film świetny. ale jak chciałam znaleźć film , gdzie Źydzi opowiadają o swoich przewinieniach
wobec Polaków to znaleźc nie mogę.
Naliboki i inne wsie które żydowskie komando śmierci braci Bielskich wymordowało w 1943 więcej niż kilkuset Polaków?
W przeciwieństwie do niemieckiej zbrodni w Jedwabnem ta zbrodnia akurat miała miejsce więc raczej przebija spokojnie zarówno fikcję Pasikowskiego jak i bajki Grossa jeśli idzie o siłę rażenia:).
Bracia B i reszta dzielnych komandosów wywodzili się z tych okolic więc prawie idealnie pasuje:).
Sęk w tym że film sam w sobie dobry - to że tematyka jest zakłamanym szajsem nie wyklucza reszty:).
Wciaz uposledzeni powtarzaja swoje klamstwa? Przeciez udowodnilem ci, matolku, ze zmyslasz sobie. Klamstwo na klamstwie, w stylu propagandy bolszewickiej. Nic innego nie potrafisz? Przeciez ustalono juz, ze dowodcami oddzialow sowieckich dokonujacych zbrodni byli ludzie pochodzenia bialoruskiego, zas oddzialu Bielskich prawdopodobnie, wg historykow, tam w ogole tego dnia nie bylo. Zatem do czego uposledzeni sie odwoluja? Do jakich zrodel? Umieja tylko klamac nieustannie?
"Wciaz uposledzeni"
Nie pisze się uposledzeni tylko untermensche mój ty drogi misiu o małym rozumku - po co chodzisz na zajęcia o stosowaniu tępej propagandy by potem taki blamaż robić:).
"jak już powtarzaja swoje klamstwa"?
A jakie konkretnie królu złoty:)?
" Przeciez udowodnilem ci, matolku"
Nigdy nie przepadałem za Koziołkiem więc nie do mnie z tymi bredniami kochany:).
"ze zmyslasz sobie. Klamstwo na klamstwie"
Gdzie i kiedy:)?
"w stylu propagandy bolszewickiej".
Powiedział gość chcący wyrzucać ludzi prewencyjnie do psychuszek jak to masz w zwyczaju sugerować w co drugim poście sugerując to osobom z punktu widzenia medycznego zdrowym na umyśle. Jak już ktoś ma bolszewicki tok rozumowania to tylko wy Towarzyszu:).
"Nic innego nie potrafisz"?
Umiem powiedzieć wierszyk i ładnie zaśpiewać. Wystarczy na początek:)?
"Przeciez ustalono juz, ze dowodcami oddzialow sowieckich"
znaczy rozumiem chodzi o bandyterkę komunistyczną bo ciężko taką chołotę nazwać "oddziałem jak w wypadku zorganizowanej Armii Czerwonej.
"dokonujacych zbrodni byli ludzie pochodzenia bialoruskiego"
Gdzie ustalono a nawet gdyby to w jaki sposób jednoznacznie wyklucza to że Białorusin może być żydem - ładnie to stosować rasizm z góry narzucając komuś to czy może kimś być czy nie:)?
" zas oddzialu Bielskich prawdopodobnie, wg historykow, tam w ogole tego dnia nie bylo".
Nauka radziecka zaiste jest czymś doskonałym - Bielscy to byli ludzie współpracujący w komunistyczną partyzantką i nie raz współpracowali w eksterminacji ludzi którzy im nie sprzyjali - polskie wsie których mieszkańcy nie chcieli wspierać nie chcąc zemrzeć z głodu są tego doskonałym przykładem.
"Zatem do czego uposledzeni sie odwoluja"?
Untermensche przypominam drogi Towarzyszu"
"marny z ciebie :)"
Sprawdź lepiej czy mamusia nie woła na obiad i odrób lekcje - 4 klasa podstawówki to już naprawdę poważnie wyzwanie i nie zmarnuj życiowej szansy.
"Do jakich zrodel?"
Chyba srakich bo to chyba ja pytałem ciebie o źródła dowodzące całej wielkości i mądrości nauki radzieckiej:).
"Umieja "tylko klamac nieustannie"?
