Czekam teraz na odważnego reżysera który nakręci równie świetny film o mordercach Żydach z NKWD. Czy to będzie
politycznie poprawny film i czy pan Stuhr w nim zagra? Obawiam się że taki nigdy nie powstanie. Żal mi Was Polacy że
tak kalacie swoje gniazdo.
Dokładnie podpisuje się pod tym co tutaj napisałeś.Powinien powstać film który będzie pokazywał kto jest winien śmierci np. Witolda Pileckiego lub Emila Fieldorfa i tysięcy innych bohaterów AK którzy zginęli z rak żydów w Polskich mundurach. .Chcociaż z jednym się z tobą nie zgodzę bo sam film jest zrobiony bardzo dobrze i fajnie się go ogląda jednak jak napisałem w swoich wcześniejszym poście jest filmem po prostu Antypolskim.
a może nie antypolskim a prawdziwym???skąd wiesz jak wyglądała wojna ?? byłeś na niej??? skoro teraz Polak zabija Polaka, to skąd wiesz że kiedyś polacy nie zabijali żydów??? byli polacy którzy Żydom pomagali a byli i tacy co nie pomagali...
Nie był na wojnie. Ale są przekazy osób którzy na niej byli. Byli i żydzi którzy mordowali Polaków....ale jakoś nie znam przypadku ,żeby żyd uratował Polaka chociaż tego nie wykluczam.
Tylko ,że znacznie więcej żydów brało udział w mordowaniu własnych współrodaków - np. oddziały kolaboracyjne agentury np. Żagiew, Trzynastka, grupa Lonka Skosowskiego lub udział w Holocauście Judenratów lub sadystycznej Żydowskiej Służby Porządkowej której sami żydzi i Polacy bali się bardziej niż gestapo - źródło "Kroniki getta warszawskiego" Emanuela Ringenbluma. Nie można również pomijać żydowskich zbrodni ( masakr ) dokonanych na Polakach w czasie II wś. w Nalibokach, Koniuchach ( w tym nawet na 1,5 rocznych dzieciach) w Drzewicy, Brzostowicy Małej, Świńskiej Woli, Rykach, Czortkowie itd. czy też np. masowych rabunków lub gwałtów dokonywanych min. przez oddział Zimchy Sorina na Polkach - były nawet oficjalne protesty Nowogródzkiego dowództwa AK do partyzantki sowieckiej której te żydowskie bandy podlegały. Długo można wymieniać ale dzisiaj jakoś pamięta się wyłącznie o Polakach wśród których proporcjonalnie było dużo mniej kolaborantów niż wśród żydów.
Ha, ha...tak, to prawda. Oni podlegali po ruskich. Tak to bywa w historii gdy żyd zabija to momentalnie staje się nie żydem ale obywatelem kraju w którym mieszkał przed wojną . Gdy zabija polski bandyta, to zawsze staje sie typowym przedstawicielem narodu polskiego. Samo życie.
Bo tu sprawa jest prosta! Ci tak "różnorodni" Żydzi chcą nas wydoić całkowicie niejednorodnie. Stąd takie przedstawianie sprawy...
Bardzo trafne spostrzeżenie! Masz całkowitą rację. Przecież nawet w Oświęcimiu nie mordowali Niemcy, tylko jacyś... naziści, ale w Jedwabnem to już "na pewno Polacy"... k... jak długo tak można
"Jedni Polacy Żydów ratowali, inni mordowali"... A czy jest znany choć jeden przypadek, że to Żyd uratował Polaka? Dlaczego tylko oni są od ratowania? Dlaczego nigdy nie mówi się o kimś uratowanym przez Żyda? Czyżby dlatego, że samo przez się rozumie się, że to goj jest do posług? Że ratowanie Żyda to wyjście na przeciw przeznaczeniu?
No tak - bo przecież to Polacy siedzieli w gettach i Żydzi powinni ich ratować przed nazistowskim Holocaustem? ;)
To się nazywa twórcza interpretacja historii.
Była też druga strefa okupacyjna - ZSRR. Tam Żydzi byli katami. To się nazywa twórcza interpretacja historii... Aj waje na cały świat, bo ich zabijali, ale jak oni zabijali, to głucha cisza, tak samo jak nad geszeftem holocaustowym....
