...biorąc pod uwagę głównych "sponsorów" i "patronów" oraz czasookres powstania tego filmu - zdecydowany wydźwięk fabuły jest tylko jeden: jeśli coś o "nas" wiesz, coś odkryłeś z "naszych" biznesów, wyrywasz z "naszego" układziku, to... MORDA W KUBEŁ, bo zayebiemy na każdy możliwy sposób Ciebie i Twoją rodzinę!!!
Mam nieodparte wrażenie, że sam panprezes pewnego baaaardzo dużego, państwowego koncernu baaaardzo maczał swoje paluszki w tworzeniu tego scenariusza.
Widać, że nie zrozumiałeś tego filmu jednak. Spróbuj obejrzeć jeszcze kilka razy, może znajdziesz pewne analogie z tym co dzieje się obecnie...
Przecież przekaz filmu to nie „morda w kubeł”, ale „patrzcie, co świnie przy korytku potrafią zrobić”.
Celowo obracasz kota ogonem?
Po zakonczeniu filmu wybuchnelismy z zona smiechem, widzac ze sponsorem obrazu byl Orlen..I jeszcze na wstepie TVP, brakowalo tylko telewizji Trwam... W tym kontekscie oczekiwalem jeszcze napisu: Tak dziala rokuratura i sedziowie Tuskowi..Film cieniutki, swoja droga..Oceniam na 4
Ja też wybuchnąłem śmiechem, czytając Twój komentarz. Może faktycznie szkoda, że takiego napisu, o którym wspomniałeś nie było. Ułatwiło by to takim jak Ty odbiór tego filmu. Bo jak nie macie czegoś łopatologicznie wtłoczone do głów to pojawia się od razu problem. Problem z samodzielnym myśleniem.
Proszę uprzejmie o sprecyzowanie stwierdzenia cyt.,,Takim jak Ty,, Rozumiem,że umieściłeś mnie w jakiejś tajemnej grupie ,mającej problemy z myśleniem.. Wal śmiało! Ja się nie obrażam, chce tylko to wiedziec. Co do filmu, jest słaby i przewidywalny..4 to uczciwa nota..