Na wstępie, chciałbym aby ludzie co przeczytają ten post zastanowili się i odpowiedzieli sobie na
pytanie. Gdzie znajduje się Jedwabne. Zakładam, że większość nie ma pojęcia. Czyli Mapa
google i zobaczyć.
A teraz zapodam filmik na YT historyka co wypowie się o zbrodni w Jedwabnym, filmie i innych
historycznych ciekawostkach
http://www.youtube.com/watch?v=u35odXNQgbQ&feature=g-hist
Dla tych co chcą dokładniej zagłębić się w tema polecam książkę
http://pl.wikipedia.org/wiki/100_k%C5%82amstw_J._T._Grossa
A jeśli ktoś chce się dowiedzieć jak wyglądała sytuacja i relacje Polacy-Żydzi warto posłuchać
kolejnego historyka http://www.youtube.com/watch?v=92D7U0jspOc&feature=g-hist
Tu kolejny profesor wypowie się kto sponsorował II wojnę światową
http://www.youtube.com/watch?v=1bXanyDxKSk&feature=g-hist
zdziwieni??
Wszędzie tylko kłamstwa, kłamstwa i jeszcze raz kłamstwa.
A co to ma na celu?? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. A mianowicie o 65mld
dolarów, o które upomina się Izrael. Film Pokłosie ma zrobić podkład pod te żądania - a
mianowicie pokazać, że rzeczywiście Polacy mordowali Żydów dla ich majątków. I już są
poczynione rozmowy Polsko-Izraelski a nawet Komorowski-Obama, bo żydostwo amerykańskie
ma duży wpływ na Amerykę, że nawet Obama będąc w Polsce tą sprawę poruszał, dlatego nawet
nie ma żadnej notki sprawozdawczej z tego spotkania. http://www.rp.pl/artykul/16,627913-Apel-
USA-do-rzadu-Tuska-w-sprawie-mienia-zydowskiego.html
Wszystko poza plecami Polaków co ładnie w tym pomaga współczesne libertyństwo - Ci od
gazety wyborczej i TVN + Polsat i publiczna z Tomaszem Lisem na czele.
Tu podaję stronę co oficjalnie pokazuje czego chcą od nas Żydzi i nawet z tym się już nie kryją
strona jest w języku polskim
http://www.heartwebsite.org/default.aspx?cc=pl-PL
Warto w tym celu jeszcze przejrzeć stronę Pana Michalkiewicz http://www.michalkiewicz.pl oraz
poszukać jego wypowiedzi na temat działania tzw Fundacji Heart. Pan Michalkiewicz dokładnie
wszystko wyjaśnia w swoich wypowiedziach jeżdżąc po Polsce i spotykając się ze swoimi
czytelnikami i słuchaczami
Tu dam jedną krótką wypowiedź na ten temat http://www.youtube.com/watch?v=_2pUgAc5XMM.
Kto ma czas warto posłuchać jego wykładow na YT. Bardzo ciekawe, pouczające i dające do
myślenia.
Tu też ciekawa informacje http://korwin-mikke.pl/forum/read.php?6,36513
Wnioski są proste i jednoznaczne. wstyd mi za takich ludzi jak Pasikowski, Lis i młody Stuhr.
Tylko podejść i napluć w twarz i jeszcze powiedzą że deszcz pada. To są ludzie bez honoru
ambicji i godności. Sprzedawczykowie i zdrajcy.
Bóg honor i ojczyzna!!!
Daj mi książkę gdzie są podane i opisane, udokumentowane mordy i gwałty Polaków na Żydach podczas II wojny światowej. Tylko nie Grossa bo to co on napisał jest to łajdacki paszkwil, tak samo twoja postawa na tym forum o Pokłosiu. Czekam na te dowody w literaturze. Tylko nie odsyłaj mnie do IPNu bo to jeszcze bardzie prostackie.
Po drugie nie liczę na dużo bo ty nawet na pytanie gdzie trzeba odpowiedzieć tak lub nie odpowiadasz opisowo. Ty masz wypowiedź polityka, zero odpowiedzi na temat i szybka zmiana tematu na inny.
To może odpowiesz na pytanie które już zadawałem. Ile tobie/twojej rodzinie zabrało państwo Polskie majątku po II wojnie światowej.
Nie znam książki, zagadnienie jednak nowe, nie wydaje ci sie? Ale poczytaj tu:
http://www.niniwa2.cba.pl/nie_tylko_jedwabne.htm
Dlaczego odniesienie do badań IPN wydaje ci sie "prostackie"? Bo z mojej perspektywy sa istniejsze niz radosne gaworzenie wyrostków na forum.
Ost pytanie: zupełnie mnie to nie zajmuje.