Po prostu Żydzi?;) A nie stalinowscy oprawcy rozmaitego pochodzenia narodowościowego? Przecież ludność żydowska również nie była represjonowana. Dlaczego u ciebie głucha cisza na ten temat?
Tak, po prostu Żydzi. Do 95%. Jak się zna wasz charakter narodowy, to się od razu wie, dlaczego was tam tak dużo było! Możliwość pasożytowania na gojach, życie w luksusach, zero pracy.
"Do 95%"...? Czyżby wszystkich stalinowskich morderców? ;)
Przecież ludność żydowska również nie była represjonowana. Dlaczego u ciebie głucha cisza na ten temat?
Swoi swoich prześladowli? Dziwne, prawda? ;)
Ja wiem, jak "ludność żydowska była represjonowana". W głębokim stalinizmie, gdy Polak był trzymany za mordę, nawet pisnąć mu nie było wolno, synalkowie niejakiego Braude (to oczywiście przypadek), o którym pisał też Norman Davies, jeden studiował w Moskwie, drugi w Londynie. Dla wybhańców nie było żadnych ghanic. Dla nich wszystkie dhogi stały otwohem. Już międzynahodówka stahozakonna pothafiła o to zadbać. Jeden Braude w Moskwie, drugi w Londynie - bo nikthy nie fiathomo, jakh fiatherek zafieje... Takie to były "represje"...
Głosik ci się łamie ze wzruszenia. A może to mutacja?
Faktycznie masz omamy, że 95 % stalinowskich morderców było Żydami?
BUAHAHAHA .. ty... cieciu.. wiesz co to jest nauka zwana historią? Wiesz co znaczy świadectwo historyczne? Nikt ci nigdy nie powiedział, że historię bada się od wieków i że mamy od tego w każdym państwie wybitnych specjalistów? Że nie trzeba mieć w swoim życiorysie skopania dupy krzyżakom w 1410 na polach Grunwaldu, by mieć kompetencje do opowiadań na temat tej bitwy. W zasadzie guzik mnie obchodzi jaka wiedzę posiadasz. Wystarczy, że popisałeś się swoim skrajnym brakiem inteligencji na ciekawym poziomie.
za to ty wiesz wszystko, twój stary był cieciem na wojnie ,opowiedział ci jak było dlatego tak się znasz. obrażać to możesz swojego psa
spalmy wszystkie książki historyczne i podręczniki do historii, bo przecież nas tam nie było więc nie wiemy jak tam było :)
genialna logika!
A może ten film jest po prostu "antyludzki"? Nikt nie jest do końca dobry. Nawet sami bracia mało co się nie pozabijali. Ludzie nie są biali i czarni, tylko szarzy. Sami mogą wybrać, w jakim kierunku się udać.
Wzruszające! Ludzie nie są biali i czarni... Ale Żydzi są biali, a szczególnie gdy trzeba im bulić. Wtedy wszystko jest biało-czarne. A jak nie, to pada czarodziejskie zaklęcie, na które wszyscy mają przed nimi padać na ryja i wyskakiwać z kasy. Zaklęcie to "antysemita"...
A jak brzmi twoje "zaklęcie"? Coś a la " podły Żyd zawsze i wszędzie wrogiem nam będzie"? Pasownie? ;) Melodyjkę sam już wymyśl.
Słabo, agencie Hasbary... Będzie cię twój oficer prowadzący w Hajfie musiał nieźle zbesztać...
Ale dlaczego ktokolwiek ma mnie besztać za to, ze ty nie umiesz sklecić przyzwoitych rymów? I ciągle tej melodyjki nie ma ;(
Jaki jest Twój problem? To jest temat o filmie, i to fikcyjnym filmie, choć co prawda inspirowanym prawdziwymi wydarzeniami. Jeśli bierzesz go tak bardzo na serio, to mam pytanie: naprawdę masz czelność pisać coś takiego bez współczucia dla osób, które zostały zamordowane? Nie chodzi już o to, czy byliby to Żydzi, Polacy, czarnoskórzy, Azjaci... to nie ma żadnego znaczenia. Ale tak się złożyło, że byli to Żydzi. Nie wiem, kto chce od Ciebie cokolwiek "bulić", jeśli już o tym mowa, to może zainteresuj się polskimi politykami, jeśli Ci przeszkadza to, że ktoś Cię okrada.
