PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10027061}

Polne drogi mają smak soli

All Dirt Roads Taste of Salt
2023
5,4 224  oceny
5,4 10 1 224
6,5 2 krytyków
Polne drogi mają smak soli
powrót do forum filmu Polne drogi mają smak soli

Czas biegnie niespiesznie, zdjęcia przecudne, pokazujące piękno świata i ludzi. I właśnie ludzie , kobiety i dzieci nieziemskiej urody żyją i kochają.
Fabuła nieistotna, nie wiem, o czym jest ta opowieść. To nieistotne w tym przypadku. Głównym bohaterem jest przyroda obserwowana z bliska. Ludzie są tylko dodatkiem albo mniejszą częścią świata. Film jest kontemplacją piękna. Tak bardzo inny od  papki serwowanej mam codziennie od początku budzi zachwyt.

jarrro

Kontemplacja piękna ?? Padłem
To kolejna produkcja producentów A24 której nie da się oglądać. Niestety niektórzy jak zobaczą długi kadr, to z automatu piszą poetycki obraz. Zobaczą geja, to piszą potrzebny film i ważny temat. Nie zrozumieją filmu, bo nic w nim nie gadają, to piszą kondycja współczesnego człowieka.
Obecnie krytyka filmowa jest tak samo kalkowana jak filmy. Ten film to przykład wykorzystywania sytuacji, jestem czarna, nakręcę film o czarnych w Missisipi, tak więc każda krytyka będzie rasizmem, każde pochwalenie filmu będzie tolerancją jakże potrzebną w dzisiejszych czasach.
Tak więc można kręcić nic- bo ten film to czyste nic.