Szatan cię opętał czy co? Ilu was tam jest że mówisz do siebie przed monitorem. Duchu nieczysty - natychmiast zostaw wspaniałą i krystaliczną duszę pera333 - to jeszcze niewinne dziecko i nie powinien swojej cnoty zostawiać tobie i reszcie pomiotów.
Nie martw się - Ojciowie Merrin i Lucas Trevant już jedą na sygnale by przeprowadzić rytuał i uwolnić ciebie od tych złowrogich sił.
WYTRZYMAJ !!!
Znowu festiwal debilizmu. Totalny belkot bez jakiegokolwiek sensu. Przeczytalem trzy zdania, pomijajac cytaty, i sobie odpuscilem. Musisz mi wybaczyc.
Facet, z taka polszczyzna jaka tu prezentujesz naprawde musiales miec GIGANTYCZNE problemy w szkole. Pewnie czules sie przesladowany przez nauczycieli ;) Jeszcze raz wiec zapytam - kogo obwiniasz za swoje niepowodzenia w zyciu?
"Znowu festiwal debilizmu".
Masz rację - oglądanie twoich niskolotnych wypocin jest więcej niż np. oglądanie Gali Oscraów - przynajmniej jest zabawnie:).
"Totalny belkot bez jakiegokolwiek sensu".
No za to to miej pretensje do swoich nauczycieli że twój słowny ślinotok nie ma ŻADNEGO sensu:).
"Przeczytalem trzy zdania"
Ludzie - małpy ewoulują - toż to sam Cezar gotuje się do zgotowania zagłady ludzkości!
"pomijajac cytaty, i sobie odpuscilem".
Spokojnie - jeszcze 100 tysięcy lat ewolucji i twoi potomkowie będą w stanie wygrać walkę o ogień:).
"Musisz mi wybaczyc".
Przyjmuje twoje przeprosiny ale zaprzestanie pisania tych głupot przez ciebie było by bardziej szczere:).
"Facet"
Mówiąc szczerze jestem 80 letnią staruszką podszywającą się pod młodego człowieka.
"z taka polszczyzna jaka tu prezentujesz naprawde musiales miec GIGANTYCZNE problemy w szkole".
Z całym szacunkiem ale auto korekta jaką mam zamontowaną przy pisaniu sprawia że nie popełniam błędów. Fakt - czasami połowa moich postów ma masę błędów na czerwono ale to tylko cytaty z ciebie. Nie możesz obwiniać inncych że masz pisownię przy której Tytus de Zoo mógłby rozłożyć na łopatki profesora Miodka.
"Pewnie czules sie przesladowany przez nauczycieli ;)".
Nauczyciel od WF mnie zgwałcił - nie mogę już tego ukrywać:(. Cieszę się że tak czuła i pełna humanistycznej empatii osoba jak ty pomogła mi wyrzucić to z siebie:).
"Jeszcze raz wiec zapytam"
A gdzie było pierwsze pytanie?
"kogo obwiniasz za swoje niepowodzenia w zyciu"?
Nikogo bo jestem na teraz zdecydowanie zadowolony ze swojego życia, mam pozytywnych znajomych i zadowalającą pracę. Natomiast nie mam pojęcia dlaczego twój żywot jest tak marny że swoje niepowodzenia i brak kolegów i dziewczyny musisz odreagowywać na zwykłych ludziach którzy po powrocie z pracy czy spotkaniu ze ze znajomymi chcą podyskutować na portalu o różnych filmach i ludziach kina.
Współczuję ci i na wypadek gdybyś się ocierał o myśli samobójcze typowe dla depresyjnych nieudaczników to napisz do mnie to cię pocieszę - zdaję sobie sprawę że tacy przegrańcy jak ty potrzebują czasem pocieszenia i przytulenia od osób którym bardziej się powiodło:).
Pozdrawiam.
A czy znasz jakis przypadek by mala spolecznosc zydowska dokonala masakry swoich polskich sasiadow? Tylko bez mitologii i plotek - konkrety, fakty, udokumentowane zdarzenia prosze.
