A ja szczerze napisze, że jestem pod dużym wrażeniem filmu. Nie patrząc na historyczny podtekst film jest świetnym thrillerem, trzyma w napięciu, no i wspaniała gra aktorska, której ciężko coś zarzucić.
Nie rozumiem trochę tych wszystkich złych emocji wokół tego filmu.. żydzi dosyć licznie żyli w Polsce, a z racji na majątek mieli ziem całkiem sporo. Na ówczesnej wsi Polakom - chłopom ciężko było patrzeć na duży majątek żyda w porównaniu ze swoim, dlatego ich mordowali i odbierali ziemie, bo to nasze, polskie. Może słusznie, może nie.. Pewnie gdyby nie hitler Polska mogłaby być dziś państwem zamieszkałym w ok 60% przez żydów. I tu słynny cytat: "Dobrze, że hitler zrobił to za nas".
Tyle widzimy w filmie, ale wszyscy wiemy, że żydzi nie pozostawali dłużni, uważali Polaków za swoich robotników. Wzajemna nienawiść od lat.
Z tego co wiem od dziadka żydzi nigdy nie potrafili być wdzięczni podczas wojny, kiedy ktoś ryzykując zdecydował się im pomóc.. a nawet grozili fałszywym donosem.
Wydaje mi się, że większość Polaków tak bardzo pragnie udowodnić światu, że jesteśmy czyści, że to nie My, to hitler.. A ten film miał nam pokazać, że jednak również jesteśmy winni. I trzeba zauważyć, że nie ma w tam nic o niewinności żydów, a nawet zdanie Kaliny po powrocie z Chicago, że nikt na świecie nie lubi żydów, wszyscy się na nich poznali.
Tak odebrałem ten film, więc nie rozumiem po co te nerwy?
Jedyne czego nie rozumiem to oddawania teraz żydom kamienic, o czym głośno było w np. Krakowie..
Znają, znają, tylko, że odnosi się ono tylko do nich. Głupiego goja można i należy okradać. Goj jest po to, żeby Żydowi służyć.
A Bóg sobie właśnie żydów upodobał, pewnie mu po śmierci wygarniesz to na Sądzie ostatecznym, a On ci przypomni te głupoty jakie wypisywałeś. :)
To dla ciebie ludzie, ktorzy przytaczają słowa z Biblii to rasiści?
Biblia to księga bardzo mało znana Polakom, więc ci dam link do odpowiedniego fragmentu:
http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=220&slowa=narodem%20wybranym
Gross, Cała, ŻIH i inni żydzi. Z tego co wiem to Niemcy wymordowali 3 miliony Polaków, żydzi z sowietami wymordowali 1,5 miliona Polaków. Nie jest ustalone ile zginęło żydów. Żydzi twierdzą, że 3 miliony. Jeżeli to taki sam szwindel jak Jedwabne, gdzie podali, że Niemcy zamordowali tam 1600 żydów, podczas gdy fakty potwierdzają, że było to 200-300 żydów, to w rzeczywistości liczba ta może być wielokrotnie niższa - w granicach 600 tysięcy.
To że żydzi są autorem Biblii to sprawa jasna, ale że Gross to nie wiedziałem. Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć na forum.
Pytałeś, "kto zmienia treść"? Odpowiadam: Gross, Cała, ŻIH i inni żydzi. Z tego co wiem to Niemcy wymordowali 3 miliony Polaków, żydzi z sowietami wymordowali 1,5 miliona Polaków. Nie jest ustalone ile zginęło żydów. Żydzi twierdzą, że 3 miliony. Jeżeli to taki sam szwindel jak Jedwabne, gdzie podali, że Niemcy zamordowali tam 1600 żydów, podczas gdy fakty potwierdzają, że było to 200-300 żydów, to w rzeczywistości liczba ta może być wielokrotnie niższa - w granicach 600 tysięcy.
Które liczby niepokoją żydowską społeczność? Jeżeli religia błogosławi oszustwo, to nie dziwię się Twoim postom. Więc które to liczby: Niemcy wymordowali 3 miliony Polaków, żydzi z sowietami wymordowali 1,5 miliona Polaków. Nie jest ustalone ile zginęło żydów. Żydzi twierdzą, że 3 miliony. Jeżeli to taki sam szwindel jak Jedwabne, gdzie podali, że Niemcy zamordowali tam 1600 żydów, podczas gdy fakty potwierdzają, że było to 200-300 żydów, to w rzeczywistości liczba ta może być wielokrotnie niższa - w granicach 600 tysięcy.
Żaden bóg sobie ich nie upodobał, przynajmniej ten, jakim go kreśli religia monoteistyczna: sprawiedliwy, jedyny, absolutny itd. Oni sobie to wymyślili, albo zerżnęli od innych (wcześniejszych cywilizacji) i sprzedali motłochowi w Imperium Rzymskim, żeby żerować na durnych gojach. I ty mi tu nie opowiadaj, co będzie po śmierci, to tyle samo wiesz, co i jak w tej sprawie, czyli gówno.
Polacy to g...? Taki "niewinny" rasizm żydowski. Wynika w końcu z waszej wiary, to jakże się temu nie oprzeć. Z tego co wiem to Niemcy wymordowali 3 miliony Polaków, żydzi z sowietami wymordowali 1,5 miliona Polaków. Nie jest ustalone ile zginęło żydów. Żydzi twierdzą, że 3 miliony. Jeżeli to taki sam szwindel jak Jedwabne, gdzie podali, że Niemcy zamordowali tam 1600 żydów, podczas gdy fakty potwierdzają, że było to 200-300 żydów, to w rzeczywistości liczba ta może być wielokrotnie niższa - w granicach 600 tysięcy.
Kto i gdzie napisał, że "Polacy do g..." ? Możesz konkretnie wskazać? Zacytuj, jeśli oczywiście nie jest to zbyt wyczerpujące zadanie.
Jak to określiłeś: "no w końcu słówko, które pasuje do ciebie jak ulał". Do kogo to pisałeś? Do żyda byś tak nie powiedział. Taki "niewinny" rasizm żydowski. Wynika w końcu z waszej wiary, to jakże się temu nie oprzeć. Z tego co wiem to Niemcy wymordowali 3 miliony Polaków, żydzi z sowietami wymordowali 1,5 miliona Polaków. Nie jest ustalone ile zginęło żydów. Żydzi twierdzą, że 3 miliony. Jeżeli to taki sam szwindel jak Jedwabne, gdzie podali, że Niemcy zamordowali tam 1600 żydów, podczas gdy fakty potwierdzają, że było to 200-300 żydów, to w rzeczywistości liczba ta może być wielokrotnie niższa - w granicach 600 tysięcy.
Masz rację. Polacy nie są czyści bo ukradliśmy im cały zapas mydła. Grabież to niemieckie drugie imię.