PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156985
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Jest o czym myśleć. Film bardzo dobrze pokazuje do czego nienawiść i antysemityzm może doprowadzić i jak ciężko przyznać się do winy, nawet zabić.

per333

A nie odpisuj. Czytam jak ludzie reaguja na film 'Pokłosie'
W kazdym wątku sa Twoje wypowiedzi. Ty nie wydajesz mi się dziwnym człowiekiem, Ty jesteś zwyczajny cham.

per333

Oj, nie ,Ty mnie bierzesz za oszusta.
Ja opieram się na zaufaniu. Ufam ludziom. Jesli wymiana naszych pogladów ma być analizą moich postów pod wzgledem ich ,czy tez mojej autentyczności to ja dziekuję juz za dalszą rozmowę. Dobranoc. I więcej zaufania doo ludzi życzę ,to pomaga.

per333

Mam chwilę i nurtuje mnie wciąż ten motłoch jako źródło przemocy. Otóż ja myślę nieco inaczej.
Motłoch,prymitywna zgraja jest narzędziem. Wyrafinowane zło to domena ludzi inteligentnych. Tłuszczą łatwo sterować.

Zawsze w takim tłumie znajdzie się jeden odważniejszy, prowokator.

Taka jest również konstrukcja najbardziej rozwiniętych (gospodarczo ) nacji. Słabo, tylko pozornie wykształcony naród łatwo daje się "poprowadzić".

To nie miejsce i czas na dewagacje tego typu. To co napisałem to zaledwie zarys,szkic mojego stanowiska w sprawie tzw. motłochu.
Ale ...to tylko moje obserwacje i przemyslenia.

tadzio3

Do jakiej winy mamy się przyznać??? Historii się trzeba UCZYĆ a nie tendencyjne filmy oglądać. Propaganda w tym filmie taka, że dr Goebbels by się nie powstydził. Głupi Polaku - jeśli nim jesteś!