Naprawde niezly. Troche jak Gladiator (nie tylko forma ale I muzyka), troche jak...Titanic. Warto ogladac w 3D bo efekty sa dobrze dostowane do tego trybu. Nie jestem na biezaco co do wiarygodnosci faktow historycznych, jakokolwiek film oglada sie naprawde dobrze I generalnie przez caly czas nie ma przestojow, ciagle cos sie dzieje.
Jedna scena wytracila mnie z rownowagi, zlamany miecz w brzuchu (tyle zeby nie spojerowac) - pro prostu ktos zakpil z praw fizyki I wytrzymalosci czlowieka. Szkoda, bo taki maly kruczek wytraca z rytmu przyjemnego ogladania. Tak czy inaczej polecam do kina z 3D.
Co do aktorow, nie mam w ogole zastrzezen, zreszta nie bylo tutaj wiele grania, wiecej sportu I efektow.
maly kruczek?.....po biczowaniu rzymskim koles na drugi dzien jakby nigdy nic (nawet nie ma ran), otworzenie kajdanek za pomoca kawalka drewna w scenie poscigu, zastygniecie w lawie, kompletnie nierealistyczne sceny walki, itd, faktycznie szczegoły
generalnie - zabili go i uciekl
Duzo z konmi mial do czynienia jak cale zycie w kajdanach wsrod gladiatorow.Jest tego wiecej.Ten kawalek drewna rozj*bal juz calkiem.
Pfff ogolnie denny,mizerny,naciagany ten film to gniot i tyle.
scena z drewnem to scena tygodnia, jak nie miesiaca dla mnie - ten film by sie nadawal na ambitna produkcje od The Asylum
no dobra, jest tego wiecej. Wiele nierealnych scen. Co do drewna, wydawalo mi sie ze to byl kawalek metalu w drewnie.