my polacy powinnyliśmy wtydzić się tych wszystkich okrutnych zbrodni jakie popełniliśmy w czasie drugiej wojny światowej. Winę za zagładę Żydów ponosi polskie społeczeństwo, antysemickie AK i jeszcze trochę jacyś bezpaństwowi naziści (czyli chyba też polacy?). A najgorsze jest to, że w 99% ciągle jesteśmy antysemitami nie potrafiącymi rozliczyć się z własną krwawą przeszłością. Nasi ojcowie to mordercy wojenni, którzy mordowali kobiety i dzieci tylko dlatego, że byli pochodzenia Żydowskiego, a my antysemityzm wyssaliśmy z mlekiem matki. Bo polskość to nienormalność i nienawiść do Żydów.
Takie wnioski wyciągnełem z tego filmu.
Jak można znaleźć aktorów i środki na takie ścierwo?!
Połowa ''polskich'' aktorów ma żydowskie korzenie, a kasa na niszczenie Polski i Polaków zawsze się znajdzie :) nawet z samej Moskwy.
Na film o Roju nadal nie ma kasy. A czemu ?
Bo Żydzi nie zamierzają się nigdy rozliczyć z ich żydowskiego UBeckiego rodowodu. Ze wspierania Sowietów i NKWD na ziemiach polskich. A przede wszystkim nie zamierzają się rozliczać z mordowania polskich patriotów.
Norma, ale co się dziwić. Gruba Kreska otworzyła niebiańskie bramy dla starych stalinowskich żydluchów.
Stąd także Michnik może wydawać swoją faszystowską gebelsówkę.
To dobre wnioski wyciągnąłeś. Powiem więcej, film jest zrobiony po to, żeby cały świat takie wnioski wyciągnął.
No niestety, wystarczy komuś pomachać grubą kasą przed nosem i zrobi taki film. Najbardziej mnie boli, że polscy filmowcy, kręgi artystów opluwają sami siebie. Czy oni zdają sobie sprawę z konsekwencji, które ich czekają? Jak gromy spadną na Polską to niby im się upiecze? Jestem zażenowany, że dajemy tak się poniewierać, wiedząc jaka jest prawda tamtych czasów.
Polacy antysemici a co antypolonizm nie istnieje?? To żydzi nas bardziej nienawidzą niż my ich taka prawda. A co do filmu to gniot mam nadzieję że ni będzie pokazywany a szkołach!
Żebyś się nie zdziwiła. Bo pewnie będzie.
Ale co by nie mówić o naszym śmiesznym narodzie, którego tak bardzo musimy się wstydzić we Wspianiałej i Nowoczesnej Europie- mamy też w naszej historii wybitne postacie. Patrz najnowszy film Pana Wajdy pt. "Agent Bolek", na który niebawem tłumnie udadzą się szkolne wycieczki.
Boże, widzisz i nie grzmisz. Kolejny sprzedajny matoł, którym ma robić syf na forum, sztucznie kajać się i fałszywie pisać jak to mu wstyd, że jest Polakiem. Po pierwsze i najważniejsze kmiocie, to ty nigdy Polakiem nie byłeś i nie będziesz. Za wysokie progi na twoje świńskie nogi. Jak ci tak dobrze w tej Europie to poczekajmy z 50 lat kiedy to muzułmanie opanują twój umiłowany "Zachód". Wtedy będziesz miał tą swoją wspaniałą nowoczesność, he he he.
On to napisał ironicznie ,przeczytaj jeszcze raz ... ale ładnie zobrazował jak ten film oddziaływuje na proste umysły.
Może, trudno odróżnić bo każdy nawiedzony fan tego syfa pisze takie bzdury, że brzmi to jak ironia.
Byłem i jestem Polakiem. Inteligencja jest tym co pozwala dostrzec ironię.
A rzeczywistość, która mnie otacza jest tak groteskowa, że można się z niej tylko śmiać. Czekam na "Układ zamknięty" i liczę, że wreszcie zobaczę film, który pokazuję naszą rzeczywistość.
Wybacz za pomówienie, byłem zmęczony i nie doczytałem ostatniego zdania posta. Oczywiście podpisuje się pod nim.