7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 157259
6,9 53 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

kulturalnych i wykształconych żołnierzy niemieckich w okresie między wrześniem 1939, a majem
1945 roku. Tyle w temacie.

PS. A szanowną cenzurę proszę o uzasadnienie, co w tym wpisie jest niezgodnego z
regulaminem, hę?

ocenił(a) film na 10

Ja czekam na film, gdzie holocaust nie dotyczy Żydów, ale ludności nieżydowskiej, która jest prześladowana przez wyznawców judaizmu - film byłby baaardzo kontrowersyjny, ale pokazałby to, o czym pisałam wcześniej w innym temacie - prawdziwy obraz ludzkiej natury.
Droga cenzuro, proszę mnie źle nie zrozumieć!

użytkownik usunięty
Algidziak

A kto Twoim zdaniem sfinansuje ten film? Któraś z koszernych wytwórni filmowych? Palestyńczycy to zwierzęta, Żydzi to nadludzie - i tego się trzymajmy, jeżeli nie chcemy być "antysemitami". :)

ocenił(a) film na 10

Też nad tym myślałam. Niestety ludzie są zbyt dumni, aby poruszać trudne tematy. Piszę tu nie tylko o Żydach, Polakach, ale i o innych narodach. Wystarczy spojrzeć jaką dyskusje wzbudził ten film....

ocenił(a) film na 3

Obyś tego w złą godzinę nie wypowiedział.

ocenił(a) film na 8

A po co czekasz na taki film? :)
Nie wiem, czy masz jakąś wiedzę historyczną, ale materiał na film o polskich bandytach, którzy kulturalnych żołnierzy niemieckich mordowali, z powodzeniem by się wśród faktów znalazł.
To zresztą nic dziwnego, nawet jeśli większość wojskowych kulturę ma jak ty, to jednak było tych Niemców w Polsce sporo i kulturalni się trafiali. Fakt, że Polacy byli u siebie, nie zrobił z nich nagle kulturalnych i wykształconych (do dziś nie jesteś, a ile to od wojny!), odsetek bandytów był zapewne z dzisiejszym porównywalny, a jeszcze dostawali wsparcie. Ba! Do dziś się wybiela bandytów z okresu wojny.

Gdzie zatem problem w zrobieniu w filmu na podstawie faktów? A w tym, że to fakty niewygodne. Chciałoby się okłamać ludzi, że wszystkie fakty są wygodne? Tylko głupszych można. Gdybyś tak kiedyś pisał o filmie, że jest dla mniej inteligentnych, pomyśl o swoich wypowiedziach, że one też.