Ależ per333 zdarzenia opisane w książkach Grossa są właśnie takim nieudokumentowanym, nie popartym faktami stekiem bzdur. Udowodniono mu zresztą fałszerstwo. Poza tym miało być w Jedwabnem ok. 1600 pomordowanych żydów, gdy podczas ekshumacji okazało się, że jest ok. 200, przerwano ekshumację - dlaczego? Ponieważ nie pasowało to do koncepcji Izraela (czy może amerykańskiej organizacji 'Holokaust', dokładnej nazwy nie pamiętam). Oczywiście, gdyby okazało się, że pomordowanych jest więcej niż 1600, wówczas ekshumacja trwałaby w najlepsze. A tak? Trzeba było sprawie łeb ukręcić.
Oczywiście Żydzi mordowali Polaków, a nawet Żydów. O czym możesz się dowiedzieć chociażby z - to pierwsza książka, która przychodzi mi na myśl - 'Żydzi przeciw Żydom. Zbrodnie żydowskiej policji, Judenratów i żydowskich kapo' Jerzego Roberta Nowaka, w której autor przytacza wspomnienia wyłącznie Żydów, takich jak Chaim Kaplan czy Emanuel Ringelblum.
Żądasz stanowczo od ludzi faktów, ale czy oczekujesz tego od tych, którzy Polaków oczerniają?
Boze. Znowu mitologia? Zamiast bujac w oblokach i parac sie bajkopisarstwem zacznij od tego co ustalil IPN. Przeczyyaj sobie raport koncowy odnosnie zbrodni w Jedwabnem. Ponad wszelka watpliwosc ustalono, ze sprawcami byli Polacy. Polscy historycy UDOKUMENTOWALI juz blisko 30 pogromow na Zydach z samego roku 1941, dokonanych przez chlopow polskojezycznych. To, ze ty o tym nie wiesz rzeczywistosci w zaden sposob nie zmienia.
No jeżeli dokumentowali te pogromy tak jak zignorowali fakty w Jedwabnem:
- W 1946 roku miejscowa ludność złożyła zeznania potwierdzająca jednoznacznie dokonanie zbrodni przez Niemców którzy zamordowali żydowskich mieszkańców dwóch wsi.
-Gross wymyślił udział proboszcza z Jedwabnego nawołującego rzekomo do wymordowania Żydów. Problemem jest to że ów człowiek został zabity przez NKWD w styczniu 1941...
-Podczas niedokończonej ekshumacji na miejscu zbrodni znajdowano złote monety i obrączki co zadaje mit łgarstwom Grossa o rabunku żydowskiego mienia przez "mordujących Polaków".
-Na miejscu ekshumacji znajdowano masowo łuski i kule produkcji niemieckiej. Jeżeli karabiny i pistolety maszynowe były standardowym wyposażeniem polskiego chłopstwa to gratuluję Grossowi wyobraźni.
-Relacje świadków potwierdzają jednoznacznie dokonanie zbrodni przez SS-manów i stacjonujących w okolicy żandarmów. SS to prawdopodobnie jeden z pododziałów Einzatzgruppen stworzonych wiosną 1941 do oczyszczania zaplecza przyszłego frontu z rosyjskich maruderów acz głównie skupiali się na wymordowaniu setek tysięcy Żydów.
-Gross zignorował zeznania z 1946 i sfingował własnych świadków. Owymi osobami byli jak się później okazało miejscowy Volksdeutsch który ukrywał prawdę o sobie oraz mieszkaniec Jedwabnego który w lipcu 1941 ... siedział w łagrze na Syberii.
To gratuluję ówczesnym pracownikom IPN w odnalezieniu ewenementu jaki nie zdarzył się w żadnym innym regionie znajdującym się latem 1941 roku na trasie poochodu Wehrmachtu na wschód. No ale skoro jeszcze wtedy post - komunistyczny IPN potrafił nie zauważyć dokumentów dowodzących przeszłości Lecha Wałęsy to nie dziwię się że poradził sobie z wymyśleniem 30 Jedwabnych:).
Tak więc czubek góry lodowej jednoznacznie pokazuje że uprawianie kłamstwa o fikcyjnej polskiej zbrodni w Jedwabnem powinno być zawężane do skończonych kretynów którzy nierzadko nigdy nie zapoznali się z pracą Grossa czy osobami które ujawniały stopniowo jego kłamstwa. Jak widać dla niektórych opracowanie bzdur Grossa zamieszczana w GWównie czy w WSI 24 wystarczało jako powód do przepraszania za zbrodnię którą dokonali Niemcy.