Wszystko było nikłe w tamtych czasach, nawet do tej pory nie wiem gdzie leży generał Nil czy choćby rotmistrz Pilecki, który był ochotnikiem do Auschwitz i tam 3 lata kolaborował i pomagał więźniom - także żydom. O nim filmu nie zrobiono tylko o jakimś Jedwabnym, gdzie nie ma żadnej prawdy historycznej, oprócz tego że była zbrodnia i tyle. Dziwię się bo wspominasz o Katyniu a dla twojej informacji Polska jako poszkodowani najbardziej krzyczała za prawdą, nawet generała Sikorskiego nam zabili w Gibraltarze, żeby tylko uciszyć Polaków.
Ja się pytam gdzie jest ten naród Żydowski, który woła o prawdę i dąży do tej prawdy?? Oni prawdy nie chcą ale te 65mld USD to już chcą i takie zakłamanie im w tym pomaga.
Wiesz, Gibraltar to hipoteza, tobie wydaje się że wiesz na pewno, ale to na razie hipoteza. Więc bądź podobnie ostrożny w wyrokach, jak jesteś w sprawie Jedwabnego
Kolejny raz - proszę o źródło inf., że Izrael wystąpił do polskiego rządu o 65 mld dolarów.
http://www.heartwebsite.org/default.aspx?cc=pl-PL
To jest strona Żydowska, patronuje i popiera ją premier Izraela. Tam jest zamieszczona wypowiedź Beniamina Netanjahu (można sobie obejrzeć). Mało Tobie. A po drugie, politycy nie są tacy durni żeby takie sprawy wywlekać przed opinię publiczną. Postawią nas przed faktem dokonanym.
Co do Gibraltaru, dowiemy się w 2020 bo do tego czasu Brytyjczycy zastrzegli swoje akta.
Nie zdradzają tylko ukrywają prawdę, jak by byli czyści to akta takie by nie były zastrzeżone. To samo robią Rosjanie z dokumentami Katynia
OK, pożyjemy, zobaczymy. Póki co te plany zapłacania Żydom ogromnego odszkodowania przez polski rząd mieści się w twojej (i waszej) imaginacji.
Ja liczę że nie zapłacą, bo jest straszny opór społeczeństwa. Taka decyzja pogrążyła by każdą partię polityczną. Druga sprawa jest taka że Polska jest bankrutem, więc z pustego nawet Salomon nie naleje. Po trzecie idzie kryzys, bardzo duży kryzys i to pogrąży ten rząd sprzedawczyków.
... i kto przyjdzie po tych "sprzedawczykach"? Ten moralny, prawy i wreszcie nie na służbie obcych sił? ;)
aby ciebie zadowolić odpowiem że aby nie żyd. Jak ja lubię tą twoją retorykę mącenia :P
http://www.youtube.com/watch?v=V9JSMpvcvdw udało mi się znaleźć. I co zatkało kakao??
Kakao to serwuj kolegom w szkole, jeśli tak lubisz.
Sikorski: podejrzenia i poszlaki czy już twarde i niepodważalne dowody?
To dlaczego Sikorski, kategorycznie odrzucił żądania jakiegoś oszołoma, który chciał od nas kasę? Może w końcu wytłumaczysz, dlaczego nasze żydomasonokomunistyczne rządy od 1944 roku nie oddały żydom tych setek miliardów?
http://www.youtube.com/watch?v=duESYVlVsPE
Bo ich roszczenia są nieadekwatne do tego co przejął skarb państwa. Obejrzyj i sobie odpowiedz.
Ale to jest bardzo logiczna wypowiedź - dlaczego Polska ma oddawać majątek za żydów faktycznie mieszkających wtedy w II Rzeczypospolitej a po ładzie Jałtańskim - gdzie Polskę sprzedano Stalinowi - to te kresy wschodnie weszły w skład ZSRR - obecnie Białoruś, Ukraina, Litwa. Przecież ten majątek jaki tam możliwe że pozostał - bo najpierw złupili nas Niemcy potem komuniści to co pozostało na kresach przejął ZSRR. Niech oni oddadzą. Ale Putin by pokazał. Środkowy palec i jeszcze jak by pyskowali to by broń do Palestyny wysyłał za darmo. Polacy mają miękkie serce to muszą mieć twardą dupę.
Ja rozumiem że Tobie też coś niby się należy od Polski dlatego tak się bulwersujesz.
Nie wiem, czemu do mnie pijesz. Moim zdaniem nie powinniśmy cofać zegara dziejów i oddawać komukolwiek czegokolwiek z tego co znacjonalizowano przed 70 niemal laty, bo to mija się z celem. Lata 30-ste na szczęście się skończyły i nic ich nie wróci.
Jedyne co mi się należy od kraju, to umożliwienie godnego życia i szans na spokojną przyszłość. Tobie zresztą też.
dlaczego nasze żydomasonokomunistyczne rządy od 1944 roku nie oddały żydom tych setek miliardów?
