Jak dowodzą ostatnie badania historyków żydowskich i niemieckich, to nie NIemcy wymordowali i okradli pół Europy w czasie II Wojny. Dokonało tego egzotyczne plemię Nazistów. Jego pochodzenie okrywa mgła tajemnicy, nie wiadomo też gdzie podziali się Naziści po wojnie.
Niemcy w każdym razie są niewinni.
Jedynie w sprawie zagłady ludności żydowskiej udało się rozwiązać zagadkę. Zagłady tej dokonali podczas wojny Polacy w specjalnie wybudowanych Polskich Obozach Koncentracyjnych. Tutaj uczeni żydowscy i niemieccy mają pełną zgodność.
To jest typowy lewak, zero obiektywizmu, zero argumentów i zero jakichkolwiek wiadomości godnych przeczytania
Prof Witold Kieżun który większość życia spędził pracując po całym świecie, powiedział, że dzisiaj Niemcy kojarzą się z Mercedesem a Polacy z holokaustem, to tylko pokazuje jak ta propaganda działa.
Ale wiesz może jest przez to ze nasze władze za wolno reagują i za delikatnie, jak na przykład przy przemówieniu Obamy. Władze powinny reagować w bardziej stanowczy sposób. W tym przykładowym przypadku to on sam powinien przepości.
Tez przez TV która głupi napis na murze która ma tyczyć się kibiców od razu się o antysemityzmie.
Kolejne wielu z nas obraża Żydów bez argumentów, masz przykład na tym portalu.
Tylko że ty i podobni tobie ignoranci nie umieją postawić znaku równości miedzy nazizmem a Niemcami.
Dam ci wykładnie nazizmu:
"Narodowy socjalizm (niem. Nationalsozialismus), nazizm (skrót od Nationalsozialismus), hitleryzm (od nazwiska Adolfa Hitlera) – totalitarna, rasistowska, antykomunistyczna i antysemicka ideologia Niemieckiej Narodowo-Socjalistycznej Partii Robotników (NSDAP). Niemiecka skrajna odmiana faszyzmu, opierająca się na biologicznym rasizmie, w szczególności na antysemityzmie, czerpiąca z haseł zarówno nacjonalistycznych, jak i socjalnych, trudna do jednoznacznego uplasowania na klasycznej osi prawica-lewica. Ideologia państwowa w czasie sprawowania władzy w Niemczech przez NSDAP w latach 1933-1945."
Ale jak dla ciebie to każdy Niemiec to nazista, tak samo jak Kukliński zdrajca, Tusk morderca i wyzyskiwacz, szczepionki to trucizna, Unia to samo zło.
A ty lubisz Hitlera bo chciał wyeliminować zło świata, a Stalina bo twoja mamele lubiła z nim baraszkować i wyszedł mały ElRio.
Ile % głosów dostał Hitler w wyborach?? Wtedy będziesz wiedział ile ludności niemieckiej popierało tego mordercę.
I nie powinno się używać nazwy Naziści tylko Niemcy, bo naziści byli też w Polsce, byli też we Włoszech w Czechach, Austrii, Francji itd.
w Ameryce młodzież nie wie kto to był Adolf Hitler a chcesz żeby wiedzieli, kto to byli naziści?? Trzeba mówić konkretnie kto mordował, kto zaczął i kto jest odpowiedzialny za holokaust.
Ostatnio merkel znowu powiedziała, że Niemcy nie mogą zapomnieć o swej nazistowskiej przeszłości, więc przestańcie gadać 3 po 3 i ośmieszać Polskę.
Porównanie jest dobre! :) W końcu dziadek służył tam gdzie służył. :) Ale na wiece Tuska nie przychodzi pies z kulawą nogą a przypomnij sobie Parteitagi albo oblukaj je na YT... to nie poparcie, nie uwielbienie - to histeria!
Demokracja w Polsce jest sterowana, głownie przez media a zauważ kto tymi mediami zarządza, zobacz jak walczy się z tv Trwam, tak ich boli te 5% Polaków którzy oglądają w miarę rzetelne informacje, wiadomości. Gdzie krytyka rządu jest słuszna i potrzebna.
Kolega ma rację - tak było. Już są ludzie, którzy tak myślą a za kilka pokoleń, większość ludzi będzie tak myśleć. Tak się tworzy historię.