Ale cóż, nie ma lekarstwa na bycie antysemitą więc co się będę wysilać :)
Tak, to jest "mój" problem i twój problem, bo to nie jest żaden fikcyjny film, ponieważ jego celem jest zupełnie NIEFIKCYJNE złupienie Polski.
Mam czelność, ponieważ tu nie chodzi o żadne wymordowane osoby, tylko o wyłudzenie pieniędzy od Polski przez menedżerów przemysłu Holocaustu, a poza tym Żydzi, którzy kreują się na jedyne ofiary, to dopiero mają za uszami (zbrodnie komunistyczne, zbrodnie w Palestynie).
A mnie gówno to zaklęcie "antysemita" obchodzi, zaklęcie, dzięki któremu Żydzi chcą wszystkich szantażować, żeby zapewniali im status świętych krów i im bulili.
Na pewno to nie jest mój problem :) Podejrzewam, że Twój też nie. Nie jestem lekarzem, ale dla mnie to wygląda jak schizofrenia...
Tak, to nie jest twój problem... Od tego jesteś, żeby tak myśleć i wyskakiwać dla Żydów z kasy.
Jest dokładnie na odwrót, ale NIGDY tego nie zrozumiesz, zanim nie poddasz się ostrej antysyjonistycznej detoksykacji...
Argument elfki77 stary jak świat i wybitnie prymitywny-choroba psychiczna oponenta w dyskusji-gratuluję elokwencji. Sam jestem Żydem i apeluję-Polska, oddaj majątki, które zagrabiłaś mojemu ludowi, zanim masa Izraelitów znowu zaleje wasze kija warte miasta. Nie zasługujecie na wolność-nie dorośliście do niej-samo to, że robicie w pierwszej kolejności filmy o tym, jak Polacy mordowali nas-Żydów jest skrajną głupotą i nieporozumieniem. Wiem, że więcej było przypadków ratowania Żydów przez Polaków(i chwała wam za to). Nawet nie potraficie zadbać o interes narodowy. Pomagacie mordercom waszych przodków zza wschodniej granicy(UPA i Wołyń-sprawa na którą przymykają oko wasze tzw.władze-pokazujecie jak ważni są dla was przodkowie-no tak-przepraszam tam zginęło 200 tys.zwykłych ludzi, gorszych od tych w Katyniu) podczas gdy cała Europa zapina was od tyłu. Biedaki. Szczerze wam współczuję. Jesteście pieskiem zachodu, który dostaje w dupę (przepraszam za określenie)za ich interesy, chociażby od Rosji, której tak nienawidzicie. Sprzedaliście swoją niepodległość traktatem lizbońskim. Władają wami śmiecie i sługusy. Otwórzcie oczy-wiem, to zaboli, ale wreszcie zobaczycie prawdę.
1. Polska nic wam nie zagrabiła. Oddać można tylko SPADKOBIERCOM. Żaden inny Żyd nic z takiego majątku NIE DOSTANIE, ponieważ prawo takiego czegoś nie przewiduje. Nikogo nie obchodzi, że wam się wydaje, że jesteście pępkiem świata i że Holocaust to jedyna zbrodnia sub sole, przez co należą wam się specjalne przywileje, bezkarność i bulenie.
2. Masa Izraelitów niczego tu nie zaleje, ponieważ Polacy się NA TO NIGDY NIE ZGODZĄ.
3. Reszta jakieś brednie. Przyjrzyjcie się lepiej waszej świetlanej przyszłości na Bliskim Wschodzie, jak się Arabowie wam w końcu dobiorą do dupy za wasze zbrodnie na narodzie palestyńskim. Jedno jest pewne: TU EXODUSU NIE BĘDZIE.
