Pompeje

Pompeii
2014
5,5 57 tys. ocen
5,5 10 1 57428
3,1 14 krytyków
Pompeje
powrót do forum filmu Pompeje

Scena w stajni

ocenił(a) film na 4

Na filmie bylam tydzien temu, ale pomimo tego nadal nie odkrylam o co chodzilo w scenie w stajni w domu glownej
bohaterki, gdy jej kon oszalal. Do srodka, do stajni wpuscili Milo. Ten konia uspokoil, a gdy to zrobil do srodka weszla
dziewczyna (wstyd powiedziec ale zapomnialam jej imienia, a nie chce mi sie sprawdzac). I potem zaczyna sie moja
plama w pamieco. Otoz ja zapamietalam to tak ze nagle okazalo sie ze Milo musi uciekac bo ktos go zabije za to co
zrobil. I tu w mojej glowie rodza sie pytania: co on takiego zrobil? Ja tam nic zlego nie widzialam. Czy jego wielki grzech
polegal na tym ze wsiadl na konia coreczki jakiegos bogatego faceta? Potem oczywiscie dziewucha wskakuje do niego na
konia i odjezdzaja w sina dal (oczywiscie nie za daleko bo zaraz ich dogonili). To rowniez bylo dla mnie bez sensu. Czy
ktos mnie oswieci co przegapilam?

ocenił(a) film na 2
majku4

Nie martw się, nie jesteś sama. Wydaje mi się, że może ona chciała dać mu szansę na ucieczkę, bo wiedziała, że on jest niewolnikiem. Ale dlaczego razem z nim wskoczyła na tego konia to nie zrozumiem nigdy ;-) Ale wg mnie większość filmu była tak samo wydumana, bez związków przyczynowo - skutkowych, więc nie ma co zastanawiać się nad tym za długo ;-)