7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 157259
6,9 53 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

To film który nas Polaków, przedstawia jako bezduszne bestie. Obrzydliwa manipulacja mająca
na celu przedstawić nas jako bezwzględnych antysemitów.

lukaszolej1

Tak, bezwzględni to za dużo.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Tak, za dużo, bo w tej propagandzie przedstawiono nas jako antysemitów bez celu i idei, jako antysemitów którym zależy tylko na eliminacji żydów, niemal bez żadnego powodu.
A powody dla których antysemitami byliśmy i jesteśmy, były i są częste, znaczące, oraz zdecydowanie antypolskie działania żydowskie na terenie naszego kraju, których autorzy "przypadkiem" nie przedstawili w swojej historii.

"Gdyby Polska nie miałaby tylu Żydów, nigdy by nie było rozbiorów"

lukaszolej1

Jakich "nas"? Bo ja nie poczuwam się do więzi z każdym Polakiem i każdą wersją polskości.
Poczytaj trochę polskiej prasy codziennej w II RP, to potem porozmawiamy o tym, jak to Żydzi zasłużyli na to, że ich nienawidziliśmy.

ocenił(a) film na 7
zweistein

A Ja się nie poczuwam do dzisiejszych sprzedajnych i chamskich polaków....

ocenił(a) film na 3
zweistein

Tobie widać jest bliższa żydowska wersja "polskości". Groteskowa wioska, 99% mieszkańców z antysemityzmem wymalowanym na czole, jeden sprawiedliwy, który olewa swoją rodzinę i zaczyna zbierać żydowskie nagrobki. Takie właśnie "wartości" próbuje przemycić ten film.

ziarnisty

A jak odczytujesz "wartości", które usiłuje się przemycić w filmie "W samo południe"? Jaki procent mieszkańców to bohaterowie i moralne jednostki walczące o dobro ogółu? Liczymy procenty? ;)

zweistein

Idź stąd żydzie i nie szukaj antysemityzmu tam gdzie go nie ma.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
Rev93

10/10
za arcytrafną analizę tego czegoś z trójkami w nicku.

ocenił(a) film na 3
HRA

Cóż mogę rzec? Ile można kogoś takiego, a raczej coś takiego tolerować? Jedyne co mnie naprawdę ciekawi to to czy w realu też jest taki wyszczekany i pewny siebie? Bo mam co do tego poważne wątpliwości.

ocenił(a) film na 7
Rev93

brawo, dość żydowskiej propagandy ;)

ocenił(a) film na 1
rysiek17

jawohl

ocenił(a) film na 9
lukaszolej1

Przede wszystkim wyluzuj Łukaszu. To tylko film i nigdy nie miał zamiaru przedstawiać CAŁOŚCI obrazu CAŁEGO narodu. To tak samo jakbyś uznał, że film "Taxi" przedstawia wszystkich taksówkarzy jako piratów drogowych a "Forrest Gump" sugeruje, że wszyscy maratończycy są ograniczeni umysłowo.

ocenił(a) film na 8
lukaszolej1

Każda wojna to czystki etniczne
Ludzie robili to ze strachu lub z zawiści

ocenił(a) film na 3
giovanni50

Ludzie? Więc Żydzi także? A przepraszam bardzo, Żydzi to przecież nie ludzie a nadludzie. Ich ten wzorzec nie obowiązywał.

ocenił(a) film na 8
Rev93

Ze strachu z zawiści dla kasy z nudów zeby się podlizać

ocenił(a) film na 3
giovanni50

Pytałem czy Żydzi też, a nie dlaczego.

ocenił(a) film na 8
Rev93

Bardzo możliwe

lukaszolej1

Po obejrzeniu tego filmu dochodzę do wniosku, że taką nienawiść można spotkać wśród Polaków na co dzień a co dopiero do Żydów. Dopóki sami nie będziemy się szanować nie chcę słyszeć ani jednego złego słowa na Żydów.

ocenił(a) film na 8
reganek1

Amen
Pięknie napisane

lukaszolej1

Ten film to taka propaganda jak rewelacje posłańca prawdy Antoniego Macierewicza, że na pokładzie Tupolewa był zamach.

ocenił(a) film na 2
lukaszolej1

Film robi podkład pod żądania odszkodowań dla Żydów za II wojnę światową, chodzi o 65mld USD

ocenił(a) film na 3