Niestety IPN wykazał się w sprawie Jedwabnego i bzdur Grossa niekompetencją, o której właśnie wspomina tutaj TC1987.
Odsyłam do książki profesorów Wolniewicza i Musiała 'Ksenofobia i wspólnota'. Tam jest wszystko doskonale opisane, rozłożone na czynniki pierwsze.
Czyli jezeli jakas publikacja nie potwierdza twoich tez, to znaczy, ze autorzy sa niekompetentni? Kompetentne i profesjonalne jest tylko to co zgadza sie z twoim obrazem swiata? Gratuluje.
Ale przecież tak samo podchodzisz do tematu, więc czemu mnie z tego zarzut robisz? Jak przytoczyły Ci dwie osoby fakty związane z Jedwabnem, to zakwestionowałeś to, bo nie pasowało do twojego punktu widzenia.
To jego standardowa taktyka. Jak Kali ukraść krowa to dobrze, jak Kalemu ukraść to źle. Skąd my to znamy?
Posluchaj. Wszyscy szanujacy sie historycy polscy - podkreslam, szanujacy sie - nie paraja sie polityka, tylko po prostu zglebiaja prawde. Taki jest ich zawod. Nie manipuluja faktami. Nie tylko historycy IPN ustalili, ze sprawstwo nalezalo do grupki okolo 40 Polakow. Dzis, pod wplywem otwarcia sie archiwow panstwowych, odkrywa sie kolejne zbrodnie popelniane na Zydach w samym roku 1941. Niektore z nich maja tak gruntowna dokumentacje, ze sprawstwo nie podlega dyskusji. W wielu miejscach scenariusz byl podobny. Kilka dni po rozpoczeciu Operacji Barbarossa przyjezdzaja zandarmi niemieccy, podejmuja rozmowy z soltysami i innymi liderami spolecznosci lokalnych, oswiadczaja, ze Zydzi, wg wprowadzonego wlasnie prawa niemieckiego, nie podlegaja ochronie i ze jesli Polacy sami nie rozwiaza problemu zydowskiego to i tak ten problem zostanie rozwiazany. W kazdym razie mowia jasno i wyraznie - zabijecie Zyda, nie poniesiecie zadnej kary. Mienie Zyda przypadnie wam. Jesli go nie zabijecie, my sie "zaopiekujemy" Zydami a wy z jego majatku nie dostaniecie nic. Wasz wybor.
Znakomicie to zagadnienie opisal profesor Jan Grabowski w monografii "Zarys krajobrazu. Wies polska wobec zaglady Zydow 1942-45". Przy czym on w tej publikacji pominal niezwykle wazny okres lata i jesieni 1941 roku, gdy do masowych zbrodni na Zydach dochodzilo wyjatkowo czesto.
Profesor Grabowski nie jest pracownikiem IPN.
I czy ci sie to podoba czy nie jest coraz wiecej historykow i socjologow polskich, ktorzy zaczeli specjalizowac sie w tematyce Holocaustu w kontescie zbrodni chlopow polskojezycznych. Dokumentow o tym jest tak duzo, ze nie ma juz watpliwosci, ze skala zbrodni byla ogromna. Mamy np. dostep do archiwow niemieckich, gdzie przechowywane sa raporty niemieckie, ktore przeciez w tym zakresie nie falszowaly przekazu. Niemcy zaznaczali, ze otrzymali od lokalnych, wiejskich wladz wsparcie w dziele tepienia Zydow. Inne relacje sie pokrywaja. Jesli znasz metodologie badawcza w kwestii analizowania tresci archiwow to wiesz, ze jedno zrodlo nie wystarczy by zagadnienie "udokumentowac". Ale nasi historycy udokumentowali juz okolo 30 przypadkow mordow na Zydach, dokonanych z rak Polakow, z samego tragicznego roku 1941. Trwaja prace nad udokumentowaniem kolejnych kilkudziesieciu przypadkow.
