PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156983
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Najlepszym dowodem na to, że Pokłosie było potrzebne jest fakt, że będąc zwyczajnie fabularnym
obrazem prowokuje do "walki" uzurpujące sobie patriotyzm środowiska skrajnie nacjonalistyczne,
a czytając to forum powiedziałbym nawet szowinistyczne.

Wstyd mi za Was, obywatele Rzeczpospolitej (bo nie zasłużyliście na nazwanie "Polakiem")!
Wstyd mi, bo jeżeli my nie mamy w sobie na tyle godności by przyznać się do Jedwabnego i Akcji
Wisła, to nie mamy prawa wymagać, by Rosja przeprosiła za Katyń, a Ukraina za Rzeź Wołyńską.

ocenił(a) film na 1
BastekNT

http://wolyn1943.eu.interii.pl/artykuly.html - tak, przepraszajmy za to że broniliśmy się przed zwyrodnialcami nabijającymi dzieci na pale. Przeprosiny za "Wisłę" ? Ty jesteś chory psychicznie ?

ocenił(a) film na 8
New_World_Order

Źle wyszło zestawienie Wisły z Jedwabnem. Nie chodziło mi o przepraszanie, a jedynie o uznanie faktu, bo z jego negacją spotkałem się w którymś wątku na forum tego filmu.

ocenił(a) film na 1
BastekNT

10-15 tys zabitych w odwecie i obronie przed psychopatami, którzy wymordowali 200 000 ludzi w sposób który trudno opisać - za to mamy przepraszać ? Za samoobronę przed zwierzętami ?