Polowanie na „Piranię”

Okhota na piranyu
2006
6,1 1,6 tys. ocen
6,1 10 1 1595
Polowanie na „Piranię”
powrót do forum filmu Polowanie na „Piranię”

Jak dla mnie ten film jest tak głupi że aż nie można się od niego oderwać. Rosjanie wrzucili do jednego wora wszystko co im przyszło do głowy i wymieszali. Powstał film który rozbawił mnie do łez. Błędy i powielanie schematów to w tym filmie norma. A scena kradzieży wozu strażackiego to prawdziwa perełka bije na głowę nawet biegającą po lesie z desert eagle panienkę w skórzanym kostiumie, a końcowa scena walki na szable na dachu pociągu który pędzi niczym TGV dopełnia całości.

Mogę ten film ocenić na 2/10

Sonny_Crockett

Nic dodać nic ująć ! Opisałeś to "ścierwo" idealnie :)

ocenił(a) film na 2
Sonny_Crockett

święta prawda ;) o takich filmach mówi się że "scenarzysta był na kwasie"

ocenił(a) film na 8
Sonny_Crockett

Pozostaje mi tylko podpisać się pod tą opinią. I dodać, że gdyby film był parodią, bez namysłu dałabym mu 10 gwiazdek.

ocenił(a) film na 7
Sonny_Crockett

A mnie się podoba. Patrzę nań jako inteligentne wplecenie amerykańskich schematów kina akcji w rosyjskie realia.

ocenił(a) film na 6
Roland_Topor

Np schematów łudząco podobnych do "Delta Force", które kolega Sonny ocenił jako arcydzieło (10/10), jednocześnie przyznając "Polowaniu na Piranię" 2/10. ;)

Sam film jak dla mnie doskonały. Jest to czego oczekuję zwykle po takich produkcjach. Akcja, przygoda, lekka przesada. No i tego, jakby nie patrzeć, bardziej swojski klimat. Dlatego ostatnio zdecydowanie częściej spoglądam na wschodnią stronę kinematografii. Amerykańskie filmy już nudzą. Rosjanie może nie robią nić bardziej oryginalnego, ale za to w swoim stylu i to właśnie niesie jakiś powiew świeżości.

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 8
Kuba1982

Zgadzam sie , mi rowniez sie film podobal. Calkiem calkiem naprawde.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
zdzichu35

Drogi Kuba1982 fajne hobby sprawdzasz jak ktoś ocenia inne filmy i wysuwasz... właśnie właściwie co ? Wnioski ??? Jaki to ma związek z oceną jaką dałem Piranii ? Więc do twojej informacji film o dzielnych D boys z Lee Marvinem to film z którym dorastałem Dałem dychę przez sentyment a po za tym film jest naprawdę niezły.

Zdzichu nie pamiętam dokładnie wszystkiego ale mignęło mi tam G 36, desert eagle, Dragunov, makarow i oczywiście nieśmiertelne AK w różnych wersjach.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem