... taki normalny złodziej to najpierw obserwuje obiekt swojego zlodziejstwa analizuje co gdzie kiedy no i sie wlamuje i tam zaj**e jakies co cenniejsze rzeczy.A Żyd też tak troche robi tylko u żyda to złodziejstwo nie polega na wybijaniu szyby tylko na imputacji tez na podstaiwe których należy sie przekazanie w posiadanie jakiegoś majątku przykładowemu żydowi.Czyli oni sie od złodziei róznią tym że żeby coś ukrasc to nie wybijaja szyb jak klasyczny złodziej tylko legalizują prawnie cały proces na podstawie którego im sie należy coś co oni uważają że im sie należy.Idea złodziejstwa jest ta sama generalnie tylko różne metody.
Tylko żeby jakiś pożyteczny idiota/lewak/komunista/pedofil nie pomyślał ( i nie napisał), że to antysemityzm. Skąd! To tylko takie rozważania: trzeźwe, racjonalne, rzeczowe, pozbawione jakichkolwiek wrogich sentymentów (miłość bliźniego rzuca się w oczy bardzo wyraźnie), oparte na wnikliwej obserwacji rzeczywistości i zagrożeń, które czyhają na naszą biedną, ukochana Ojczyznę. I trafne (jakże bezpardonowo celne!) wskazanie naszego największego, śmiertelnego wroga.
Chciałoby się zakrzyknąć: wujciu Adolfie, gdzieżeś, ty gdzie, ukochany??? (chlip).
Bardzo dobrze posługujesz sie ironią a to cechuje wielkich cyników.Niestety ale trudno już zaklinać rzeczywistość i twierdzić że żydzi są takimi ofiarami jak z siebie robią bo to prawda a nie w celach różnych korzyści.Jacy oni są naprawde to pokazali ostatnio bombardując szkoły i jakieś obiekty ONZ - czyli wogóle złąmali prawo międzynarodowe.Ale nikt im nie zwróci uwagi bo im wolno wiecej jak to żydom bo oni są najważniejsi a cały świat jest takim mało atrakcyjnym dodatkiem do żydów.
To dlatego nie po drodze im z Ruchem Narodowym. Gdy RN dojdzie do władzy, setki tysięcy żydów, wrogich naszemu narodowi (z instytucji państwowych, antypolskich stowarzyszeń, fundacji, jak i pseudonaukowców na uczelniach itd.), straci źródło intratnego dochodu.
Byłoby pięknie ale RN nie dojdzie nigdy do władzy niestety. Popierałem ich ale ich przywiązanie do Kościoła - strasznej organizacji jest dla mnie nie do zaakceptowania
Czołem Wielkiej Polsce !
Komunistyczna ciota jesteś a nie żaden Narodowiec. Ruch Narodowy to naród. Naród to wiara katolicka. Nie jesteś lepszy od naszych okupantów. Oni wiedzą najlepiej, że Polacy są jeszcze narodem tylko dzięki KK. Walcząc z kościołem, niszczysz Polskę.
Widzę że dla ciebie ważniejsze jest kazanie niż opracowaania historyczne. Żal mi takiego człowieka który daje się manipulować. Żyj dalej w swoim świecie - nie zapomnij dać dziś na tacę :) Oczywiście żart bo przeżywasz tą chwile pewnie już od wczoraj. Tak na marginesie do komunizmu mi daleko :).
Opracowania historyczne? Jakie? Komunistyczne antypolskie kłamstwa? Rzuć parę przykładów idioto. Liberalna czy komunistyczna ciota niczym się nie różnią.
Typowy polski katol - agresja na całego. To może inaczej co takiego zrobił kościół dla Polski ? (oczywiście pozytywnego). Bardzo chętnie poczytam.
Dlaczego uważasz, że jestem katolikiem? Masz jakąś obsesję? Wyluzuj. Katolickie "dobroty" nie mordują podobnie jak robili to Niemcy, żydzi i Rosjanie.
Ty zacząłeś pluć na KK: "do Kościoła - strasznej organizacji jest dla mnie nie do zaakceptowania". Powiedz dlaczego nienawidzisz katolików, którzy stanowią ponad 90% naszego społeczeństwa? Podaj te swoje "opracowania historyczne".