Natomiast w nacjonalistycznej historiografii (reprezentowanej przez kilku historykow, ktorzy maja fatalna reputacje wsrod zwyczajnych historykow) istnieje tendencja do falszowania danych, do przemilczania danych, do tendencyjnego zestawiania danych i do dopasowywania sobie tylko tych danych, ktore pasuja do nacjonalistycznych tez, a takie dzialanie z punktu widzenia naukowej metodologii badawczej jest kompromitujace i dyskwalifikujace, gdyz badacz nie ma prawa do selekcjonowania danych podlug przyjetej i wyznawanej ideologii. Badacz ma przekazywac obraz prawdy taki jaki on jest, chocby byl trudny do przyjecia dla tzw. opinii publicznej.
Pewnie jesteś za głupi aby dostrzec własną hipokryzję, ale tobie przeszkadzają tylko przekłamania wybielające Polaków, przekłamania ich oczerniające są już ok.
Poza tym nie ma co się dziwić, że polska wieś nie chciała pomagać żydom, skoro ci wcześniej współpracowali z ZSRR, mordowali, donosili, a później oczekiwali pomocy gdy sytuacja się odwróciła.
Znów ta stara, żałosna, manipulatorska śpiewka? Zmień płytę bo już się tego zawodzenia słuchać nie da.
Uposledzony Rev, klasyczna bezwartosciowa miernota, nie odkryl jeszcze, ze nie ma obowiazku czytac postow na forach. A potem zagubiony Rev dziwi sie, ze w realu zostal zerem. Czyja to wina, Rev? Zydow?
I znów idiotyzm. Skąd wiesz kim jestem debilu? Znasz mnie? Nie przypominam sobie bym kiedykolwiek zetknął się z kimś równie chorym na umyśle. Do tego zadeklarowany "gej" (zwolennik koncepcji niejakiego Biedronia), szabes-goj i prostak, wybacz, ale nie szukam tak nikczemnego towarzystwa. Co do tego kim jestem to zdziwiłbyś się idioto gdybyś wiedział, naprawdę mocno. Sam pewnie jesteś człowiekiem z marginesu społecznego (świadczy o tym twoje chamskie i prostackie słownictwo całych wypowiedzi), pozbawionym wykształcenia (jakoś ze źródłami i faktami u ciebie cienko, oj cienko, raptem jeden Gross i IPN w swojej "kwasowej" postkomunistycznej odsłonie), a jedynie po kursie w wiadomej ambasadzie (raczej jej placówce bo wątpię, by izraelski ambasador wpuścił takie coś na swoje salony) który to kurs miał cię przygotować do pełnienia twego propagandowego posłannictwa. Jak to jest per? Być zaprzedanym kundlem, służącym za srebrniki swoim mistrzom, którzy i tak nie mają dla ciebie za grosz szacunku bo w głębi brzydzą się takimi śmieciami jak ty? Jak możesz w ogóle z tym żyć? To ciekawi mnie najbardziej. Jesteś zbyt durny by rozumieć kim jesteś? A może jesteś taką pozbawioną sumienia kanalią, że masz to gdzieś? Taki współczesny Judasz Iskariota w wersji hard? Pewnie własnych rodziców byś zastrzelił lub udusił, zaszlachtował itd. jakby ci twój pan kazał, co? Budzisz we mnie szczere obrzydzenie.
Rev, przeciez wiadomo, ze jestes osoba uposledzona umyslowo. Kogo probujesz przekonac, ze nie? Ty czy Kononowicz mozecie mowic ludziom, ze skonczyliscie nauke na wydziale chemii Uniwersytetu Warszawskiego, ale wystarczy, ze ktorys z was cos powie lub cos napisze, cokolwiek, i sprawa robi sie jasna. Bije z ciebie nie tylko niedorozwojem umyslowym, kompletnym brakiem wiedzy, nieprawdopodobnym zwyrodnieniem moralnym, ale tez jakims cierpieniem, rozpacza, frustracja czlowieka przegranego. Co ci pozostaje, Rev, poza gloszeniem na forach neonazistowskich pogladow i stosowaniem bolszewicko-nazistowskiej propagandy? Ty wiesz i ja wiem, ze w realu jestes nikim, czlowiekiem pogardzanym i ogolnie wysmiewanym. Jakim prawem ty masz do mnie o to pretensje? Co ja takiego zrobilem, ze skonczyles tak nisko? Uposledzenie umyslowe to nie twoja wina, taki sie urodziles, masz taka inteligencje jaka masz. Ale musiales pochodzic z jakiegos nieciekawego srodowiska, ze nie uwrazliwiono ciebie na podstawowe sprawy spoleczne, kulturowe i obyczajowe, ze nie nauczono ciebie odrozniac dobra od zla na poziomie elementarnym. Sam wiesz najlepiej z jakiego srodowiska sie wywodzisz, wiec o co ci w zasadzie chodzi?