1. Polska nic wam nie zagrabiła. Oddać można tylko SPADKOBIERCOM. Żaden inny Żyd nic z takiego majątku NIE DOSTANIE, ponieważ prawo takiego czegoś nie przewiduje-mylisz się , bo przewiduje. Wielu Żydów(potomków tych, których pomordowali Naziści podczas wojny)odzyskuje, a co jeszcze zabawniejsze często majątki w Polsce odzyskują Niemcy-poczytaj o Agnes Trawny, bo jesteś niedoinformowany. 2.Masa Izraelitów niczego tu nie zaleje, ponieważ Polacy się NA TO NIGDY NIE ZGODZĄ. Hahahahahaha dobre, a na wejście Niemców się zgadzaliście, że weszli. Dobre, poprawiłeś mi humor. Polska ma śmieszną armię-każdy, kto chociaż trochę zna się na militariach to Ci powie. Chyba że liczysz na przyjaciół z NATO, ale wiesz na Francuzów i Anglików też liczyliście zaraz po wybuchu wojny. Poza tym NATO to też my, bo my to Stany, a Stany to my. Nawet nie masz pojęcia jakie wpływy mamy w USA. 3. Reszta jakieś brednie-to bardzo nieeleganckie i charakterystyczne dla prymitywów stwierdzenie-jeśli tak jest, to wykaż, a nie rzucasz puste słowa. Chyba że nie masz wiedzy-wtedy zamilknij proszę. Mówisz o Wołyniu, że to bzdura-cóż, nie dziwę się, pewnie nawet o nim nie słyszałeś zważając na poziom Twojej wypowiedzi. Kości Polaków leżą nadal w lasach, na polach i odłogach Ukrainy, podczas gdy J.Kaczyński ściska się na Majdanie z promotorami banderyzmu krzycząc : "Sława Ukrainie, herojom sława"(banderowskie zawołanie). Nikt nawet nie zadba o to, by ich pochować i postawić pomnik. Tyle jesteście warci. My przynajmniej dbamy o swoich i trzymamy się razem. Traktat Lizboński to też wg Ciebie bzdura-nie skomentuję tego. Rosja też wcale nie nałożyła embarga na polskie jabłuszka, tak?
Wylej z siebie więcej buty typu: "Poza tym NATO to też my, bo my to Stany, a Stany to my. Nawet nie masz pojęcia jakie wpływy mamy w USA". Chętnie tego posłucham, a myślę, że i inni, którzy mają do was jakieś strzępy sympatii, przejrzą na oczy, KIM WY JESTEŚCIE i to nie od dzisiaj, od wieków.
1. Tak! Odzyskują POTOMKOWIE, a nie jakiś inny pierwszy z brzegu Żyd, który chce tu założyć dynastię, żeby od nowa rządzić gojami.
2. Powiedz coś więcej o waszych planach wobec Polski. Robi się coraz ciekawiej...
3. O tak! Wy "dbacie o swoich i trzymacie się razem" - zawsze kosztem narodu, na którym PASOŻYTUJECIE. Stąd się bierze nienawiść do was, zawsze i wszędzie, gdzie się tylko pojawiliście. Tym razem też zanosi się na wielkie kłopoty, bo chyba nie liczysz, że Arabowie wam podarują wasze zbrodnie.
1.Od początku mi o to chodziło.
2.Nie masz pojęcia jak wielu Żydów i ludzi szlachetnego pochodzenia żydowskiego rządziło lub rządzi w waszym kraju(choćby prezydent Kwaśniewski-Stolzman, Kaczyńscy). Większość przedsiębiorstw jest naszych. Widzę, że zabór pojmujesz baaardzo dosłownie.
3.Dokładnie. My pasożytujemy na innych, wy na swoich. Pojedź za granicę i zobacz jak Polak Polaka traktuje. Przykre, ale prawdziwe. Arabów mamy w garści-uwierz mi Izrael ma jedną z najnowocześniejszych armii, poza tym mamy w Stanach swoich ludzi-również Żydów, często syjonistów. A jak za pewne wiesz USA ma najpotężniejszą armię na świecie. Szalom.