Bo gdybyś był emocjonalnie nie związany z kościołem to olałbyś moją wypowiedź. Kościół i jego zwolennicy wymordowali przez wieki wystarczająco wiele niewinnych istnien ludzkich. Oczywiście zaraz powiesz że to kłamstwa i mam podać nazwiska ofiar :). 90 % + to jest owszem ludzi ochrzczonych natomiast uczęszcza na msze i się udziela około 30 % i wciąż spada :)
Takiego prymitywnego komunisty to faktycznie nie widziałem tutaj jeszcze. Twierdzisz, że "Kościół i jego zwolennicy wymordowali przez wieki wystarczająco wiele niewinnych istnien ludzkich". Masz jakieś podstawy by twierdzić, że polski KK dokonał jakichś niecnych czynów? Możesz podać jakieś przykłady? Czyżbyś był zwykłym komunistyczno liberalnym (nie wiadomo co gorsze) oszczercą?
Wiesz co to jest społeczeństwo obywatelskie? Pewnie nie bo skąd u komunisty miałaby być taka wiedza. Nie pozwalam po prostu by jakiś komunistyczny oszołom, szkalował instytucję (KK) dzięki której naród polski przetrwał rozbiory i czasy komunizmu.
KK jako instytucja jest nadzorowany z watykanu. Jeśli chodzi o rozbiorry to papież się za bardzo nie wstawił za Polską, może był zajęty akurat inkwizycją i zaborem dóbr. Natomiast jesli chodzi o czasy komunizmu to Naród przetrwałby ten czas okupacji sowieckiej i bez kościoła. Kościół wcale nie wspierał Polaków bo miał dobre serce tylko jechał na tym samym wózku co Polacy. Komuniści zwalczali go a wiec naturalną koleją rzeczy było że ludzie darzyli go sympatią. Może za naszego życia ktoś wykradnie archiwa watykańskie bo te jako takie same z siebie nie zostaną nigdy otwarte. Chętnie poczytam o tym jak Watykan pomagał uciekać nazistom do Argentyny. :)
Teraz wracając do rozbiorów.
I rozbiór Polski - Papież Pius VI 24 lutego 1792 skierował do Katarzyny II podziękowanie, w którym nazwał ją heroiną stulecia i sławił jej podboje. Wśród nich wymienił pierwszy rozbiór Polski
Konfederacja targowicka - "Papież Pius VI pobłogosławił targowicę i wyraził życzenie: aby stworzenie konfederacji stało się początkiem niewzruszonej spokojności i szczęścia Rzeczypospolitej"
Zeby nie było - przypomnę fakt że III Rozbioru Rzeczypospolitej Watykan nie uznał. Cos by się jeszcze fajnego znalazło z podobnych kwiatków. Zastanawiam się czy jako Obywatel popierasz UE ? hmm ??
Nie odpowiedziałeś na pytanie. Twierdziłeś, że "Kościół i jego zwolennicy wymordowali przez wieki wystarczająco wiele niewinnych istnien ludzkich". Masz jakieś podstawy by twierdzić, że polski KK dokonał jakichś niecnych czynów? Możesz podać jakieś przykłady?
Jeśli chodzi o UE to podzielam pogląd RN, że powinna to być unia ojczyzn a nie burdel multikulti. Uważam także, że w UE, Niemcy nie powinni stanowić siły przewodniej. Traktat unijny powinien to uwzględnić. Historia pokazuje, że Niemcy nigdy nie przyczynili się w jakikolwiek sposób do rozwoju. Przeciwnie. A ich ludobójstwo dyskwalifikuje ich w tej roli.
Jasnę że mogę i ci wypunktuję natomiast wiem ze jako fanatyczny katol wszystkiemu zaprzeczysz - Zapewne u ciebie ziemia jest płaska :) a wiec...