8 sierpnia 2003 r. nowojorski tygodnik "Forward" (wychodzi od 1897 r.) z troską w głosie napisał o śledztwie, jakie w sprawie masakry ludności wsi Koniuchy prowadzi na wniosek KPK polski IPN.
Artykuł ten wnikliwie skomentował redaktor torontońskiego tygodnika "Goniec": "'Forward', piórem Marca Perelmana niepokoi się, że próba dochodzenia prawdy o tym, co stało się w Koniuchach i wskazania winnych mordu, jest 'motywowana politycznie'.
Perelman cytuje jednego z żydowskich partyzantów sowieckich [z Brygady Kowieńskiej], Dova Levina, dziś profesora historii Uniwersytetu Hebrajskiego [w Jerozolimie]: 'Kongresowi Polonii Kanadyjskiej jest wygodnie zajmować się tą sprawą, zamiast wyjaśniać pogromy, jakich Polacy dopuszczali się na Żydach podczas i po wojnie' ... Zatem, można tylko 'w jedną stronę', w drugą 'nie nada'.
Zarzuca się też stronie polskiej zawyżenie liczby ofiar, co jest o tyle śmieszne, że liczbę tę zawyżają sami ówcześni sprawcy, chełpiąc się we wspomnieniach 'sprawnie przeprowadzoną akcją'. Z tekstu 'Forwarda' wynika, że samo wskazanie na żydowskie pochodzenie sprawców mordu zakrawa na antysemityzm, tymczasem - znów o ironio - to właśnie sami Żydzi chwalą się 'zasługami'.Okazuje się też, że wymordowani mieszkańcy wioski mieli... 'pronazistowskie nastawienie'. W czym jest problem?
A w tym, że wskazanie na mord w Koniuchach (jeden z wielu dokonanych przez bandy) podważa rozpropagowany mit przebiegu II wojny światowej. W mitologii tej Polakom przypisano rolę współsprawców, zaś Żydzi wpisali się w rolę ofiar. Gdy role te się odwracały - nadworni historycy mają problem.
Problem, który najłatwiej po prostu zakrzyczeć słowami: 'antysemici, szowiniści, faszyści!'". W Polsce mord w Koniuchach systematycznie przemilcza moralizatorskie zazwyczaj środowisko "Gazety Wyborczej". Czyżby z obawy przed spodziewanym wybuchem oburzeń oraz inwektyw płynących właśnie z tego środowiska, które ostatnio jest nastawione coraz bardziej nacjonalistycznie i wojowniczo (vide debata wokół książki "Strach"), śledztwo w IPN toczy się tak opieszale?
Ale w tym przypadku chodzi przecież wyłącznie o ustalenie prawdy! Jest mało prawdopodobne, że sprawcy (choć niektórzy z nich wciąż jeszcze żyją) kiedykolwiek staną przed sądem lub zostaną potępieni przez własne środowisko.
Fajny tekst. Cała prawda jak się dzisiaj historię pisze. To samo mamy w Sejmie - potomkowie banderowców chcą przeprosin od Polski za Akcję "Wisła".
O UPA to ja dużooooooooo przeczytałem i dużo wiem, dzięki akcji Wisła mordy na Polakach zakończyły się dużo wcześniej, tak to by nam wymordowali także ludność w Małopolsce.
akcja wisła uratowała życie nie tylko Polakom ale także ukraińcom. Wiadomo co upa robiła ż przeciwnikami politycznymi. Jak ktoś się nie zgłaszał na zbiórkę to kara śmierci. Radzę się zastanowić ilu ukraińców wymordowało upa.
to co się dzieje dobrze pokazuje ten artykuł
http://www.65-lat-temu.salon24.pl/86796,huta-pieniacka-najwi...
podoba mi się twoja erudycja. Słuchaj ja słyszałem niestety gorsze rzeczy. Jakiś żyd miał do nas pretensje że atakujemy biednych ukraińców i biednego juszczenkę. Podobno przez naszą ,,nagonkę" biedny juszczenka przegrał wybory. Fakty: nie było żadnej nagonki. Polacy udają że nie widzą co się dzieje na ukrainie ale jak dzicz ukraińska chciała przejeżdżać przez nasz kraj w ramach du.parajdu bandyty bandery to musieliśmy zareagować. To ukraińcy przesadzili. Wcześniejsze ich wybryki udawało się tuszować polskim mediom. Przepraszaliśmy (sic!!!!) za mordy na nich w Sachryniu i Pawłokomie (całkowity brak stosowania jakichkolwiek racjonalnych proporcji).. Obchodziliśmy rocznicę akcji wisła. A ukraińcy w zamian gloryfikowali upa, budowali pomniki zbrodniarzom (o dziwo także w Polsce). Ale rajdu bandery nie mogliśmy już udawać że nie widzimy.
