PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1115}
6,8 4,2 tys. ocen
6,8 10 1 4217
6,7 10 krytyków
Popioły
powrót do forum filmu Popioły

Czarno-biały zakalec

użytkownik usunięty

Próbowałem przebrnąć przez ten niby wielki film ale jak dla mnie okazało się to misją niemożliwą , po pierwsze :
1)film jest czarno-biały (miało to podnieść rangę filmu ale ten kolor to by się jednak w tym filmie przydał)
2)Pierwsze 20 minut to jakaś zabawa w chacie
3)Co jakiś czas napis kolejnego rozdziału
Te trzy punkty to były reczy które mnie się nie podobały dopisałbym jeszcze słabe aktorstwo ale W.Hańcza był genialny w swojej krótkiej roli a z drugiej strony Olbrychski odrzuca od ekranu swoim aktorstwem , po pierwszej części tego filmu stwierdzam że muszę dopaść książkę Żeromskiego i dopiero po przeczytaniu jej obejrzeć film.Osobiście nie polecam.
Ocena:3/10

Z ksiażką też daj sobie spokój, bo ci od myślenia jakaś żyłka w mózgu pęknie nieprzywykła do myślenia. Boisz się nawet podać swojego nicka i słusznie, bo pewnie masz piękny zestaw ulubionych filmów. Jeśli w ogóle masz. Pokemony? :D

roxana33

nie przyjmujesz do wiadomości, że nie wszystkim może/musi się ten film podobać ?

ocenił(a) film na 10
Costradeus

Nie przyjmujesz do wiadomości, że komuś może żyłka pęknąć?

Costradeus

Może się nie podobać, ale argument w stylu, że film jest czarno-biały i przez to nie do obejrzenia, nie najlepiej świadczy o argumentującym.

ocenił(a) film na 1
roxana33

"Z ksiażką też daj sobie spokój, bo ci od myślenia jakaś żyłka w mózgu pęknie nieprzywykła do myślenia."

Takie szczeniackie docinki są natomiast efektem głębokich przemyśleń, jak mniemam? To jest urok filmwebu - tylu ludzi się napawa swoją rzekomą wyższością intelektualną (co bazują tym, że lubią "kultowe" i "ambitne" filmy, czyli na niczym), a słoma z butów wystaje.

ocenił(a) film na 10
Trias

Zamiast hejtować film za śmierć konia, to proszę zrób analizę porównawczą książki i filmu. Uzasadnij ocenę 1. A może żyłka pękła?

ocenił(a) film na 1
Myszkin_filmweb

Chyba widać wyraźnie, komu żyłka pękła i teraz w każdym wątku nieudolnie próbuje mnie sprowokować do pyskówki.

ocenił(a) film na 10
Trias

Analiza porównawcza filmu i książki to pyskówka? No cóż... polonista płakał jak czytał.

ocenił(a) film na 10

mnie książkowy główny bohater odrzucał w tym samym stopniu, co postać zagrana przez Olbrychskiego, więc chyba dobrze ją oddał ;) Rafał jest niewychowany, prosty itd. ale radzi sobie, dzięki tupetowi (może urzyłem złych przymiotników, dawno, czytałem/oglądałem, ale z grubsza chyba tak jest)

Niedopowiedziany

o matko, czego można się spodziewać po takim filmie, wiadomo że nie jest to
coś extra to oglądania co wszystkim może się podobać, filmy takiego typu
trzeba lubić a niewiele jest osób które by je rozumiały i tym samym darzyły
sympatią