Prześladowanie tzw. pogan: od chwili, gdy za sprawą Konstantyna Krk stał się religią panującą, przez kolejne 15 wieków prześladował wszystkich bez wyjątku innowierców; w ten sposób eksterminował całe narody. Całkowita zagłada dotknęła m.in. Prusów i Jaćwingów
Prześladowanie heretyków, tj. chrześcijan ewangelicznych, m.in. krwawe łaźnie zgotowane waldensom, katarom, protestantom, noc św. Bartłomieja w Paryżu, czyli słynna rzeź 3 tys. hugenotów z podjudzenia papieża Grzegorza XIII;
Krucjaty, nie tylko przeciwko muzułmanom (ok. 1 mln ofiar), bo nawet przeciw katolikom (krucjata aragońska), gdy chodziło o pieniądze i wpływy;
Święta Inkwizycja, czyli zbrodniczy system śledczo-sądowy; szacunki minimalne mówią o dziesiątkach tysięcy, a szacunki maksymalne o liczbie przekraczającej milion straceń; Osobiście uważam że ofiar było milion +
Wojny religijne: dziesiątki milionów ofiar – np. podczas katolicko-protestanckiej wojny trzydziestoletniej (1618–1546) na wielu obszarach Europy wyginęło ponad 50 proc. populacji.
Eksterminacja Indian: po odkryciu Ameryki uznani przez Krk jako istoty bez duszy, a więc nie ludzie. W wyniku planowego wyniszczenia całych narodów (aby zrobić miejsce dla białej rasy) chrześcijańscy konkwistadorzy i misjonarze wymordowali ponad 70 milionów Indian. To największy holokaust w dziejach ludzkości. 70 mln to bardzo ostrożne szacunki, badacze podają tez ok 112 mln osób w tym dzieci, kobiety i starcy).
Wspieranie faszyzmu i dyktatur: wszelkie prawicowe dyktatury były miłe papiestwu; tym milsze, im dyktatura była silniejsza. Salazar, Franco, Hitler, Mussolini – wszyscy ci krwawi dyktatorzy mogli liczyć na względy Watykanu.
Wykorzystywanie seksualne dzieci. W USA, gdzie wybuchła afera, co 20 ksiądz katolicki wykorzystywał seksualnie małych chłopców i dziewczynki. Przyjmuje się, że skala zjawiska molestowania seksualnego przez kler Krk dotyczy nawet 5 milionów dzieci.
Wciąż trudna do oszacowania liczba gwałtów i molestownia seksualnego polskich dzieci przez księży z powodu zatajania takich przypadków przez kościół polski.
Teraz zażądaj dowodów :)
Pracujesz w IPN-ie? To ma być przykład jak w IPN-ie tworzy się "nową" historię?
A teraz napisz coś na temat. Przypomnę: "Masz jakieś podstawy by twierdzić, że polski KK dokonał jakichś niecnych czynów? Możesz podać jakieś przykłady?"
Zażartowałem sobie i trafiłem? IPN tworzy taką antypolską "gadzinówkę"?
Nadal nie odpowiedziałeś na pytanie: "Masz jakieś podstawy by twierdzić, że polski KK dokonał jakichś niecnych czynów? Możesz podać jakieś przykłady?"
Fajnie by było pracować w IPN :) , przykłady znajdziesz w codziennej prasie - pozdrawiam
Nie musisz się wykręcać. Z antypolską postawą IPN można się spotkać na co dzień.
Nadal nie odpowiedziałeś na pytanie: "Masz jakieś podstawy by twierdzić, że polski KK dokonał jakichś niecnych czynów? Możesz podać jakieś przykłady?"
Sam masz postawę antypolską matole !! Dobro Rzeczpospolitej nie idzie w parze z dobrem kościoła talibokatolu
Niestety, w Polsce nie ma ani jednej państwowej instytucji, która byłaby wolna od wpływu politycznych graczy, czyli bliżej nam w tych zależnościach do Rosji niz EU. Powołanie IPN miało szczytny cel, ale wkrótce się okazało, że na żądania polityków zaczęli wyciągać teczki i w zasadzie szantażować (niby naukowo) zainteresowanych. Z nauką to nie ma nic wspólnego.
Natomiast co do znaczenia Kościoła w dziejach Polski to uważam, że był w przeszłości ogromny. Po 123 latach niewoli potrafili nasi dziadowie zjednoczyć polskie ziemie, a w zasadzie tym co łączyło ich była wiara. A jak szybko można zdemolować państwo, to widać po rządach Tuska i to w ciagu 7 lat.