysemitką, jak mi zarzucasz. Uważam że, większość rzeczy, które napisałam we wrześniu jest zgodna z prawdą, chociaż przyznaje, że niektóre posty pisałam pod wpływem emocji, bo właśnie w tamtym okresie zainteresowałam się tą sprawą, niekiedy przesadzałam, wiem. Nie nienawidzę Żydów, nie można kogoś nienawidzić tylko za jego pochodzenie , ale nie można też zaprzeczyć, że jest cała masa takich, którzy działają antypolsko, chcą wymusić od Polski ogromne odszkodowanie.
Nie tylko niemieckie nazistowskie świnie ale cały niemiecki naród aktywnie przyczynił się do wymordowania 3 milionów Polaków.