To trzeba głosować właśnie na tego Korwina innej opcji nie widzę.
To głosuj na niego - nikt Ci tego nie broni. Tylko potem nie zdziw się, że coś takiego jak majątek narodowy, nie będzie istniało.
A gdzie ty masz majątek narodowy na placu R. Dmowskiego masz licznik naszego majątku (pod hotelem Novotel) Tam masz pokazany nasz majątek na minusie i przybywa go 6.000tys zł na sekundę!!! To są kolosalne długi już nie do spłacenia jak dalej będzie PO czy PiS przy władzy. To trzeba już powiedzieć jesteśmy bankrutem, spłacamy zobowiązania czyli tak naprawdę obsługujemy tylko koszty długu. I do póki tak jeszcze możemy dopóty nam kopią coraz to większy dół.
A Korwin jak był posłem w UPR to złożył wniosek o to by był konstytucyjny zapis aby rząd nie mógł się zadłużać - a każda próba ominięcia tego zapisu karana jak kradzież zuchwała i co?? Został wyśmiany, cała sal ryczała że nikt sobie rąk wiązać nie będzie, jak można pożyczać. No to teraz masz skutki.
Kuzwa cały temat tzn. twoj wpis zniknął z filmu Pokłosie teraz już są tam tylko politycznie poprawne bzdury.
po prostu cię skasowali a towarzystwo wzajemnej adoracji czyli zweistein i peg 333 czy jak mu tam niech dalej zarabiaja na swoich wpisach 30 gr od postu. Szkoda gadać kto wie to wie.
Na 200 osób, które znam osobiście tylko jedna jest antysemitą i nawet syn tej osoby został usunięty za antysemityzm ojca z seminarium. Więc nie przesadzajmy, kuzwa wykoncza ten kraj z kazdej strony bo przeciez mozna. Uciekam do UK i niech się Tusek sam buja z emerytami i ustawionymi kolezkami.
Tak się wam wydaje ale tak nie jest. To znaczy faktycznie - taki obraz forsują media z TVN na czele ale to jeszcze nie oznacza ,że ludzie tak faktycznie myślą. Ekipa Tuska przeforsowała podatki, wiek emerytalny itd. dlatego ,że wygrali wybory, a wygrali ponieważ mówili ,że zrobią dokładnie na odwrót - że obniżą podatki i zmniejszą biurokracje. Społeczeństwo to widzi i wcale takich panów "nie kocha". Wątpię żeby ten rząd pociągnął dłużej niż do następnych wyborów, a to za krótko żeby wprowadzić ustawy o repatriacji.
Jest jedna zasada w polityce - umów należy dotrzymywać. Więc jak już pójdą rozmowy to będzie ciężko się z tego wycofać.
Masz rację polskie społeczeństwo nie, ale nasi "ukochani przywódcy" poczynią odpowiednie kroki, np. poprzez reportaże w "wolnych mediach" o rzekomym antysemityzmie polaków i ludzie zaakceptują, bo przecież "telewizja nie kłamie".
Dlaczego rzekomym? Poczytaj uważnie forum - antysemityzm jest bardzo widoczny, przecież wielu sie do niego otwarcie przyznaje. Bo czego sie właściwie wstydzic, prawda? ;)
W każdym narodzie znajdzie się kilka antysemitów, nagłaśnianie tego w Polsce w chwili obecnej jest jak najbardziej na rękę temu filmowi.
Na forach zawsze jest ich masa, większość osób tutaj jest zapewne skrajnie lewicowych bądź prawicowych, i jest to zaledwie niewielki ułamek polaków, wchodząc na fora zagraniczne doświadczysz tego samego, anonimowość dodaje skrzydeł.
To ciekawe, bo badania mowia, ze to na polskich forach dominuje agresja w róznych postaciach, także antysemicka. Wiec nie chodzi wcale o margines.
Badania maja to do siebie, że wynik łatwo można zmanipulować przeprowadzając badania na skrajnych forach, nie łudź się: niezależnie od kraju, w każdym znajdą się oszołomy, nie ma narodów oświeconych
Jezeli natomiast chodzi o dominowanie polaków w tej dymensji to z tego co wiem góra pod tym względem są Rosjanie i kraje islamskie
Nie rozumiem swietnie: te badania, ktore nie potwierdzają twojego rozeznania sa zmanipulowane. To dosc proste.
Nie rozumiesz, każdy kraj składa się z idiotów i szlachentych, ale przy różnych okazjach bardziej widoczni są ci pierwsi. Nawet jeżeli by było to w stosunku 1 antysemita na 100 szchlachetnych to jak myslisz? kim będą się interesować media? Tak jest w tej chwili
Serio wydaje ci się, że ci, którzy teraz atakują Pasikowskiego widza także tych "idiotów"?
