PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238724}

Populacja: 436

Population 436
2006
5,9 9,6 tys. ocen
5,9 10 1 9555
4,0 2 krytyków
Populacja: 436
powrót do forum filmu Populacja: 436

Toche dziwna i niezrozumiała historia nawet jak na horror , ponieważ wplątano w to Boga historia traci na wiarygodności...Jednak oglnie dalo sie to obejrzeć , choć zakonczenie nie bylo zaskakujące - a powinno

ocenił(a) film na 7
REC_2

Naciąganie słów i liczb z Świętych Ksiąg, a potem kurczowe się tego trzymanie to sposób działania sekt. Oglądając film, miałam wrażenie, że to tylko sekta sama się okłamuje, że są szczęśliwi. Ale jak mogli cieszyć się z czyjejś śmierci, z czynienia krzywdy ludziom inaczej myślącym itd. Ta starsza kobieta na festynie, jej ostatnie słowa z uśmiechem na ustach-przerażające, naiwne. Potem te pioruny pod koniec i sam koniec świadczą o tym, że reżysera poniosła wyobraźnia :) Mnie przeciwnie-zakończenie zaskoczyło, bo spodziewałam się innego.

ocenił(a) film na 8
REC_2

Cóż, fanatyzm poszedł w ruch. Chyba niektórzy mają fobię, dotyczącą wszystkiego, gdzie występuje Bóg. Równie dobrze ich guru mógłby być miejscowy szaman, czy jaskółki wyznaczające im postępowanie. To, że wybrano Boga o niczym nie świadczy. Po prostu ludzie zagalopowali się w bezkrytycznej wiarze w kiedyś tam szczęśliwą liczbę mieszkańców - 436.