i może paść z ust tylko zdeprowanego/zakompleksionego człowieka
Co do waszych ciekawych wypowiedzi na temat "św." Żydów:
"Już we wrześniu 1939 r. w Jedwabnem powstał silny ruch oporu, który uformował się z uczestników podwarszawskich szkół wojskowych. We wrześniu 1939 r. Jedwabne zajęli Niemcy, a następnie odstąpili je Rosjanom. Po wejściu Rosjan natychmiast z urzędów zwolniono Polaków i wszystkie urzędy, łącznie z miejskim, obsadzili Żydzi. Otrzymali oni od Rosjan broń i utworzyli miejscową milicję. Sporo młodych Żydów wstąpiło do NKWD, do Komsomołu, do partii bolszewickiej. W Jedwabnem Żydzi utworzyli listę Polaków do wywózki na Sybir i bezpośrednio ją nadzorowali. Komisarz spod Moskwy, zapytany przez Polkę wytypowaną wraz z rodziną do wywózki, skąd zna szczegóły dotyczące liczby osób w jej rodzinie, skąd wie, że posiada konia i wóz, na który mają się załadować, odpowiedział: "To nie my przywieźliśmy ze sobą swoje sobaki, to wy macie tu swoich Jewrejów".
Żydzi odegrali szczególną rolę w ujawnieniu i rozbiciu polskiego ruchu oporu przez NKWD i Armię Czerwoną. Doszło do walki, w której zginęli partyzanci i enkawudziści. Doszło do aresztowania księdza Szumowskiego związanego z ruchem oporu. Został on wywieziony do Mińska Białoruskiego i rozstrzelany.
Według informacji zawartych w wydanym przez MON w 1974 r. dzienniku wojennym generała pułkownika Franza Haldera, w tomie trzecim, zatytułowanym "Od kampanii rosyjskiej do marszu na Stalingrad, 22.06.1941 r. - 29.09.1942 r.", gdy Niemcy uderzyli na ZSRS w czerwcu 1941 r., za Białymstokiem wytworzył się stały front. Niemcy otoczyli jednostki NKWD. W dwóch kotłach prawdopodobnie znalazło się od sześćdziesięciu do stu jednostek NKWD, wśród których Wehrmacht zidentyfikował kilkadziesiąt żydowskich jednostek NKWD."
Sedno cytatu. Ciekawe jak zachowalibyście się w stosunku do sąsiada przez którego Twoja rodzina została wywieziona na Syberię? bądź zginęła z ręki Armii Czerwonej tylko i wyłącznie przez wydanie Polaków przez Żydów. Nawet nie chce mi się wypowiadać na temat aktualnej polityki dotyczącej PALESTYNY. "ZIEMIA OBIECANA"? heh. "Św. Żydzi!". Jakim prawem Żydzi mogą bezkarnie wkraczać na teren innego państwa? Dodatkowo nazywać mieszkańców tych ziem "terrorystami"! Link pod spodem.
http://demotywatory.pl/3854686
Szkoda zachodu na próby dotarcia do nich. Są to osobnicy z klapkami na oczach i okrzykiem "moja racja jest mojsza niż twojsza" na ustach albo nawet gorzej bo świadomi prowokatorzy i trolle, dla których pisanie durnot na forach/portalach to zawód i źródło utrzymania.
Też gdzieś czytałam, że do akcji w misjcowości Jedwabno doszło tylko dlatego, że tam roilo sie od szpiegów i sprzedawczyków. Polacy zdecydowali się porachować po trzecim razie próby zgobuenia trupu przed szpiegami, którzy krok w krok śledzili ich i podłuchiwali.
Żydzi są tak samo winni tutaj, a wybieralnie ich jest jakąś kpiną. Żydzi mieli naprawdę wiele wygodnych praw, by mogli żyć spokojnie, ale nie.
W ogóle cięzko się ustosunkować do takich ludzi co nie dość, że donoszą na gospodarzy kraju, którzy naprawdę wykazali się nie lada wyrozumiałością pomgając im się ukrywać, ale i też sprzedawali własny. Hitler miał własna rmię szpiegów Żydowskich, którzy swoich sprzedawali.
Można by powiedzieć, że sami są sobie winni. Ja tam ich przestałam żałować, gdy się więcej faktów im niesprzyjającym dowiedziałam. Palestyńczycy są Semitami rownież, zatem paradoksalnie, Izrael także jest antysemicki z tą polityką wycelowaną przeciw Palestyńczykom.
Pewnie jakiś kolejny bożek (obok min. Palikota i Che Guevary) lewackiej młodzieży.
karachan, imageboard odpowiedzialny za zlapanie testovirona. lirycznego wandala laatwo namierzyli, poczytaj se w google bys wiedzial co cie czeka
Każdy naród ma na sumieniu rożne przewinienia na koncie, naród żydowski nie odbiega pod tym względem od normy.
Na te kwestie trzeba spojrzeć może nie grupowo lecz jednostkowo. Co komu przyjdzie z oskarżania i szkalowania całych narodów skoro naród składa się z pojedynczych jednostek często anonimowych z lat wcześniejszych pamiętając o historii.
Kwestia żydowska to sprawa złożona i wielowątkowa, zbyt złożona jak na prosty mózg człowieka który pisze takie naiwne komentarze.