PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238724}

Populacja: 436

Population 436
2006
5,9 9,6 tys. ocen
5,9 10 1 9555
4,0 2 krytyków
Populacja: 436
powrót do forum filmu Populacja: 436

A ta dziewczyna, której zrobili dziurę w głowie to ona udawała prawda? Bo płakała więc ogarniała. Myślicie, że się bała, że zginie czy co?

Ogólnie film nawet niezły, mi się podobał pomysł, ale ten festyn to była masakra.. Końcówka beznadziejna, naiwna strasznie.

ocenił(a) film na 7
giancardi_d

to właśnie początek był nudny, a później zaczęło się coś dziać
PS
też myslę że udawała, bo nie wierze w umiejętności hirurgiczne jakiegoś wieśniaka, ale psyche napewno jej zryli dłubiąc w głowie

ocenił(a) film na 7
giancardi_d

Trudno powiedzieć czy była świadoma. Przecież też chciała się wyrwać więc czemu nie uciekała ze Stevem

ocenił(a) film na 7
JFH

bo nie chciała umrzeć

giancardi_d

podziwiam zuzywanie cennego ramu w mozgu na takie rozminy...

giancardi_d

Gdybym miał dziure w głowie też pewnie bym zaszlochał

giancardi_d

Wątpię czy można powiedzieć, że udawała. Jeśli przed "zabiegami" nie miała świadomości co będzie gdy ucieknie to niby czemu miała ją mieć po zabiegach w końcu to było celem zabiegów-brak świadomości co dzieje się na zewnątrz. Myślę, że płakała bo coś w niej zostało, ale nie na tyle silne by mogło kontrolować jej wolę zostały tylko jakieś uczucia.

andrew_co

A ja bym poszedł dalej... Zdawała sobie sprawę z tego co jej się stało i nie chciała być obciążeniem przez koniec życia dla głównego bohatera... Dlatego udawała że brak jej resztek świadomości... Postawa godna podziwu.

giancardi_d

Udawała, żeby mogli uciec - zwyczajnie to wyliczyła: tamta kobieta miała urodzić bliźniaki, więc jak uciekną to i tak bilans wyjdzie ok i nikt ich ścigał nie będzie. Zastanawiam się tylko, co robili gdyby i ona uciekła i zabrakłoby mieszkańca do 436, pewnie ktoś musiałby szybko "zdecydować" się na dziecko.

madzik_

Całkie możliwe, że również masz racje.. szczególnie, że mogła wiedzieć, że jak bilans będzie ok to przeżyją.. Ale, że zginął ten policjant to im się nie poszczęściło..

ocenił(a) film na 8
skyline85

Dobrze przemyślane. Nie myślałam. nad tym wcześniej. I wciąż się zastanawiam, skąd taka niska ocena. Pewnie hejtują pseudowielbiciele filmów grozy, którzy liczyli na latające mózgi i wydłubywanie oczodołów...

lenka96

Gdyby ona wiedziała, że policjant zginie, to pewnie by się zabrała.. Ale to już są takie smaczki, które tylko dają na + filmowi B). Ogólnie to bardzo metaforyczne przesłanie, które można przenieść na wiele płaszczyzn/religii. Chcąc się wyzwolić spod wpływu tradycji czeka nas bardzo ciężka droga i mimo przeczucia, że postępujemy słusznie, przeważnie się to źle skończyć.. Szkoda więc tracić na to czas i najnormalniej w świecie się podporządkować.

skyline85

Niestety muszę Was rozczarować ale wg. mnie na pewno nie udawała. W piwnicy tego lekarza wisiały zapiski jak zrobić lobotomię. Poza tym dziewczynka wielokrotnie wspominała, że tych, którzy sami się nie "nawrócą" doktor "naprawia"...czyli robi im szybciutką lobotomie i dziękuję do widzenia. A co do tego, że wiejski lekarz potrafi takie rzeczy...hmm...lobotomia nie jest zabiegiem wymagającym specjalistycznego sprzętu tylko po prostu wiedzy. Jak było wspomniane jego rodzina leczy mieszkańców wioski od pokoleń więc jest to wiedza przekazywana z ojca na syna.

ocenił(a) film na 5
A_R_C_H_I

jeden rozsądny wpis pośród tego całego bełkotu...

A_R_C_H_I

tylko zastanawiam się dlaczego wwiercił się jej od tyłu czaszki zamiast normalnie od strony oczu ;P .... ech

mahout

Hmm...może po prostu lubi od tyłu xD

A_R_C_H_I

hehe :P ale widzisz - lobotomia od tyłu jest raczej niemożliwa - nie dość, że po takim czymś zostałaby dziura w czaszce to jeszcze całkiem inne ośrodki byłyby zniszczone....ech nie ma to jak fikcja filmowa :P

mahout

Wiem o tym doskonale :) Prawdę powiedziawszy zupełnie nie pamiętam czy widoczne było, że lobotomia odbyła się od tyłu aczkolwiek jeśli tak było to po prostu tak jak stwierdziłeś...fikcja filmowa i nie ma się w sumie co nad tym rozwodzić. Głównie chodziło o to, że dziewczyna nie udawała tylko naprawdę koleś zrobił z niej warzywko xD

A_R_C_H_I

no widoczne było :> - miała z tyłu głowy zakrwawiony ogolony kwadracik :P hmm gadające warzywko ... ech... nie ma to jak film
a tak przy okazji jestem kobietą :P :)

mahout

Wybacz zacna białogłowo za moją pomyłkę. Kłaniam się w takim razie do nóżek i aby odpokutować swe winy odzienie swe spalę na stosie a sam na klęczkach pójdę do Częstochowy biczując się po drodze wierzbowymi witkami :)

A_R_C_H_I

Dobrze więc, tym razem będę łaskawa i i wybaczę ;P ale strzeż się :P

madzik_

ona jakby uciekła to i tak by zgnięła, bo to była nałozona jakby klątwa

giancardi_d

Co wy wymyslacie , zrobili jej Lobotomie czyli z mozgu kisiel.Tj Archi pisze.

ocenił(a) film na 5
giancardi_d

Ja już pisali tu co poniektórzy: nie sądzę, aby udawała. Nie sądzę, aby w ogóle można było udawać cokolwiek po tym, jak się komuś zrobi lobotomię mózgu; nie jestem jakimś ekspertem w dziedzinie medycyny, ale mózg to raczej delikatny narząd i po szperaniu w nim pewnie zachodzą nieodwracalne zmiany, więc jeśli doktorek jej coś tam poprzecinał, to raczej nie było możliwości, żeby zachowała swoją osobowość. A łzy.. no cóż... pewnie jakieś prześwity dawnej świadomości się zachowały, ale nie na tyle wyraźne, aby mogła logicznie rozumować tak jak dawniej.

ocenił(a) film na 6
giancardi_d

Ciekawe czy ty był byś normalny jak by ci ktoś podłubał w mózgu ?