Widzę, że idzie ci coraz lepiej... Pewnie liczysz, agencie Hasbary, że głupiego goja w końcu sprowokujesz tymi bezeceństwami, które bezpardonowo wypisujesz, odfajkujesz zwycięstwo i od tej pory będziesz sędzią głupiego goja, który będzie ci się musiał tłumaczyć z "antysemityzmu"...
Napisz jeszcze, czy, skoro "my to Stany, a Stany to my", jest w USA jeszcze miejsce dla Amerykanów. Chętnie się dowiemy, jaki los im szykujecie...
Amerykanin. A kto to taki? USA to mozaika kulturowa(poza Izraelem to najwspanialszy kraj na świecie). Jest tam miejsce zarówno dla Afroamerykanów, białych-najczęściej spokrewnionych z Brytyjczykami lub Irlandczykami. Jest też sporo imigrantów. Nie brakuje też Polaków i ludzi pochodzenia polskiego. Nie ma tam jednak miejsca dla antysemitów! Z Ameryka to nasz wielki brat. Tam kwitnie tolerancja. Prawdziwa władza to taka, kiedy nieliczni wiedzą, że ją posiadasz. Pieniądz. Nawet nie masz pojęcia jaka to władza. No i o to właśnie mi się rozchodzi. Mój naród ma kasę i dlatego ma władzę-mimo że wielu nie zdaje sobie z tego sprawy, ale jeśli Cię to ciekawi odsyłam do lektury czasopism o tematyce finansowej lub poszperania w sieci. Dla przykładu, mój polski przyjacielu : 1939 roku Polscy Żydzi ( 3.5 miliona, czyli 10% ludności) mieli majątek o wartości 10 miliardów złotych, udział w handlu na 52%, w przemyśle i rzemiośle na 42%, do budżetu państwa wpłacali 28% wszystkich wpływów. Wśród lekarzy i adwokatów kolejno 33,5% to i 53% to Żydzi. Na 103 teatry 15 było żydowskich. To oni również wydawali 160 tytułów gazet i czasopism o dziennym nakładzie 790 tysięcy egzemplarzy. Wiem, że nieaktualne, ale robi wrażenie-teraz mamy się nieco lepiej. Szalom
Oseh shalom bimromav
Hu ya’aseh shalom aleinu
V’al kol V’al kol Yisrael
V’imru, amen.
Oby Izrael nadal rósł w siłę. Pozdrawiam, Zimmerman.
Jeśli jesteś Żydem (w co na 90% wątpię), to robisz dla swojego narodu złą robotę. Epatujesz szowinizmem i pogardą dla Polski. Lepiej się nie wtrącaj do polskich rozliczeń z antysemityzmem - sami sobie poradzimy. Zresztą "robocopo" to po prostu chory psychicznie człowiek.
1. Te bezeceństwa, które wypisał tutaj ten dureń, to 100% prawdy o Żydach.
2. Sami się rozliczycie z "antysemityzmem"? Jakiś trybunał reprezentujesz? Jak się rozliczycie? Zabronicie prawnie krytykowania Żydów, a może samo wypowiedzenie słowa "Żyd" spenalizujecie, już nie wspominając o przypominaniu o konflikcie interesów, czy też o żydowskich wyłudzaczach?
3. To "po prostu chory psychicznie człowiek" - badałeś mnie? Lekarzem jesteś? Stopień naukowy i specjalizacja!
Mniejsza o pretensje do kraju - ja też je mam (do Palestyńczyków też, jakkolwiek to polityka Izraela zbiera główną część winy). Tu chodzi o klasyczny, najgroźniejszy, antysemityzm. Izrael to polityka a antysemityzm to nietolerancja - a tej nienawidzę.
Z "robocopo" nie dyskutuj, bo to choryczłowiek.
Jakoś nie potrafię doszukać się w tym potoku szowinistycznych egzaltacji... odpowiedzi na moje pytanie: Skoro "Stany to my [Żydzi], a my to Stany", to gdzie jest tutaj miejsce dla Amerykanów? Jaki los przewidzieliście dla Amerykanów? Pisz śmiało, folguj sobie, ile wlezie, przecież cały świat już należy do was, więc co będziesz się mitygował? Pisz wprost, co zrobicie z pozostałymi gojami...