Pokuta

Atonement
2007
7,5 127 tys. ocen
7,5 10 1 127446
7,0 42 krytyków
Pokuta
powrót do forum filmu Pokuta

Słaby a szkoda

ocenił(a) film na 3

Owszem wybrałam się, z innym wyobrażeniem, a nawet zabrałam 2 nieszczęsne osoby ze sobą /co za wtopa!matko/. Niestety, miałam wrażenie, jakbym przyszła napić się świetnej kawy, a otrzymała 7-me popłuczyny ze starego automatu, który wspomnienie po kawie rozcieńcza wodą z nutą zabielacza. Za długi, aktorstwa niestety maciupeńko, treść rozwodniona w dłużyznę, o banalnych tekstach wygłaszanych przez aktorów o miłych aparycjach rozpisywać się nie będę. Mogło być z tego "coś mocnego" a wyszło...co wyszło. Być może właśnie kwestia aktorów, którzy do siebie nie przywiązują widza.
Plusów się doszukując znajduję muzykę, zdjęcia niektóre ciekawe, no i siostrzyczka, która namotała intrygę /ta najmniejsza i najstarsza/. Nie przypominam sobie nic więcej. Zakończenie dobre, ale film nie bardzo.

ocenił(a) film na 9
look3

nie podzielam zdania. Wg mnie film nie jest aż tak słaby jak piszecie. Historia przejmująca, dla mnie trochę za mało rozwinięte niektóre wątki-jakby za krótki. przejmujące zakończenie. w muzykę fajnie włączona maszyna do pisania. książki nie czytałam, więc pewnie jak to zwykle bywa film skraca fabułę, ale film jako film polecany!