Pompeje

Pompeii
2014
5,5 57 tys. ocen
5,5 10 1 57428
3,1 14 krytyków
Pompeje
powrót do forum filmu Pompeje

Jak można oceniać film po plakacie, albo po zwiastunie (jak czytałam przed dzisiejszym seansem ok. 2 dni temu)?? Nie rozumiem takich ludzi. Film trzeba najpierw oglądnąć. I w sumie "Pompeje nie są takie złe... Pod kątem gry aktorskiej, fabuły, efektów specjalnych moim zdaniem zasługuje na mocne 8. Mnie film bardzo przypadł do gustu, a dopisując do wyżej wymienionych rzeczy jeszcze klimat, według mnie zasługuje na 9, a nawet 10. Ja rozumiem, że pewnie wszyscy nie popierają mojej opinii, ale w moich oczach film jest fantastyczny.

Kasia020

Rozumiem, że film może się podobać bardziej lub mniej, ale 10? Trochę poleciałaś :)

ocenił(a) film na 7
Czeku

Cóż... Bardzo przypadł mi do gustu. Lubie filmy o starożytności, z takim klimatem jak ten. Nie nudziłam się na nim ;)
Moim zdaniem naprawdę dobry

Kasia020

Rozumiem że film mógł Ci się podobać ,ale czy zasługuje w twojej ocenie na (ARCYDZIEŁO)?
Przez takie oceny filmów jak twoja na filmweb są zawyżone rankingi niektórych filmów.

ocenił(a) film na 2
rabinomik

Ja też sądzę, że przegiął z oceną, ale... co Wy, ludzie, martwicie się tak o te śmieszne rankingi, jakby to były jakieś wyrocznie? Już pomijam fakt, że to są po prostu rankingi popularności...

rabinomik

a ja nie mogę zrozumieć - jeśli Pani podobało się na 10- poziom arcydzieło, to co komu do tego? I tak oceny to średnia z wielu ocen, więc na pewno dla równowagi ktoś oceni to na 1 albo jakoś tak

Pozdrawiam

użytkownik usunięty
rabinomik

Ale co Cię obchodzi jej ocena to jej konto.Podobało się dała jako arcydzieło.Każdy ma swoje oceny i dla każdego co innego jest arcydziełem.Inni lubią dramaty,a inni filmy gangsterskie czy komedie.Jak film ma ocenę 3, coś na filmweb to znakiem tego komuś co się spodobał nie może dać arcydzieła?Filmy są tworzone dla ludzi od ludzi i należy szanować ocenę i można się z nią nie zgadzać,ale widocznie w jej ocenie zasługuje na arcydzieło,bo niby tylko filmy według Ciebie do 1999 roku zasługują na 10?

Bardzo popieram tak tolerancją postawę. A może ty obcokrajowiec jesteś?:-)
Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
maciekbogdan

Czasami czuje się jakbym żył w innym świecie gdy patrze,że Pis jest na pierwszym miejscu w sondażach:)

maciekbogdan

Wiec witaj w klubie! ;-)

użytkownik usunięty
maciekbogdan

Czy to nie Gender?:)

ocenił(a) film na 7

Popieram tą wypowiedź w całości. ;)
Ludzie na filmwebie z reguły są nietolerancyjni i traktują ranking jak świętość lub wyznacznik gustu... albo nie zgadzają się z nim i zamiast oceniać aktorów czy filmy na tyle ile zasługują to zaniżają oceny.

rabinomik

Rankingi sa dla statystow zwanych czasem statystykami i lubiacych czarna magie cyferkomaniakow zwanych czasem onanizatorami numerycznymi. Fsumie ladnie i na czasie. :)

użytkownik usunięty
Kasia020

10 taa jasne a może to według ciebie najlepszy film na świecie ?
Który wpisze się w historię kinematografii >?

Czepiasz się oceny, a sam masz oceny na 10 filmów, których ktoś inny za najlepszych może nie uważać. Jej ocena, jej sprawa. Co Ci to przeszkadza? Ja równie dobrze mógłbym napisać, że 10 to za dużo dla Avatara, bo nic świeżego nie wnosi poza genialnym marketingiem Camerona, który przyniósł olbrzymi dochód i sławę filmowi.

ocenił(a) film na 8
KLAssurbanipal

Ehh trzeba dać upust hejterom bo nie wiedzą że są żałośni jak ten powyżej,avatar sam komputer ale ocenka wysoka-jak dla mnie żenada.Pompeje jak dla mnie całkiem dobry film.

ocenił(a) film na 7

a u Cb titanic oceniony na 10 ... :D

użytkownik usunięty
temptation666

A co jest złego w titanicu ? Świetny film i nie ma się do czego przyczepić

ocenił(a) film na 7

A co jest złego w filmie Pompeje ? Świetny film i nie ma się do czego przyczepić . Takie rozumowanie jak twoje mnie irytuje , każdy ocenia jak chce . Ja oceniłem na 10 też kilka filmów . A Pompeje to dobry film sam dałem 7 a jeśli ktoś jest fanem gatnku spokojnie może dać 10 a Tobie nic do tego!! Terminator na 10 ?? Obcy na 10 ? a co te filmy wniosły ? ogarnij każdy ma swój rozum i ocenia jak chce

użytkownik usunięty
temptation666

Idz się ogarnij maniaku efektów

Powiedział to ktoś kto Avatara ocenił na 10.... Żałosne. Lepiej przeczytaj co mam ci do powiedzenia w innym temacie. Prosty jesteś, ale nie kreuj z siebie znawcy kina bo pod tym względem jesteś zerem. I to nie moja subiektywna opinia a fakt.

użytkownik usunięty
KLAssurbanipal

Ta ta ta

ocenił(a) film na 7

Strasznie inteligentne :) zarzucanie mi że jestem maniakiem efektów gdy sam oceniasz na 10 Avatar :D ludzie gdzie tu logika ? wydaje mi się że jesteś zwykłym trollem

użytkownik usunięty
temptation666

Trollem nie jestem als tu to tak wygląda pewnie .
Więc co poradzić

ocenił(a) film na 7

mnie nazywasz maniakiem efektow gdzie sam oceniasz wysoko Avatara , slabo u Cb z logiką

użytkownik usunięty
temptation666

Yyyyy za całokształt ... ogar ok ?

ocenił(a) film na 7

to gratuluje

użytkownik usunięty
temptation666

gratuluje zrozumienia

ocenił(a) film na 7

zrozmienia ? po prostu postepujesz nie logicznie

self-punch? uśmiałam się :)

Kasia020

Kasiu, nie wszyscy którzy tu piszemyy mieszkamy w polsce a w niektórych krajach ten film miał swoją premierę wcześniej stąd oceny użytkowników jeszcze przed polska premiera. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Kasia020

Dla mnie film bardzo słabiutki, a szłam z dużymi nadziejami na udane widowisko bo lubię czasem zobaczyć na dużym ekranie wielkie produkcje.
Niestety scenariusz żaden.. przewidywalnie aż do bólu, żadnej dobrej postaci.. no może senator Sutherland :) ratuje nieco złe wrażenie, muzyka również w niektórych scenach całkiem nieźle dobrana.. poza tym IMHO kupa :)

użytkownik usunięty
wiew71

00

użytkownik usunięty
wiew71

100% się zgadzam ! Wreszcie jakaś konkretna ocena