Najdziwniejszy był w tym pewien żyd który nam, Polakom zarzucił brak stosowania proporcji, brak racjonalnego wyważenia w liczbie zbrodni niemców i ukraińców. Żydzie, co ty pier.dolisz? Wszak to twój naród nie umie liczyć. Na równi stawiacie polskie odosobnione zbrodnie z ludobójstwem, przemysłowym mordowanie ludzi w Oświęcimiu (nb. gdzie zginęło 70 tys. naszych). Nieproporcjonalnie wrzeszczycie o Jedwabne (jeden z kilku tys. pogromów na żydach, wcale nie największy, tylko że ten akurat zrobiony przez Polaków i dlatego żydzi wierni swoim antypolskim fobiom tak o nim przypominają, Prezydent RP i tak za niego przeprosił, ale i tak żydzi nie chcą tego zauważyć). żydzi nie potrafią zachować umiaru, z niewielkich incydentów robią wielki szum tylko po to aby zaszkodzić Polakom. A na koniec zarzucają nam że to my nie potrafimy zastosować racjonalnego myślenia, szacowania strat, proporcji do zbrodni poszczególnych narodów.
Naprawdę trudno mi zrozumieć żydów. O co im chodzi? ukraińcy (kozacy) mordowali ich za chmielnickiego, koliszczyzny, petruły, hitlera i bandery. Ale i tak żydzi nienawidzą tylko Polaków i wielbią ukraińców. Naprawdę trudno ten naród zrozumieć
żydzi nie tylko zbrodnie niemców ukrywają. Także litiwni i ukirańcy dzięki nim mają się dobrze. Duchy upowców i szaulisów się cieszą. Za to o polskich zbrodniach wrzeszczą jak mogą. Najbardziej żydzi nie mogą ścierpieć gdy mówi się o zbrodniach na Polakach. Bo to tak nie mogło być wszak to były polskie obozy, Polacy to najgorsi antysemici i ble, ble, ble
najdziwniejsze jest to, że gggggg jest potomkiem upowca i szauliski !!! Kolaborował za komuny z bezpieką a teraz troluje na forach. Cwani ci byli podpi......acze bezpieki, cwani. Wszyscy cie juz rozgryźli chamie
słuchaj dałnie, jak mogłeś nazwać się ,,fajnykole". ty fajny !!!. Powinno być ,,dałnkole". Pod ,,Oporem" twierdzisz, że jestem ,,niemieckim kapo", tu twierdzisz, że jestem komunistycznym donosicielem. To jedyne co potrafią takie dałny jak ty: OCZERNIAĆ LUDZI. Tylko ty jesteś takim dałnem, że nie zauwarzasz, że twoje oszczerstwa wobec mnie się wykluczają, bo sam sobie zaprzeczasz
ja trzymam się pewnych zasad i nie kłócę się na forum z ludźmi którzy mają takie same lub podobne poglądy jak ja. Widząc twoje wypowiedzi stwierdzam że się zgadzamy. Więc nie rozumiem dlaczego mnie atakujesz. No dobra, ja cię tam raz zaatakowałem ale to była pomyłka. Dalej jesteś o to obrażony? No chyba że wierzysz takiemu dałnowi jak fajnykolo -.on twierdzi że jestem niemieckim kapo co dowodzi że jest chory psychicznie. Ja atakuję Pokłosie bo ono jest pośrednio proniemieckie - zwalając winę na Polaków pomaga niemcom. A fajnykolo twierdzi że jestem niemieckim sługusem, jak to on broni proniemieckie pokłosie. Do tego twierdzi że jestem sowieckim sługusem. . Jeśli się z nim zgadasz to radzę ci poczytać jego wypowiedzi tutaj. Jego bełkotu nie da się wytrzymać
Masz rację, nie doczytałem reszty. Pokłosie to gówno i kto broni tego filmu jest zje bany. Tym razem ja zwracam Tobie honor. Pozdrawiam.
Niejaki "fajnykolo" jest jednak jednym z naczelnych "żydo-lewaków", jak to nazwałeś (choć tak naprawdę jest to chory psychicznie, zakompleksiony licealista, ktoś taki nie jest raczej zbyt wiarygodny?).