Pompeje

Pompeii
2014
5,5 57 tys. ocen
5,5 10 1 57428
3,1 14 krytyków
Pompeje
powrót do forum filmu Pompeje

"Pompeje" podobnie jak wcześniejsze "dzieło" Andersona przywodzi na myśl niemieckie superprodukcje które nie tak dawno serwował nam Tvn. Wysoki budzet jakim dysponowala produkcja raczej trudno zauważyć. Kiepska scenografia, kiepskie efekty, brak efektownych ujęć, aktorzy raczej drugorzedni + wschodzące gwiazdy na pierwszym planie. Nie majaca nosa do komercyjnych projektow Emily Browning ("Sucker Punch" przyniósł więcej strat niż dochodów) i Kit HArrington raczej nie mieli zbyt wygórowanych oczekiwań finansowych. Aktorstwo również kuleje. Dziwi brak Milli Jovovich, jedna z nielicznych zalet.

"Muszkieterowie" mieli jednak kilka elementów które sprawiały ze oglądało się to całkiem przyjemnie. "Pompeje" zaś mocno kuleja pod względem fabularnym. Kiepskie kino rozrywkowe.

ocenił(a) film na 5
MikeyS

Popieram. Lepiej tego nie da się ująć. Dla mnie porażka. Dawno się tak na filmie nie wyspałam:)

martach_90

Małe SPOILERY - O czym zapomniałem... Aktorstwo i poziom dramatyzmu to przerost formy nad treścią. Koncowka jak dla mnie mocno inspirowana zakończeniem "Thelmy i Louise"... Ponadto mamy tu również kilka "perełek" jak np poświęcenie Ariadne czy Carrie Anne Moss konajaca w rękach Harringtona. Browning strasznie wychudzona. Dopiero pod koniec umorusana i rozczochrana prezentowała się atrakcyjnie

Strach się bać co wyczynialaby tutaj Milla :D Po tym jak w "Muszkieterach" swoimi kaskaderskimi popisami zrobiła z produkcji XVII wieczne Resident Evil, widocznie dala sobie spokój :D