PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156993
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Jeden z lepszych polskich filmów jakie ostatnio widziałem. Bardziej jak film szokują mnie jednak niektóre wypowiedzi poniżej. Prawdę należy zawsze szanować obojętnie jaka by ona nie była.

ocenił(a) film na 8
andrzejs8888

Szokuje to Ciebie tak samo jak kazdego normalnego czlowieka. W moim srodowisku tez nie ma antysemitow. Gdy zagladam na polskie fora jawi sie przede mna antysemicka kloaka, pelna roznej masci prymitywnych szumowin i kanalii. W innym watku czytam post jakiegos debila, ktory przekonuje, ze Holocaust byl uzasadniony i ze w zasadzie Zydzi sobie nan zasluzyli. Gdzie z takimi tresciami mozesz sie zetknac jak nie w srodowisku patologicznym? Skad ci ludzie pochodza?

ocenił(a) film na 3
andrzejs8888

Oczywiście, ze prawdę należy szanować. Ten film to z kolei fikcja filmowa, więc wszystko się zgadza.

ocenił(a) film na 8
Adys_Lucyferek

Ustalenia IPNu

"Według ustaleń Instytutu Pamięci Narodowej rola Polaków była decydująca w realizacji zbrodniczego planu, byli oni wykonawcami zbrodni, ale wydarzyła się ona z niemieckiej inspiracji."

to prawda czy fikcja filmowa?

ocenił(a) film na 3
per333

Cytat wyrwany nie wiadomo skąd i nie wiadomo o czym.

ocenił(a) film na 8
Adys_Lucyferek

Oczywiście film to fikcja filmowa tym niemniej wiemy , że przypadki tu opisane miały miejsce w czasie wojny. Trochę lat już przeżyłem i spotkałem sie wiele razy z antysemityzmem. Gdyby obecnie w Polsce żyło 5 mln Żydów jak przed wojną, skończyłoby sie pewnie wojną domową jak w Jugosławi.

andrzejs8888

nie sadze po prostu te debile oslabili by wszystko zawalili i by bylo tak jak jest