Po twojej stronie jest glupota, prymitywizm, nikczemnosc i klamstwo, co udowadniasz niemal kazdym swoim wpisem, a po mojej stronie jest przyzwoitosc, szacunek do historii, tradycji, kultury, nauki i prawdy. To sa roznice nie do przekroczenia. Zatem zawsze bedziesz tam gdzie teraz stoisz i gdzie stali nazisci i bolszewicy, i inni najwieksi zwyrodniali zbrodniarze, natomiast normalni ludzie beda sie trzymac od ciebie z daleka. Tak po prostu jest i tak po prostu musi byc. I nie zastanawiaj sie dlaczego jestes swiatopogladowo skrajna ekstrema. Wiesz, ze jestes, twoje posty nie pozostawiaja watpliwosci, ze twoje poglady znacznie odbiegaja od tego co jest udzialem WIEKSZOSCI spoleczenstwa polskiego i innych spoleczenstw europejskich.
Kolejny słowotok pisany na to samo kopyto. Czy ty nie rozumiesz, że coraz więcej ludzi tutaj ma cię totalnie gdzieś z powodu twojego chamstwa, braku argumentów i zwykłej tępoty? Twoi szefowie nie będą zadowoleni kiedy się dowiedzą, jaką chałturę odstawiasz per! Nie będzie wypłaty i co ty biedaku poczniesz? Z powodu swojej odrażającej i nikczemnej osobowości nie masz zapewne nikogo, kto podzieliłby się z tobą kromką chleba.
Coraz wiecej osob? Hahaha. Uposledzony, zdegenerowany czlowieku, jakich osob? Tu nie ma zadnych osob. Jest kilka, nawet nie kilkanascie, nickow za ktorymi kryja sie oszolomieni i to wszystko. Cala reszta, zwyczajni, normalni ludzie, maja was gdzies. Srednia nota tego filmu na Filmwebie wynosi 7.5, ale pal licho portal internetowy. Znaczna wiekszosc widzow tego filmu ocenila go pozytywnie. Wy, jak zawsze, odstajecie od normy. Zawsze jestescie skrajna mniejszoscia i ekstrema. Ludzie wami gardza, a poparcie dla wyznawanej przez was ideologii czy pogladow jest w Polsce naprawde niewielkie.
Zastanawia mnie co u ciebie spowodowało takie skrzywienie psychiczne. Tata ciebie za rzadko przytulał? A może za często?
Raczej bił go kablem po głowie. A może jak był bardzo mały to podrzucił go 6 razy do góry ale zapał tylko 5 razy? Możliwości jest wiele, jednak do powstania takiego degenerata jest potrzebne nie tylko wychowanie w środowisku patologicznym ale także wrodzona choroba umysłowa.
https://www.youtube.com/watch?v=ZA8sdjkxI7o
Jakoś jestem gotów uwierzyć w to środowisko patologiczne:).
A z jego wypowiedzi wynika ewidentne skrzywienie psychiczne, prawdopodobnie wrodzone. Mamy więc chyba odpowiedź jak powstał niejaki per333.
czyli filmu takowego nie ma. tyle chciałam wiedzieć. nie ma nigdy podziału nabiałe i czarne. szkoda, ze my zawsze sie rozliczamy. inni nie mają oczywiście z czego. taka nasza mentalność chyba.
Coś niecoś istnieje. Znalazłem taki film dokumentalny:
http://www.youtube.com/watch?v=BVI_aa0JGPA&list=PL1ACE5A5BB7451BA2&index=100
Wystarczy poczytać większość komentarzy pod tym filmem żeby nieźle się zdołować. Gdzie oni produkują takich matołów?
Koleś najwyraźniej utkwił w poprzedniej epoce. Być może dla niego ciągle jeszcze żyje i pozostaje u władzy Towarzysz Stalin?