szkoda że zgineli na koncu, wolala bym zeby przezyli :D
Też się tego nie spodziewałem, ale gdyby udało im się uciec to film by leżał. Miałem tylko nadzieję, że reżyser będzie miał odwagę i dobrze to zakończy. Całe szczęście tak się właśnie stało. MIeszkańcy Pompejów nie żyją już od ponad 2000 lat i wszyscy o nich wiedzą. Nawet dzisiaj mozna ich zobaczyć. W ten sposób zyskali nieśmiertelność. Jak dla mnie zakończenie było po prostu piękne.
Kurczę, no okropnie się skończyło... Zdaję sobie sprawę, że w ten sposób jest bardziej realistycznie, ale pod koniec filmu naprawdę trzymałam za nich kciuki :(
Ja tam uwielbiam happy endy i nie podobało mi się zakończenie. Film generalnie przeciętny. W sam raz na leniwe niedzielne popołudnie. mocne 6 daję.
Ja właśnie za zakończenie daję wyższą ocenę. Skończyło się tak jak powinno, b1aster ma rację, przez to zyskali nieśmiertelność, po dzień dzisiejszy o nich mówimy. Gdyby reżyser pozostawił przy życiu bohaterów film byłby mniej realny. Dwoje kochanków przeżyło taką katastrofę, gdzie całe Pompeje uległy zniszczeniu? Wówczas naprawdę byłbym wielce rozczarowana.
Na plus zasługują też efekty i przede wszystkim muzyka.
W ogólnym rozrachunku moja ocena to 8/10