Dlaczego zainteresowanie? Bo zło zwykle jest ciekawsze od od dobra, spójrz choćby na zainteresowanie masowymi mordercami, horrorami.
Odnośnie portalowych idiotów, to tak się składa, ze nagle ich ubywa , gdy trzeba być zalogowanym by coś powiedzieć. Najwięcej tych bałwanów jest gdy każdy może coś powiedzieć z nickiem "gość". A co do antysemityzmu jest tak samo jak do rasizmu. To teraz jest broń którą każdy wykorzystuje. Czarnemu czegoś odmówisz to stajesz się rasistą i niestety jest to ponad miarę wykorzystane. Wielki szał na antysemityzm jest zaledwie może od 10 lat.
A tak jak już się rozpisałem, to czemu mówi się antysemita , a nie antyżyd? Przecież Semici to nie żydzi, tylko różne narody inne, w tym hebrajczycy. To tak jakby o kimś kto nie lubi Polaków mówić antysłowianin. I przy okazji cytat :
".... środowisko semickie dało początek trzem wielkim religiom monoteistycznym: judaizmowi, chrześcijaństwu oraz islamowi".
Czyli antysemita też religii chrześcijańskiej nie toleruje?
I właśnie o to mi chodziło, że bardziej są widoczni idioci. Społeczność portalową trudno rozdzielić na wszystkich obywateli.
Zależy o czym mówisz. Jeśli chodzi ci o osoby wyznającą religię żydowską to tak nie jest - np. w Toruniu synagoga jest na tej samej ulicy co kościół katolicki. Nawet widziałem gdzieś wywiad z jakimś rabinem z Krakowa, który mówił ,że tak naprawdę problem antysemityzmu w Polsce jest znikomy.
Jeśli z kolei chodzi ci o potomków Żydów pokroju Grossa, tudzież osoby bez żydowskiego rodowodu pokroju Pasikowskiego, które z antysemityzmu uczyniły chwyt marketingowy żeby trzepać pieniążki i tytuły naukowe - to faktycznie w Polsce jest prawdziwe zatrzęsienie antysemitów, którzy nie zgadzają się na to by jakiś taboret, który Jedwabnem na mapie nie umie wskazać szkalował ich dobre imię, okradał i fałszował historię, tylko dlatego ,że akurat Żydzi mają dobre PR jako ofiary holocaustu, ale już innymi nacjami zupełnie nikt się nie przejmuje.
Zydzi mnoza się jak kroliki, nie zauważyłes? Jeszcze wczoraj Pasikowski i Stuhr byli Polakami, ale już ich Żydzi przekabacili i zjudaizowali. No i jak ich mamy lubić?
Dobre podejscie: nie ma w Polsce antysemityzmu. Sa tylko antysemickie napisy na murach i antysemickie wpisy w necie. To przeciez zupełnie co innego, każdy rozsądny człowiek przyzna, prawda?
Doprawdy dyskusja z ludźmi twojego pokroju jest zawsze taka sama, rozmawiałeś z jednym lemingiem, to rozmawiałeś ze wszystkimi.
Ustosunkuj się może do tego co napisałem, zamiast ignorować argumenty swoich rozmówców lub dorabiać do nich własne, mijające się z prawdą teorie.
Ale jakie argumenty? Że w Polsce nie ma antysemityzmu bo w Toruniu synagoga stoi obok kościoła?
Też myślę, że z flamingami twojego pokroju rozmawia się monotonnie: jak rozmawiałeś z jednym, to tak jakbyś rozmawiał ze wszystkimi. Pasuje uprzejma retoryka? ;)
"Flamingami"? Zacznijmy od tego ,że nie mówiłem ,że antysemityzmu w Polsce nie ma, podałem tylko przykłady świadczące ,że jest znikomy. Oraz ,że osoby zupełnie niezwiązane z Żydami mieszkającymi w Polsce lub w Izraelu (lub z Żydami w ogóle - czego przykładem jest Pasikowski) wykorzystują słówko "antysemityzm", względnie to ,że mieli pradziadka Żyda, do swoich własnych czysto materialnych celów.
Ale oczywiście teraz zaczniesz mówić ,że jestem polaczkiem i antysemitą oraz w ogóle nie ustosunkujesz się do tego co napisałem powyżej.
Tak - jesteś flamingiem, to równie zabawne jak obsadzenie mnie w roli leminga..
A - "znikomy"., dobre ;) Ciekawe, że wylewający się z netu antysemicki ściek odczytujesz jako "znikomy". Serio mam zbierać przykłady, czy sam rozejrzysz się wokoło?
Zdejmij klapki z oczu i włóż na nogi, gdzie ich miejsce.